.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 17:16

Honda CB1000R Tribute – Φόρος τιμής στο 750 Four

Χρυσή επέτειος με σπεσιαλάκι

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση μιας θρυλικής μοτοσυκλέτας. Το Honda CB750 Four έσκασε μύτη το 1969 και ταρακούνησε τον κόσμο, θεωρούμενο σήμερα ως ο γενάρχης όλων των σύγχρονων σπορ μοτοσυκλετών.

Γιορτάζοντας αυτήν τη χρυσή επέτειο (50 χρόνια γαρ), η Honda θα παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του CB1000R, ενός μακρινού μεν, άμεσου δε απογόνου του θρυλικού Four. Η έκδοση αποκαλείται CB1000R Tribute και χαρακτηρίζεται από μια βαφή που παραπέμπει στο μπλε χρώμα με κίτρινες λεπτομέρειες που κοσμούσε το πρώτο εκείνο μοντέλο, καθώς και μια μοναδική εξάτμιση με διπλούς σωλήνες στα τελικά, ξανά ως μια απευθείας αναφορά στις εξατμίσεις του αυθεντικού μοντέλου.

Η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην εκδήλωση Motodays 2019 που θα γίνει στην πρωτεύουσα, Ρώμη, από τις 7 ως τις 11 Μαρτίου 2019.

Εκεί λογικά θα μάθουμε αναλυτικότερες πληροφορίες για το νέο αυτό Honda, ενδεχόμενες άλλες αλλαγές εκτός από το χρώμα και την εξάτμιση, αλλά και το ενδεχόμενο να ξεπεράσει το στάτους του εκθεσιακού κομματιού και να βρεθεί στις βιτρίνες των εκθέσεων Honda, είτε ως ολοκληρωμένο μοντέλο, ή ως after market κομμάτια που θα κουμπώνουν σε κάθε CB1000R.

honda dream cb750 four small
Honda CB750 Four (1969)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 17:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon