.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 16:24

Antonio Cairoli - Η αυτοβιογραφία του

«Velocita Fango Gloria» - Ταχύτητα, Λάσπη, Δόξα

Ο Ιταλός Antonio (Tony) Cairoli, γεννηθείς στην επαρχία της Μεσίνα το 1985, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες Motocross στην ιστορία. Στην καριέρα του, που ξεκίνησε το 2002, μετράει ήδη 9 Παγκόσμιους Τίτλους, από τους οποίους 6 συνεχόμενοι μεταξύ 2009-2014, και 85 νίκες. Τώρα, εκδίδει την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Velocita Fango Gloria», ήτοι «Ταχύτητα, Λάσπη, Δόξα».

Μέχρι το 2018, ο Cairoli έμοιαζε ασταμάτητος, όμως αυτή τη χρονιά έχασε τον τίτλο από τον αλάνθαστο Jeffrey Herlings, ενώ μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος ήρθε η ανακοίνωση για την αυτοβιογραφία του. Τυχαίο;

Στο βιβλίο, ο Cairoli εξιστορεί τη ζωή του, μέσα από τις σταθερές της ταχύτητας, της λάσπης και της δόξας. Η ταχύτητα είναι η πρώτη αίσθηση που τον συνεπαίρνει, καβάλα στη Vespa του πατέρα του, ενώ ίνδαλμα των παιδικών του χρόνων ο Jeremy McGrath.

Η λάσπη βρίσκεται τόσο στους αγώνες, όσο και μεταφορικά στις δύσκολες στιγμές στη ζωή του Ιταλού, όπως στον θάνατο των γονιών του, στην μοναξιά που νιώθει μακριά από το σπίτι του, ταξιδεύοντας στον κόσμο για τους αγώνες, και στην προσπάθεια του να αναρρώσει από τους τραυματισμούς του.

Και η δόξα; Εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα! Παράλληλα, μιλάει και για την αγάπη της ζωής του, τη γυναίκα του, Jill, την ομάδα του, το πάθος για τον ήχο της μοτοσυκλέτας, τη σκόνη, τα άλματα, και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μοτοσυκλέτα.

Το βιβλίο θα βγει στα βιβλιοπωλεία, στην ιταλική γλώσσα πρώτα, με 272 σελίδες και τιμή 18 ευρώ, με έναρξη πωλήσεων στις 13 Νοεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 16:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon