.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 15:54

Audette Velos – Χειροποίητο custom κτήνος με 2.150 κυβικά

Το όνειρο ενός αφοσιωμένου μηχανολόγου και πρώην στρατιωτικού που έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» και σε αποστολές μάχης.

Ο Tony Audette από τις ΗΠΑ ήξερε ακριβώς τι ήθελε για τον εαυτό του, όταν αποστρατεύτηκε από τους Πεζοναύτες – να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του και να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα. Έχοντας εμπειρία στην μηχανολογία από τις δικές του σπουδές, αλλά και από την εργασία του με ελικόπτερα στην Sikorsky, ο Audette ξεκίνησε με στόχο την δημιουργία της δικής του μοτοσυκλέτα και τελικά, γέννησε την δική του μάρκα!

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι η Velos, μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη και από τον πασίγνωστο illustrator, Kar Lee, που συχνά-πυκνά κάνει προτάσεις για νέα μοντέλα μοτοσυκλετών, αναμενόμενα ή μη. Καρδιά της μοτοσυκλέτα είναι ο δικύλινδρος κινητήρας Thunderstroke 111, ο οποίος όμως έχει δεχθεί γενναίο σκάλισμα, φτάνοντας τας 2.150 κυβικά. Η απόδοση του έχει σκαρφαλώσει στους 130 ίππους και η ροπή «σκοτώνει» στα 21,7 kgm!

Το πλαίσιο της Audette Velos είναι κατασκευασμένο in-house, εξολοκλήρου από CNC αλουμίνιο αεροπορικής ποιότητας, ενώ με CNC φτιάχτηκε και το εντυπωσιακό τεπόζιτο καυσίμου της Velos. Τα περιφερειακά είναι κορυφαίου επιπέδου, με αναρτήσεις Race Tech και φρένα Beringer, ενώ οι τροχοί είναι ανθρακονημάτινοι, από την BST. Για την εμφάνιση… δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Οι φωτογραφίες, μιλούν από μόνες τους.

Η τιμή της; Μόνο… 125.000 δολάρια, για κάποιον ενδιαφερόμενο, μιας και οι μοτοσυκλέτες είναι κατασκευασμένες σε μικρή κλίμακα, με τον Audette να μπορεί να δώσει μέχρι και 20 κομμάτια το χρόνο. Προς το παρόν, μάλιστα, οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι αποκλειστικά διαθέσιμες για τις ΗΠΑ, αφού δεν μπορούν να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρώπη. 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 15:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon