.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 15:22

Ducati Desmo 450MX 2024 – Ιδού η Motocross μοτοσυκλέτα της

Παρουσιάστηκε η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati, η πρώτη της εκτός δρόμου της σύγχρονης εποχής, μαζί με τους συντελεστές της ομάδας και της προσπάθειας για το 2024.

Μετά από την δήλωση της πρόθεσης για συμμετοχή στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross 2024, η Ducati προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας μοτοσυκλέτας που όλοι περιμέναμε, αλλά και των συντελεστών της ομάδας και των αναβατών, και με την βούλα πλέον. Γνωρίζαμε ότι στο Project συμμετέχουν ο Antonio Cairoli και ο Alessandro Lupino, τώρα το θυμόμαστε για μία ακόμη φορά, με τον επίσημο προσδιορισμό των ρόλων τους: Ο Lupino θα είναι αυτός που θα συμμετάσχει στο ιταλικό πρωτάθλημα, με την νέα Desmo 450MX τρέχοντας σε όλους τους αγώνες, ενώ ο Cairoli θα αναλάβει το πολύ έντονο δοκιμαστικό πρόγραμμα για την μοτοσυκλέτα -στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Lupino. Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν ο Cairoli θα κάνει αγωνιστικές εμφανίσεις, κάτι που προφανώς δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε.

Το ντεμπούτο της αγωνιστικής Ducati Desmo 450MX θα γίνει στις 16 και 17 Μαρτίου, στον πρώτο γύρο του ιταλικού MX που θα γίνει στην Mantua. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Ducati, στόχος της συμμετοχής του 2024 είναι η λήψη δεδομένων και πληροφοριών σε αγωνιστικό περιβάλλον, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της έκδοσης παραγωγής της 450MX – η οποία τοποθετείται στο τέλος του 2025.

Ο Claudio Domenicali, επικεφαλής της Ducati, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η είσοδος μας στους αγώνες Motocross είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για την θέληση μας να βελτιωθούμε και την επιθυμία μας να μην έχουμε όρια. Στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε στους εαυτούς μας την κατάλληλη ενέργεια για μία σεζόν που υπόσχεται να είναι γεμάτη προκλήσεις, στην οποία θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε την κυριαρχία μας στις μεγάλες αγωνιστικές διοργανώσεις του κόσμου και να δείξουμε τις δυνατότητες μας σε νέα εδάφη, όπως στο εξειδικευμένο off-road.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 15:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon