.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 15:32

Drones στην υπηρεσία του εγκλήματος!

 

"Ηι-Τech" κλέφτες τα χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν μοτοσυκλέτες 

 

“Ιπτάμενα” είναι πλέον τα μάτια των κλεφτών στην Βρετανία (και όχι μόνο) αφού ένα από τα μέσα που έχουν επιστρατεύσει για τον εντοπισμό μοτοσυκλετών, είναι τα γνωστά σε όλους Dromes! Όπως αναφέρει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, πολλές είναι οι σπείρες που επιστρατεύουν αυτά τα πτητικά μέσα για να “σκανάρουν” ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε νέες, άγνωστες περιοχές, ώστε να τσεκάρουν την... λεία τους.

Τα τελευταίας γενιάς drones, φέρουν κάμερες 4Κ ανάλυσης και έχουν δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης αυτού που καταγράφουν, όποτε οι κακοποιοί αποκτούν άμεσα μια λεπτομερέστατη εικόνα των... διαθέσιμων μοτοσυκλετών σε μια γειτονιά, ακόμα και αυτών που βρίσκονται μέσα σε αυλές, ενώ παράλληλα τσεκάρουν και τα σημεία εισόδου – εξόδου. 

Δεν είναι όμως μόνο οι κλέφτες μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούν drones αλλά ένα μεγάλο φάσμα εγκληματιών, από “μπουκαδόρους” και διαρρήκτες, μέχρι ληστές τραπεζών και εμπόρους ναρκωτικών, με τους τελευταίους να κάνουν ακόμα και παραδόσεις ουσιών από απόσταση στους χρήστες!

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο την Βρετανία, είναι παγκόσμιο, και έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα άλλων σημαντικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την χρήση αυτών των μηχανών, αφού απερίσκεπτοι χρήστες δημιουργούν συχνά σημαντικά ζητήματα ασφάλειας στην αεροπλοΐα.

Για τους λόγους αυτούς, ήδη υπάρχουν διάφορες προτάσεις για ένα νομοθετικό – ρυθμιστικό πλαίσιο στην χρήση των drones. Aυτό που συζητείται έντονα τον τελευταίο καιρό, είναι η υποχρεωτική ενσωμάτωση από τους κατασκευαστές, ενός πομπού που θα αποτελεί και την “ταυτότητα” του κάθε drone.

Όταν ένα drone θα βρίσκεται σε πτήση, θα εκπέμπει πληροφορίες, σχετικά με το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του και από ποιο σημείο το κατευθύνει, ποιο ήταν το σημείο απογείωσης, ποια η κατεύθυνση, το ύψος και η ταχύτητα κίνησης. Όχι κάτι πολύ διαφορετικό από τα στοιχεία που εκπέμπουν τα πολιτικά αεροπλάνα δηλαδή... 



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 15:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon