.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 12:26

Αγγλία - Ελευθερία με μοτοσυκλέτα τέλος, ξεκίνησαν παρακολουθήσεις με drone

Μια τρομακτική άποψη σε όσα θα ακολουθήσουν – Η Βρετανική αστυνομία ξεκινά χρήση εναέριων μέσων για τον έλεγχο της κυκλοφορίας «παράνομων μοτοσυκλετών».

Ο Τζόρτζ Όργουελ τα είπε όλα πριν σχεδόν 100 χρόνια. Όπως διαβάζουμε στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία της χώρας έχει ξεκινήσει την χρήση drones σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, προκειμένου να καταπολεμήσει την παράνομη οδήγηση μοτοσυκλετών.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ατυχήματα μοτοσυκλετών στην χώρα, αφού από το 2017 και μετά υπάρχει ανησυχητική αύξηση στα θανατηφόρα συμβάντα. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Τροχαίας της Devon και Cornwall, λέγοντας: «Παρά το γεγονός ότι οι μοτοσυκλετιστές αποτελούν το 1% της κυκλοφορίας γενικά, αντιστοιχούν στο ένα τρίτο (33,3%) όλων των σοβαρών και θανατηφόρων συγκρούσεων στην περιοχή μας. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για αριθμούς, μιλάμε για ανθρώπους με αγαπημένα πρόσωπα, και πρέπει να κατεβάσουμε αυτούς τους αριθμούς».  

Με την συνεργασία μονάδων με drones, της Τροχαίας, της ομάδας μείωσης θυμάτων από τροχαία και τις ομάδες εντοπισμού παραβιάσεων ορίων ταχύτητας, η Τροχαία της Devon και Cornwall θα εντοπίζει εναέρια, ύποπτες μοτοσυκλέτες για παραβιάσεις ταχύτητας και θα καταγράφει βίντεο υλικό, αλλά και θα υπολογίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνται, κάνοντας χρήση σταθερών σημείων στον εκάστοτε δρόμο. Αν εντοπιστεί παραβίαση των νόμων, οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν πληροφορίες από τα drones  για να αναλάβουν δράση ακινητοποιώντας τις ύποπτες μοτοσυκλέτες για περαιτέρω ενέργειες  ή/και βεβαίωση παραβάσεων.

Η είδηση εγείρει σημαντικά ηθικά ερωτήματα, τα οποία αξίζει να αναδείξουμε: Από την στιγμή που χρησιμοποιείται εναέριο μέσο παρακολούθησης, κανένας αναβάτης δεν μπορεί να είναι πλήρως «ελεύθερος» πλέον: Όλοι και όλα παρακολουθούνται, ακόμη πιο άμεσα από ότι ήδη ξέρουμε ότι συμβαίνει, μέσα από τα κινητά μας. Οι αρχές μπορούν να γνωρίζουν με τι όχημα κινείσαι, που πας και πότε, γιατί πας αλλά και πως πηγαίνεις. Οι διαρκώς αυστηρότερες διατάξεις των κωδίκων οδικής κυκλοφορίας μπορεί να φέρουν κάποια στιγμή ένα παράλογα χαμηλό όριο ταχύτητας, που θα μπορούσε να επιβάλλεται με κάθε πιθανό μέσο. Οδεύουμε προς την μοτοσυκλετιστική δυστοπία; Πείτε μας την γνώμη σας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon