.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 11:30

Drift show σε πίστα

 


Με Mazda RX 7 και Kawasaki ZX 10R!

 



Το drift show είναι ένα κανονικό άθλημα στο εξωτερικό όπου οι οδηγοί των αυτοκινήτων επιδίδονται σε εκπληκτικά γλιστρήματα του πίσω μέρους του αυτοκινήτου σε κλειστές πίστες καρτ ή parking. Γνωστά είναι εξάλλου και τα έργα που έχουν κυκλοφορήσει όπως και τα αντίστοιχα παιχνίδια για το σπίτι σε ακριβές κονσόλες. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ ο θεσμός και σε πολλά σημεία της Ελλάδας πραγματοποιούνται τέτοιοι αγώνες με φτιαγμένα αυτοκίνητα. Ένας τέτοιος έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στο λιμάνι του Λαυρίου του οποίου το parking έγινε μαύρο από τις λαστιχιές.

Καλά όλα αυτά για τα αυτοκίνητα αλλά κάτι αντίστοιχο με μοτοσυκλέτα είναι δύσκολο να συμβεί μιας και η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να ελεγχθεί εύκολα στην πλαγιολίσθηση. Στο παρακάτω video, για πρώτη φορά γίνεται μία κόντρα μεταξύ ενός φτιαγμένου αυτοκινήτου και μίας μοτοσυκλέτας, σε κλειστή διαδρομή. Το αυτοκίνητο είναι ένα Mazda RX 7  βελτιωμένο στα 375 άλογα και η μοτοσυκλέτα μία Kawasaki ZX 10R, στα 175.

Η μοτοσυκλέτα για να μπορέσει να γλιστρήσει με… ασφάλεια το πίσω μέρος της, έχει αλλαγή στο ψαλίδι το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 30 εκατοστά.  Ο πίσω τροχός είναι πιο φαρδύς για να δεχθεί το μεγαλύτερο ελαστικό. Υπεύθυνοι για το κορυφαίο αυτό θέαμα είναι ο Jim Guthrie (Mazda) και ο Nick Brocha (Kawasaki) και το μόνο που τελικά “πέφτει”, είναι το τηλεκατευθυνόμενο που μαγνητοσκοπεί τον αγώνα!

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 19:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon