.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:55

Το “αφεντικό” της Bugatti είναι “δικός μας”!

 

Λάτρης των μοτοσυκλετών, με θητεία στους αγώνες

 

Διοικεί δύο αυτοκινητοβιομηχανίες που θεωρούνται από τις πλέον πολυτελείς και ακριβές στον κόσμο αλλά του αρέσουν οι μοτοσυκλέτες.

Ο λόγος για τον Wolfgang Dürheimer, CEO των Bugatti και Bentley, o οποίος μπορεί πλέον να επιβλέπει την παραγωγή αυτοκινήτων όπως η Chiron των 3 εκατομμυρίων δολαρίων (!!!), ωστόσο στο παρελθόν έχει υπάρξει μηχανικός της BMW στο Paris – Dakar, ενώ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στη σχεδίαση και στην εξέλιξη του Paralever!

Με σπουδές μηχανολογίας, ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πραγματικό πάθος για το αντικείμενο ο Dürheimer ξεκίνησε την καριέρα του,  στέλνοντας ένα γράμμα στην BMW, όπου ανέφερε ότι έχει λύση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η εταιρεία με την αντοχή του άξονα – ψαλιδιού  στα pre-production πρώτα GS.

Η ΒΜW δέχτηκε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο σύστημα ανάρτησης – μετάδοσης σύμφωνα  με τις υποδείξεις του και ο Dürheimer για να αποδείξει την αξιοπιστία του, ανέβηκε (με επιτυχία) κάποιες σκάλες με την μοτοσυκλέτα που έφερε το σύστημα αυτό.

Μια συνεργασία άρχισε λοιπόν η οποία κορυφώθηκε με τον Dürheimer να εκτελεί χρέη μηχανικού της BMW στο Paris – Dakar,συμμετέχοντας στην ομάδα με την οποία ο Rahier κέρδισε δύο φορές το Rally.

Εργατικός και συνεπής, ο Dürheimer ανελίχθηκε στον χώρο και απέκτησε φήμη καταλήγοντας στο VA Group, απ ΄όπου και έφτασε στη θέση που διατηρεί σήμερα.

Η μοτοσυκλέτα δεν έφυγε ούτε μια στιγμή από την ζωή του, κάθε χρόνο πάνε οικογενειακώς ένα δίτροχο ταξίδι, με τον γιο του να οδηγά με 899 Panigale, την κόρη του F 800GS  και τον ίδιο να επιμένει σταθερά σε BMW, έχοντας αλλάξει πολλά “μεγάλα» GS, ενώ σύντομα θα αποκτήσει την έκδοση Rally αυτού.

Έχοντας ταξιδέψει σε πολλά σημεία της Ευρώπης, το όνειρό του Dürheimer είναι να διασχίσει από άκρη σε άκρη την Βόρεια και Νότια Αμερική.

Ωραίος!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon