.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:07

H Βρετανία “banάρει” τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

 

Το ΗΒ συντάσσεται με Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Νορβηγία

 

Άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα ανακοίνωσε την απόφαση της για την εξάλειψη των οχημάτων που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Μεγάλη Βρετανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και την Ινδίας (!) θέλει μέχρι το 2040 να έχουν “καθαρίσει” οι δρόμοι της από τα οχήματα με ρυπογόνους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η απόφαση αυτή είναι καθολική για όλα τα οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει και τις μοτοσυκλέτες.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί βέβαια αν πρόκειται απλώς για απαγόρευση πώλησης νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ή για γενικότερη απαγόρευση κυκλοφορίας νέων και παλιών οχημάτων, ωστόσο, όσο και αν ακούγεται πολύ μακρινό το 2040, τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει πολύ σύντομα να αρχίσουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Αναλογιστείτε μόνο το ότι Γαλλία, Γερμανία, Ινδία και Αγγλία, είναι πολύ μεγάλες αγορές και σε αυτές εδράζονται μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον λοιπόν και γιατί έχουμε ξαφνικά ένα “μπαράζ” τέτοιων αποφάσεων; Ίσως η εποχή των e-οχημάτων να είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που φανταζόμασταν…    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon