.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 15:45

Husqvarna TR 650 Strada 2013

 

 

Δυναμική μονοκύλινδρη

 

 


Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Husqvarna TR 650 Strada, το μονοκύλινδρο on/off με τον ασφάλτινο χαρακτήρα. Μετά την παρουσίαση του Nuda 900, η επίθεση της Husqvarna συνεχίζεται στην On road κατηγορία, αυτή τη φορά με το μονοκύλινδρο 650.

Βασισμένο στο G 650GS


Το νέο TR 650 Strada βασίζεται στο BMW G650GS με το οποίο μοιράζεται τον κινητήρα,  ο οποίος αποδίδει 58 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και 60 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Αυτός είναι υγρόψυκτος με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τροφοδοσία από ψεκασμό και διατίθεται και σε έκδοση με μειωμένη ιπποδύναμη, στους 48 hp στις 7.250 σ.α.λ. και 54 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Ο κινητήρας σε σχέση με αυτόν του BMW διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ψεκασμού, υψηλότερη συμπίεση από 11.5 στο 12.3:1 χάρη στο νέο βαρύτερο έμβολο (από 432gr στα 544gr) και στα χαρακτηριστικά της κεφαλής, με βελτιωμένους εκκεντροφόρους που διαθέτουν νέο χρονισμό αλλά και τις μεγαλύτερες βαλβίδες ειαγωγής και εξαγωγής καυσίμου μείγματος (38,5-34mm από 36-31mm).

Τα τελικά εξαγωγής καυσαερίων είναι δύο με τριπλούς καταλύτες ενώ έχει γίνει ιδιαίτερη ρύθμιση ώστε να παρουσιάζει μικρή κατανάλωση καυσίμου. Χαρακτηριστικά η Ηusqvarna αναφέρει ότι με 90 χ.α.ω. μπορεί να κάψει 3, λίτρα στα 100χλμ, ενώ με 100 χ.α.ω. φτάνει τα 4,3 λίτρα. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14 λίτρα και βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από τη σέλα για καλύτερο ζύγισμα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πέντε σχέσεων και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να διαχειρίζεται σωστά τη δύναμη σε επαρχιακούς δρόμους.
Η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας είναι δυναμική και οι γραμμές που έχουν επιλεχθεί απαλές. Τα πλαστικά του ρεζερβουάρ θυμίζουν σχεδιαστικά τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Husqvarna ενώ το μαύρο χρώμα κάνει το Strada πολύ επιθετικό. Τα υπόλοιπα περιφερειακά είναι λευκά, ενώ η σέλα του είναι φαρδιά με μεγάλα μερίδια για αναβάτη και συνεπιβάτη. Υπάρχει διαθέσιμη σχάρα για φόρτωση ή τοποθέτηση βαλίτσας.

Ασφάλτινος χαρακτήρας

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι περιμετρικό δύο δοκών με αφαιρούμενο το άνω τμήμα. Στο μπροστινό σύστημα έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 46mm ενώ πίσω συναντάμε μονό αμορτισέρ μοχλισμού. Με τον χαρακτήρα του Strada να είναι ασφάλτινος, το TR 650 όπως ονομάζεται διαθέτει χυτούς τροχούς αλουμινίου, με αντίστοιχα ασφάλτινα ελαστικά με διαστάσεις 110/80 R 19 για μπροστά και 140/80 R 17 για πίσω. Οι διαδρομές των αναρτήσεων φτάνουν τα 190mm για μπροστά και πίσω, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για άνετη απόσβεση κραδασμών.

Τα φρένα του TR 650 Strada αποτελούνται από μονό δίσκο μπροστά με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo και ABS το οποίο θα είναι standard. Πίσω, ένας δίσκος με δαγκάνα της Brembo έχει αναλάβει το φρενάρισμα.
Το βάρος του TR 650 Strada έχει ανακοινωθεί στα 168 κιλά και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ιταλία. H Husqvarna έχει φροντίσει να το εξοπλίσει με τα παρακάτω αξεσουάρ: Ψηλότερη ζελατίνα, προστατευτικές χούφτες, χαμηλότερη σέλα, προστατευτική ποδιά κινητήρα, θερμαινόμενα γριπ, συναγερμό, μαλακή τσάντα για φόρτωμα, βαλίτσα, πλαϊνές βαλίτσες.

Οδηγικές φωτογραφίες

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 16:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Motocross 2013 Husqvarna TR 650 Terra 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon