.
Κατηγορία Husqvarna
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 11:37

Husqvarna Svartpilen – Έρχεται η νέα γενιά

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε δοκιμαζόμενο το νέο Svartpilen, με όλες τις αλλαγές που περιμένουμε και στα ανάλογα KTM Duke.

Την περασμένη Άνοιξη κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τα KTM Duke 125 και 390 καθώς έγραφαν χιλιόμετρα εξέλιξης καθ΄οδόν προς την παρουσίαση της επόμενης γενιάς, η οποία υποθέτουμε πως αφορά το 2023.

Σε αυτές είδαμε πως όλη η οικογένεια των μικρών Duke ετοιμάζεται για ολική αναβάθμιση, με νέο πλαίσιο, νέο ψαλίδι και πιθανότατα νέο κινητήρα επίσης.

svartpilen spy 3

Τώρα, τρεις νέες φωτογραφίες συνέλαβαν το Husqvarna Svartpilen σε διαδικασία δοκιμών, αποκαλύπτοντας τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία που αναγνωρίζαμε και στα Duke: νέο πλαίσιο και ψαλίδι, νέος κινητήρας με την εξάτμιση από κάτω του, εκτεθειμένο υποπλαίσιο.

Αν και δεν είναι γνωστό ποια έκδοση κυβισμού απεικονίζεται στις φωτογραφίες, η λογική επιβάλλει πως όλες οι εκδόσεις της Husqvarna θα ακολουθήσουν αυτές της ΚΤΜ στη νέα μικρή σειρά.

svartpilen spy 2

Εκτός των βασικών δομικών στοιχείων που προαναφέραμε, στο εικονιζόμενο νέο Svartpilen προσέχουμε επίσης νέα κουστούμια που ακολουθούν τη γνώριμη αισθητική που έθεσε η Husqvarna από το 2014 όταν πρωτοεμφάνισε τα Svartpilen και Vitpilen ως πρωτότυπα στην EICMA.

Η σχάρα πάνω στο δοχείο καυσίμου παραμένει, ανασχεδιασμένη για να ταιριάξει με τα νέα πλαστικά. Τα όργανα πλέον φέρουν μια ορθογώνια οθόνη, πιθανότατα την ίδια με αυτή των Duke, ενώ αλλαγές έχουμε και στο πίσω μέρος. Εκεί παρατηρούμε αφενός το απογυμνωμένο υποπλαίσιο, όπως και στα νέα Duke, ενώ η βάση της πινακίδας μεταφέρεται σε πιο παραδοσιακή θέση, αντί του ψαλιδιού που τη φιλοξενούσε ως τώρα.

Περιμένουμε τις αλλαγές να επισημοποιηθούν για να διαπιστώσουμε κατ΄ αρχήν τι κινητήρες θα φορά η νέα γενιά. Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως θεωρούμε μάλλον σίγουρο πως το νέο πακέτο πλαισίου-υποπλαισίου-ψαλιδιού θα είναι η κοινή βάση για όλη την οικογένεια Duke και Svartpilen/Vitpilen, ξεκινώντας από τα 125 cc και ανεβαίνοντας ως τα 390.

Πηγές: Cycle World / Bikes Republic

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon