.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:02

KTM 125 Duke – Όλα αλλάζουν στην επόμενη γενιά

Φωτογραφίες από το νέο μικρό Δούκα σε δοκιμές αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέλλον του.

Η σειρά των μικρών Duke έχει αποδειχθεί λαχείο για την ΚΤΜ, καθώς αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ινδία – ένα “ιερό δισκοπότηρο” για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές που ονειρεύονται να κατακτήσουν την αγορά των πολλών εκατομμυρίων ετήσιων ταξινομήσεων.

Το εισαγωγικό μοντέλο βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2010 και ουσιαστικά έχει περάσει μια διαδικασία ευρείας ανανέωσης το 2017, όταν και απέκτησε τη σημερινή του εμφάνιση που εναρμονίζεται με όλη τη γκάμα των Duke, από το 125 ως και το Super Duke των 1290 κυβικών.

Δίχως αλλαγές τα τελευταία χρόνια λοιπόν, πλην της προσαρμογής στις Euro 5, η ΚΤΜ φαίνεται πως ετοιμάζεται για τη διάδοχη κατάσταση.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε μια μοτοσυκλέτα που εμφανισιακά μάλλον δεν έχει φτάσει ακόμη σε τελική μορφή, τα πλαστικά του μοιάζουν να είναι απλώς “κάτι για να κάνουμε τη δουλειά μας” στη διαδικασία δοκιμών και εξέλιξης. Διακρίνεται πάντως το σχέδιο της ουράς, καθώς σε κάποιες φωτογραφίες το ατσάλινο υποπλαίσιο είναι σε κοινή θέα, ενώ σε άλλες το βλέπουμε καλυμμένο κάτω από πλαστικά.
Η είδηση ωστόσο βρίσκεται αλλού, εκεί όπου διακρίνουμε εμφανέστατα ένα νέο πλαίσιο και ψαλίδι, ενώ μαθαίνουμε πως μάλλον πρέπει να περιμένουμε και εντελώς νέο κινητήρα.

Πιθανότατα αυτή θα συμπέσει με μια γενικότερη αναδιάρθρωση της οικογένειας Duke, καθώς ήδη γνωρίζουμε πως επίκειται η παρουσίαση μιας νέας σειράς δικύλινδρων 490 που θα γεμίσει το κενό μεταξύ του μονοκύλινδρου 390 και του δικύλινδρου 790.

Πηγή: Autoevolution (με αρκετές ακόμη αποκλειστικές φωτογραφίες)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon