.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 12:48

Husqvarna Enduro 2018

 

Ψεκαστά δίχρονα, βελτιώσεις σε όλη τη γκάμα

 

Η Husqvarna έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες για τη γκάμα Enduro του 2018, στην οποία περιλαμβάνονται και τα νέα δίχρονα TE 250i/300i με ψεκασμό, ενώ ανακοίνωσε και τις βελτιώσεις σε όλη τη γκάμα για τη νέα χρονιά.

Δίπλα στα αντίστοιχα ψεκαστά δίχρονα EXC της «μαμάς» KTM, θα δούμε το 2018 και τα rebadged μοντέλα της Husqvarna TE250i & 300i.

Δυνατά σημεία των παραπάνω μοντέλων οι καλύτερες επιδόσεις, η ευκολία χρήσης δίχως περαιτέρω ρυθμίσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και υψομέτρου, και η μικρότερη κατανάλωση -δώρα που φέρνει ο ψεκασμός.

Δίπλα στα 2 επαναστατικά δίχρονα Enduro μοντέλα της Husqvarna, το 2018 φέρνει και μια σειρά βελτιώσεων σε όλη τη γκάμα των «λευκών» μοντέλων -TX 125, FE 250, FE 350, FE 450 και FE 501.

Δίχρονα νέας γενιάς

husqvarna te 250i

Τα επαναστατικά δίχρονα Enduro μοντέλα TE 250i & TE 300i φέρουν από ένα ζεύγος μπεκ τοποθετημένα στις θυρίδες μεταφοράς καυσίμου, τροφοδοτώντας τον κινητήρα με τη βέλτιστη ποσότητα καυσίμου για κάθε περίσταση.

Επιπλέον, προικίζουν τις 2 μοτοσυκλέτες με γλυκιά και ομαλή καμπύλη απόδοσης, μικρότερη κατανάλωση και φυσικά λιγότερους ρύπους -Euro 4.

Με τους εγχυτήρες να ψεκάζουν το μείγμα καυσίμου σε κάθετη ροή μέσα στις θυρίδες μεταφοράς, το σύστημα παρέχει πολύ πιο αποδοτική καύση.

Ένας ειδικός σωλήνας στο πίσω μέρος του κυλίνδρου μεταφέρει πληροφορίες για την πίεση στη νέα ECU. Συλλέγοντας πληροφορίες από το TPS (τον αισθητήρα θέσης γκαζιού Throttle Position Sensor), από τους αισθητήρες πίεσης αέρα και εισαγωγής, μαζί με δεδομένα πίεσης στα κάρτερ, αλλά και από τους αισθητήρες θερμοκρασίας ψυκτικού, η ECU αυτόματα ρυθμίζει την παροχή καυσίμου για τις αλλαγές σε θερμοκρασία και υψόμετρο, εξαλείφοντας την ανάγκη για διαφορετικές ρυθμίσεις κάθε φορά, όπως γινόταν στα μοντέλα με καρμπιρατέρ.

Το λάδι μείξης αποθηκεύεται σε ένα ξεχωριστό ρεζερβουάρ, εξαλείφοντας την χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία του pre-mix από τον αναβάτη. Το ρεζερβουάρ λαδιού των 0,7 λίτρων είναι αρκετό για 5 περίπου ρεζερβουάρ καυσίμου, ανάλογα και με τις συνθήκες. Η αντλία λαδιού ελέγχεται από την μονάδα EMS (Engine Management System), παρέχοντας την ιδανική ποσότητα λαδιού, παρέχοντας το βέλτιστο μείγμα.

Τα δυνατά σημεία των TE 250i/300i επιγραμματικά

  • Εγχυτήρες καυσίμου στις θυρίδες μεταφοράς -> τέλειο μείγμα σε όλες τις συνθήκες
  • Αντλία λαδιού και ρεζερβουάρ λαδιού -> ευκολία, εξαλείφει το pre-mix
  • Σώμα ψεκασμού 39mm -> ρυθμίζει την ροή αέρα, το TPS μεταφέρει δεδομένα ροής
  • Νέα μονάδα EMS -> σύγχρονη διαχείριση κινητήρα, εξαλείφει την ανάγκη ρυθμίσεων
  • Χάρτες ανάφλεξης -> ρυθμίζουν τα χαρακτηριστικά απόδοσης
  • Καπάκι λαδιού ενσωματωμένου στο πλαίσιο -> απλουστεύει το γέμισμα
  • Διαφανές ρεζερβουάρ -> μεγάλη χωρητικότητα, με ενσωματωμένη την αντλία καυσίμου
  • Νέος αναπνευστήρας (snorkel) εισαγωγής -> εφαρμοσμένος στο σώμα του ψεκασμού

Μια ολοκληρωμένη γκάμα

Δίχρονες και τετράχρονες μοτοσυκλέτες της γκάμας Enduro 2018 της Husqvarna έχουν δεχθεί τις ακόλουθες βελτιώσεις.

Το πιρούνι της WP διαθέτει νέα εξωτερικά καλάμια, που προσφέρουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ελαστικότητας και μειωμένες τριβές. Οι ρυθμίσεις είναι πιο σκληρές / σφιχτές, ενώ το πιρούνι παρέχει βελτιωμένη πληροφόρηση και τερματίζει δυσκολότερα.

Νέο είναι το σύστημα φρένων της Magura, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Με design παρόμοιο με τα μοντέλα του 2017, τώρα προσφέρει βέλτιστη πληροφόρηση / ευαισθησία και προοδευτική αίσθηση, παρέχοντας παράλληλα κορυφαία απόδοση.

Όμως και το τιμόνι της ProTaper είναι καινούργιο, με κορυφαία χαρακτηριστικά αντοχής στην κόπωση, και με ελάχιστο βάρος.

Οι βελτιώσεις της γκάμας Enduro 2018 της Husqvarna επιγραμματικά

  • Πιρούνι WP Xplor 48 front fork -> νέα εξωτερικά καλάμμια & ρυθμίσεις για καλύτερη λειτουργία με περισσότερη ευαισθησία και αντοχή στο τερμάτισμα
  • Δαγκάνες της Magura και δίσκοι της GSK -> άριστη ευαισθησία και προοδευτικότητα
  • Νέο τιμόνι ProTaper -> κορυφαία λειτουργικότητα και στιλ

Τα νέα Husqvarna Enduro 2018 θα είναι διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα από τον Ιούλιο του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ελληνική αντιπροσωπεία.

Την ίδια ώρα, η Husqvarna ανακοίνωσε πως θα δώσει περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και φωτογραφίες, στις 26 Ιουνίου 2017.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 12:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Svartpilen 701 - Spy pics Husqvarna FS450 Supermoto 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon