.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 11:15

Harley-Davidson DarkCustom μοντέλα 2016

 

Νέα Iron 883 & Forty-Eight

 

Για το 2016,η Harley-Davidson ισχυροποιεί την DarkCustom παρουσία της με τα νέα Iron 883 και Forty-Eight, δύο επιβλητικές μοτοσικλέτες που προσφέρουν αυθεντική και οικονομικά προσιτή εμπειρία οδήγησης σε μια νέα γενιά αναβατών.

Ακρίβεια στο design και λιτός εξοπλισμός


Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με ακρίβεια και με λιτό εξοπλισμό, τα Iron 883 και Forty-Eight ισορροπούν μεταξύ λειτουργικότητας και στυλ που άνετα μπορεί να σταθεί από μόνο του ή να αποτελέσει έμπνευση για μοναδικής αισθητικής customizing.

«Με τα DarkCustom μοντέλα μας, αγκαλιάζουμε την ομορφιά της βασικής δομής μιας μοτοσικλέτας», αναφέρει ο StylingDirector της Harley-Davidson, BradRichards.

«Αυτή είναι η ομορφιά που πηγάζει από βίδες και παξιμάδια, από ατσάλι και λάστιχο και φυσικά από την καρδιά της μοτοσικλέτας, που δεν είναι άλλη από τον Harley-Davidson V-Twin κινητήρα. Το DarkCustom στυλ είναι πιστό στις ρίζες μας, προκαλώντας παράλληλα τον αναβάτη να δημιουργήσει, με αξεσουάρ και εφευρετικότητα, τη δική του DarkCustom μοτοσικλέτα, αξιοποιώντας τις οδηγικές του εμπειρίες.

Iron 883


Είναι εμπνευσμένο από τις garage-built bobbers από το παρελθόν και το παρόν. Το νέο Iron 883 διαθέτει κοψίματα και εγκοπές που ηθελημένα δείχνουν κάπως τραχιά γύρω από τα τελειώματα. Τα κοφτά φτερά, ο κατάμαυρος κινητήρας και η εξάτμιση, το τιμόνι dragster και το κάλυμμα μονόσελου tuck-and-roll, συνθέτουν μια πολύ επιβλητική εικόνα.

Το καπάκι του φίλτρου αέρα με ραβδώσεις ενισχύει την φτιαγμένη από ατσάλι, αυθεντικότητα αυτής της μοτοσικλέτας. Οι bullet-hole λεπτομέρειες στο προστατευτικό του ιμάντα, των εξατμίσεων και το μπροστινό φτερό, θυμίζουν τις εποχές που κάπως έτσι, οι αγωνιζόμενοι ελάφρωναν τις μοτοσικλέτες τους. Τα χρώματα και τα φινιρίσματα επελέγησαν για να κρύψουν τη μουντάδα του αστικού περιβάλλοντος για όσους δεν ενδιαφέρονται να το πετύχουν, απλά φροντίζοντας τον κήπο τους.

«Πάντα ήταν πεποίθησή μου ότι αυτή η μοτοσικλέτα θα δείχνει καλύτερη με λίγη σκόνη και πατίνα του χρόνου», αναφέρει ο αρχισχεδιαστής της Harley-Davidson Dais Nagao, ο οποίος ήταν υπεύθυνος γα τη σχεδίαση του Iron 883. «Είναι γρήγορο, ευέλικτο και προκαλεί τον αναβάτη να εξερευνήσει τα όριά του. Κατά τη χρήση ενδέχεται να δημιουργηθούν γρατζουνιές ή άλλα χαρακτηριστικά σημάδια. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε στο εργοστάσιο. Είναι προνόμιο του ιδιοκτήτη και γίνεται ένα κομμάτι της ιστορίας της μοτοσικλέτας».

Το Iron 883 διαθέτει τον 883κ.εκ. Evolution V-Twin κινητήρα, ο οποίος έχει ρυθμιστεί για άφθονη ροπή στις χαμηλές στροφές και εξαιρετική απόδοση στο αστικό οδικό δίκτυο. Μια κατάμαυρη πλευστή δαγκάνα μπροστά συνδυάζεται ιδανικά με τους μαύρους 9-άκτινους τροχούς αλουμινίου που διαθέτουν μηχανικά επεξεργασμένες επισημάνσεις. Οι τροχοί συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσικλέτας και προσφέρουν άνεση και ευκολία χειρισμού.

Η οδήγηση και ο χειρισμός βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο με το νέο cartridge πιρούνι και με τα νέα πίσω αμορτισέρ με τη ρυθμιζόμενη προφόρτιση των ελατηρίων, η οποία επιτρέπει ιδανική προσαρμογή στα μέτρα του κάθε αναβάτη. Ένα ειδικό κλειδί για τη ρύθμιση της ανάρτησης βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Μια σέλα συνεπιβάτη που ταιριάζει απόλυτα με την tuck-and-roll ταπετσαρία της σέλας διατίθεται ανάμεσα στα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ της Harley-Davidson.

Το Iron 883 του 2016 διατίθεται σε τέσσερις χρωματισμούς: CharcoalSatin, BlackDenim, ή OliveGold με αετό και λογότυπο Harley ή HardCandyCustom, με χρυσές μεταλλικές νιφάδες και φλόγες που συνδυάζεται με μαύρα φτερά.

Forty-Eight


Το νέο Forty-Eight είναι μυώδες με πολύ έντονη προσωπικότητα. Το φαρδύ 130 χιλιοστών μπροστινό ελαστικό ελέγχεται από ένα πιρούνι 49 χιλιοστών, που κρατιέται σε στιβαρές τιμονόπλακες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Το κλασικό 7,6 λίτρων ρεζερβουάρ peanut ολοκληρώνει τη στενή και αθλητική σιλουέτα της μοτοσικλέτας. Τα κοφτά φτερά εκθέτουν μεγαλύτερο τμήμα των ελαστικών. Η τέλεια ισορροπία του μαύρου και του χρωμίου προσφέρει επιβλητική παρουσία στη μοτοσικλέτα.

«Το χαμηλό τιμόνι και τα μπροστά τοποθετημένα ποδωστήρια προσφέρουν επιθετική θέση οδήγησης στον αναβάτη του Forty-Eight, γι αυτό εστιάσαμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά κατά τη σχεδίαση», αναφέρει ο Industrial Designer / Stylist της Harley-Davidson, Ben McGinley, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εμφάνισης της μοτοσικλέτας.

«Ο μεγάλος μπροστινός τροχός είναι εντυπωσιακός, ενώ το μικρότερο στρογγυλό φίλτρο αέρα και το χρώμιο στην εξάτμιση οδηγούν τη ματιά στον κινητήρα, ο οποίος δείχνει μεγαλύτερος κάτω από το ρεζερβουάρ peanut. Θα περιέγραφα αυτή τη μοτοσικλέτα ως ένα καλοδουλεμένο μυώδες σώμα».

Το στυλ του ρεζερβουάρ με οριζόντιες ρίγες, θυμίζει τη δεκαετία του 1970, ένα στυλ που επιστρέφει στις μοτοσικλέτες custom. Αυτές οι γραμμές επαναλαμβάνονται σε όλη τη μοτοσικλέτα. Περιλαμβάνονται οι ραφές της σέλας, τα τρυπητά προστατευτικά της εξάτμισης, το πίσω γρανάζι και το προστατευτικό του ιμάντα. Οι νέοι χαμηλού βάρους τροχοί από κράμα αλουμινίου διαθέτουν εννέα ακτίνες και μαύρο φινίρισμα με μηχανικά επεξεργασμένες επισημάνσεις. Ο συνδυασμός στοπ και πίσω φλας, παρέχει μια πολύ καθαρή εικόνα του πίσω φτερού.

Το νέο 49 χιλιοστών πιρούνι cartridge είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει με τα νέα πίσω προοδευτικά αμορτισέρ, τα οποία διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης των σταδιακής σκληρότητας ελατηρίων και παρέχουν μοναδική σταθερότητα στο αστικό οδικό δίκτυο. Ένα ειδικό κλειδί για τη ρύθμιση της ανάρτησης βρίσκεται κάτω από το μονόσελο, και προσφέρει εύκολες και άμεσες ρυθμίσεις, της πίσω ανάρτησης.

Το Forty-Eight του 2016 διατίθεται σε τέσσερις υπέροχους χρωματισμούς: VividBlack, BilletSilver, VelocityRedSunglo και OliveGold αλλά και HardCandyCustom επιλογές στις οποίες περιλαμβάνεται η HardCandyCancunBlueFlake (με μπλε μεταλλικές νιφάδες) και HardCandyGoldFlake (με χρυσές νιφάδες).

Επισκεφθείτε το www.h-d.com/motorcycles για να δείτε όλα τα μοντέλα 2016 της Harley-Davidson και να βρείτε το κοντινότερο σε εσάς εξουσιοδοτημένο κατάστημα Harley-Davidson.

Φωτογραφίες Iron 883

Φωτογραφίες Forty-eight


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 21:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson Twintrax Cherry's Company XG750Turbo Street Fighter »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon