.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 11:28

Harley-Davidson XR750 – 2015

Η αναγέννηση!

 

Η σειρά XR της Harley-Davidson έχει ιστορία 80 ετών στους αγώνες flat track και φαίνεται η αμερικανική εταιρία σκοπεύει να επαναφέρει τους αγώνες στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά, με μία νέα μοτοσυκλέτα, με έναν νέο κινητήρα.

Τα νέα αφορούν στον κινητήρα της νέας 750 Street ο οποίος είναι υγρόψυκτος και αναμένεται να τοποθετηθεί σε μία μοτοσυκλέτα που θα θυμίζει έντονα τις σύγχρονες XR 1200 στην απλή και X έκδοση αλλά και την παλιά XR 750. Να θυμίσουμε ότι η XR 750 κατασκευάστηκε το 1969 για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα flat Track AMA της Αμερικής και ήταν η μοτοσυκλέτα που συνδέθηκε με τον Evel Knievel αφού αυτήν χρησιμοποιούσε από τον Δεκέμβριο του 1970 έως και το τελευταίο του άλμα, το 1977.
Στόχος της Harley- Davidson δεν είναι απλά η παραγωγή μίας νέα μοτοσυκλέτας αλλά η αναβίωση των αγώνων flat track όπως γινόντουσαν παλιά. Τότε που εταιρίες όπως οι Indian, BSA, Triumph, Norton, Matchless, BMW μάχονταν στην ίδια πίστα.
Αν και πολλές από αυτές τις εταιρίας δεν υφίστανται πλέον, υπάρχουν ωστόσο οι ιαπωνικές που έκαναν την εμφάνισή τους Πλέον, υπάρχουν και άλλοι δυνατοί εκπρόσωποι από την πλευρά της Ιαπωνίας που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους αγώνες – όπως τότε, με την διάσημη Yamaha TZ750.
Μία μεγάλη εταιρία όπως η Harley-Davidson θα μπορούσε να στηρίξει την προώθηση του νέου της sport μοντέλου στους αγώνες και να επαναφέρει έτσι μία κατηγορία, βάζοντας στο παιχνίδι και άλλους κατασκευαστές όπως είναι η Ducati με το αναμενόμενο Scrambler αλλά και η Triumph με τα Bonneville.
Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τον τελικό καταναλωτή!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon