.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 12:16

Harley – Davidson Livewire 2015

Ηλεκτρικό!

 

Τα πράγματα αλλάζουν ακόμη και για τους πιο παραδοσιακούς κατασκευαστές, με την Harley-Davidson να παράγει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με την ονομασία Livewire!

Η δυνατότερη

Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα είδε το φως της δημοσιότητας και θα κινείται από ένα τριφασικό κινητήρα απόδοσης 74 ίππων με 52 λιμπρόποδα ροπής. Η Harley-Davidson με αυτό τον κινητήρα ξεπερνάει τις ήδη υπάρχουσες Brammo Empulse R με τους 54 ίππους και την Zero SR με τους 67 ίππους.

Το κακό είναι ότι η απόδοση της θα είναι διαθέσιμη για 80 περίπου χιλιόμετρα σε καθημερινή κίνηση σε πόλη, ή σε δρόμους με όριο τα 120 χ.α.ω., μικρότερη από των προαναφερθέντων μοτοσυκλετών. Θα επιταχύνει όμως από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 4’’ οπότε αναμένεται συναρπαστική!
Η νέα Livewire θα ακολουθήσει τα πρότυπα των Harley-Davidson αναφορικά με το customizing αφού θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την μετατροπή της. Θα πλησιάζει σχεδιαστικά την V-Rod και θα έχει το ίδιο ρίσκο που είχε και αυτή, όταν έδειξε ένα νέο δρόμο στους φανατικούς οπαδούς της αμερικάνικης φίρμας.
Αναμένεται να κοστίζει λίγο περισσότερο από 15.000€ και περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στα σαλόνια μοτοσυκλέτας που έπονται.

Ανάλυση σε βάθος

Αν και η μοτοσικλέτα δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμη προς πώληση, το Project LiveWire είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αναλυθούν σε βάθος οι προσδοκίες των αναβατών από μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Harley-Davidson. Το ταξίδι για το 2014 θα ξεκινήσει στις Η.Π.Α. διασχίζοντας την Route 66 και θα περάσει από 30 και πλέον εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Harley-Davidson, μέχρι το τέλος του χρόνου. Για το 2015, η εμπειρία του Project LiveWire θα συνεχιστεί στις Η.Π.Α. και θα επεκταθεί στον Καναδά και την Ευρώπη.
“Αυτό θα προστεθεί στους πολλούς επιτυχημένους πρόσφατους επαναπροσδιορισμούς της Harley-Davidson.” αναφέρει ο Matt Levatich, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson Motor Company. “Σε ελάχιστα μόλις χρόνια καταφέραμε να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό και να υπηρετήσουμε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία, καθώς και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που εξελίσσουμε και κατασκευάζουμε τις μοτοσικλέτες μας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων όπως είναι το Project Rushmore, τα Street 500 και 750, καθώς και το Project LiveWire που παρουσιάζουμε τώρα.” “Το Project LiveWire μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη ηλεκτρική κιθάρα και όχι με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο,” αναφέρει ο Mark-Hans Richer, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Marketing της Harley-Davidson Motor Company. “Είναι μια έκφραση μοναδικότητας και θρυλικού στυλ, που απλά έτυχε να είναι ηλεκτρική. Το Project LiveWire είναι μια τολμηρή δήλωση για εμάς ως εταιρία και ως εμπορικό σήμα.”

Livewire Experience Tour

Η μοτοσικλέτα προσφέρει μια κορυφαία οδηγική εμπειρία με συναρπαστική επιτάχυνση και μοναδικό νέο ήχο.
“Ο ήχος παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο,” αναφέρει ο Richer. “Φανταστείτε ένα μαχητικό αεροσκάφος σε ένα αεροπλανοφόρο. Ο μοναδικός ήχος του Project LiveWire σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διαφοροποιείται η μοτοσικλέτα, από κάθε άλλη ηλεκτρική ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης μοτοσικλέτα που διατίθεται στην αγορά.”
Τα μακροπρόθεσμα σχέδια για διάθεση του Project LiveWire προς πώληση θα επηρεαστούν από την πληροφόρηση που θα λάβουμε από τους αναβάτες που θα συμμετάσχουν στο Project Livewire Experience tour.

“Προσφέρουμε μια ασυμβίβαστη εμπειρία οδήγησης και σε κάθε τι που κάνουμε, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλια και τις ανάγκες των πελατών μας,” αναφέρει ο Richer. “Επειδή η ηλεκτρική τεχνολογία οχημάτων εξελίσσεται πολύ γρήγορα, είμαστε ενθουσιασμένοι που μαθαίνουμε περισσότερα από αναβάτες, μέσα από την εμπειρία του Project LiveWire. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πλήρως τον ορισμό της επιτυχίας σε αυτή την αγορά, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται.”

Βοηθάμε να διατηρηθεί και να ανανεωθεί η ελευθερία έκφρασης για τις επόμενες γενιές. Η οδήγηση στην ύπαιθρο είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία του μοτοσικλετισμού και παραμένει ένας κεντρικός στρατηγικός στόχος για την Harley-Davidson.
“Η προστασία του περιβάλλοντος που οδηγούμε είναι σημαντική για όλους μας.” αναφέρει ο Levatich. “Το Project LiveWire είναι ένα μόλις στοιχείο στην προσπάθειά μας για προστασία του περιβάλλοντος, στο οποίο θα οδηγούν οι επόμενες γενιές. Είμαστε μια εταιρία που μετρά πολλές επιτυχίες στα 111 χρόνια ιστορίας της και με την προσοχή μας στραμμένη στο μέλλον, προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο θα οδηγούν οι επόμενες γενιές για τα επόμενα 111 χρόνια.”

Φωτογραφίες

Video

{/slide}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 09:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley-Davidson XR750 – 2015 Harley – Davidson Road Glide 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon