Η LiveWire, η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη Harley-Davidson με στόχο την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών. Έπειτα από αρκετά χρόνια οικονομικών προκλήσεων, ανακοίνωσε την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Karim Donnez, και την έναρξη διαδικασίας αναδιάρθρωσης, λίγες ημέρες πριν από την EICMA 2026.
Η LiveWire ξεκίνησε ως το τμήμα ηλεκτροκίνησης της Harley-Davidson, ενώ το 2022 απέκτησε ξεχωριστή εταιρική υπόσταση και εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Harley εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό μέτοχο της, διατηρώντας στενή σχέση με την εταιρεία.
Παρά την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοτοσυκλετών όπως οι LiveWire One και S2 Del Mar, η εταιρεία δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πετύχει σταθερή κερδοφορία. Στα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2026 ανακοίνωσε έσοδα 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025, αλλά και καθαρές ζημίες 18,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρά τη βελτίωση των πωλήσεων, η διοίκηση αναγνώρισε σημαντικές προκλήσεις ρευστότητας και εξετάζει πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Karim Donnez παραιτήθηκε στις 21 Οκτωβρίου, ενώ στις 25 Οκτωβρίου ορίστηκε ο Roy Gallagher, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας Ankura, ως επικεφαλής αναδιάρθρωσης και ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος της LiveWire. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αξιολόγηση χρηματοδοτικών λύσεων, συνεργασιών και πιθανών αλλαγών στην εταιρική δομή, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια οριστική απόφαση.

Παράλληλα με τις διοικητικές εξελίξεις, η LiveWire συνεχίζει την προσπάθεια διεύρυνσης της γκάμας της, στρέφοντας το ενδιαφέρον της και σε μικρότερες, πιο προσιτές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
Στην EICMA 2026 θα πραγματοποιηθεί η ευρωπαϊκή πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής S4 Honcho Street, ενώ θα παρουσιαστεί και η S4 Honcho Trail, μαζί με την ολοκαίνουργια S4 Honcho Skate που προγραμματίζεται για το 2027.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η DUST Hightail, μια ηλεκτρική off-road μοτοσυκλέτα που πλησιάζει στην παραγωγή, μετά την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Dust Moto από τη LiveWire τον Μάιο του 2026. Στο Μιλάνο θα παρουσιαστεί επίσης η νέα DUST Spur, η οποία προγραμματίζεται για το 2027, καθώς και η σειρά ηλεκτρικών δικύκλων STACYC.
Η LiveWire αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα στις 2 Νοεμβρίου, ενώ οι τελικές προδιαγραφές και οι τιμές τους θα γνωστοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2027.










