.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 17:03

Benelli 350S, Harley-Davidson HD350, QJ350 – Πείτε το όπως θέλετε, έχει και τα τρία σήματα!

Εμφανίστηκε στην Κίνα η νέα μικρή δικύλινδρη που θα αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς για τρεις πολύ διαφορετικές εταιρείες.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Harley-Davidson έχει συμφωνήσει με την κινεζική QJ Motor για την κατασκευή μικρών μοτοσυκλετών προκειμένου να βρουν οι Αμερικανοί ένα άνοιγμα προς τις αγορές της Ασίας, αλλά και να προσεγγίσουν παγκοσμίως μικρότερες ηλικίες αναβατών.

Το γεγονός πως στον ίδιο όμιλο ανήκει και η Benelli, αυτομάτως έδεσε τη “μικρή Harley“ με το Benelli 302S, ώσπου στις αρχές του καλοκαιριού μάθαμε πως έρχεται ανανεωμένο μοντέλο με 350 cc.

qj350 1

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Motorcycle.com, καθώς και αρκετά ασιατικά μέσα, η QJ Motor καταχώρησε την εθνική υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων της Κίνας στοιχεία για μια καινούργια μοτοσυκλέτα με τον κωδικό τίτλο QJ350.

Η επακόλουθη διαρροή (ή “διαρροή”) μιας σειράς φωτογραφιών αποκαλύπτει περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε. Για την ακρίβεια, είναι η ίδια μοτοσυκλέτα που είχαμε δει και τον περασμένο Ιούνιο, τώρα σε καλύτερη ανάλυση και διάφορες γωνίες λήψης.

Πρόκειται προφανώς για την αντικατάσταση του Benelli 302S (και όπως ονομάζεται το ανάλογο QJ μοντέλο στην Κίνα), με έναν κινητήρα που στο όνομα φαντάζει λίγο μεγαλύτερος. Παλιότερες φήμες από ΗΠΑ έλεγαν πως το μικρό Harley-Davidson θα φορά ένα δικύλινδρο σε σειρά 338 cc.

Στην ουσία οι μόνες έγκυρες πληροφορίες είναι οι εικόνες, καθώς όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από πηγές και φήμες.

Συγκριτικά με το Benelli 302S βλέπουμε λοιπόν τη νέα, σαφώς πιο επιθετική σχεδίαση, την κοντύτερη και ψηλότερη ουρά, τη μάσκα που κατεβαίνει χαμηλότερα, τις νέες ζάντες. Πλαίσιο, ψαλίδι, πιρούνι και φρένα μοιάζουν ίδια.

qj350 5

Με λίγο πιο προσεκτική παρατήρηση στις φωτογραφίες ωστόσο, μετράμε τα λογότυπα τριών εταιρειών. QJ Motor στο ρεζερβουάρ, Harley-Davidson Motor Company χαραγμένο στο αριστερό καπάκι του κινητήρα και ένα τεράστιο Benelli στον πίσω λασπωτήρα.

Πρόκειται σαφώς για το πιο δημιουργικό μάρκετινγκ που έχουμε συναντήσει (αν άγινε συνειδητά), πάντως το ζουμί εδώ είναι η επιβεβαίωση πως βλέπουμε τη βάση της πρώτης Harley-Davidson της νέας εποχής.

qj350 8
Λογικά η εμφάνιση θα είναι λίγο ή αρκετά διαφορετική, έχουμε δει σχέδια στο παρελθόν, μα προς το παρόν η ίδια η αμερικανική εταιρεία δεν επιβεβαίωσε καν το προφανές (και σκαλισμένο στον κινητήρα) στο ερώτημα των συναδέλφων του Motorcycle.com, απαντώντας πως προτιμούν να αποκαλύψουν στοιχεία μόνο όταν θα επίκειται η παρουσίαση του μοντέλου.

Το πότε παραμένει μυστήριο αλλά, με τα οικονομικά της να μην πηγαίνουν και τόσο καλά και το ευρύτερο κλίμα σε ανάλογα ομιχλώδη αβεβαιότητα, ενδεχομένως η Harley-Davidson να μη θέλει να καθυστερήσει αυτό που περιμένει πως θα της ανοίξει νέες αγορές.

qj350 6

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon