.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 14:40

QJMotor 350 2021 – Η επόμενη μέρα του Benelli BN302 και η πρώτη των μικρών Harley-Davidson;

Μια νέα μοτοσυκλέτα του ομίλου Qianjiang έρχεται να επιβεβαιώσει φημολογίες μηνών.

Καιρό τώρα γνωρίζουμε πως η Harley-Davidson έχει συνάψει συμφωνία με τον Κινέζικο όμιλο Qianjiang (QJ) για να κατασκευάσουν από κοινού μικρές μοτοσυκλέτες με πρώτο στόχο της ασιατικές αγορές, αλλά και για προσέλκυση νέων σε ηλικία πελατών στην οικογένεια της H-D.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Κίνα μιλούσαν για αύξηση κυβισμού του δικύλινδρου κινητήρα του ΒΝ302 στα 338 cc και αυτές οι δύο ειδήσεις αυτομάτως συνδυάζονταν στο “να το μοτέρ που θα κινήσει τις μικρές H-D”. Η διαρροή σχεδίου της Αμερικανικής εταιρείας με μια μοτοσυκλέτα που εμφανώς βασιζόταν στο πλαίσιο και τον κινητήρα του ανάλογου Benelli απλά ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι εικασίες γίνονται στη σωστή κατεύθυνση.

hd350

Τώρα, αυτό που στις ΗΠΑ βαπτίστηκε HD350 project, αρχίζει τώρα να παίρνει σάρκα και οστά μέσω της QJ. Συγκεκριμένα, μέσω των ίδιων επίσημων εγγράφων που αποκάλυψαν τη νέα QJMotor SRT500, ένα δεύτερο μοντέλο κάνει την - κάθε άλλο παρά τυχαία - εμφάνισή του.

Μιλάμε για το QJ350, ένα γυμνό roadster που μοιάζει στο Benelli BN302 και πιθανότατα αποτελεί την εναλλακτική του στην Κίνα με το έμβλημα της QJMotor.

Το ζουμί σε αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα (που δεν αναμένουμε λογικά να δούμε στα μέρη μας όσο υφίσταται το ανάλογο σε Benelli) δεν είναι ούτε τα πλαστικά, ούτε το όνομά της. Είναι ο κινητήρας που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, καθώς η συνοδευόμενη χαρτούρα αποκαλύπτει πως ο κυβισμός του πλέον μετρά 353 cc και αυτό δεν είναι πια φήμη, αλλά επιβεβαιωμένο από το επίσημο κρατικό χαρτί της Κίνας.

Όλα τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν τώρα να βρίσκουν τη θέση τους, μιας και δείχνουν να επιβεβαιώνονται ακόμη και οι νεότερες φήμες που μιλούσαν για μοτέρ 350 και όχι μικρότερο (338). Πλέον το ερώτημα εστιάζει στο πότε θα έρθουν οι πρώτες H-D 350 και, βέβαια, το αν και πότε ενδέχεται να δούμε αυτόν τον κινητήρα και στα ανάλογα μοντέλα της Benelli.

Πηγή: Newmotor.com.cn

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon