.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:29

QJ SRT500 2021 – Το Κινέζικο alter ego του Benelli TRK502

Μέσα από τα επίσημα έγγραφα έγκρισης τύπου της πατρίδας του, το νέο SRT500 αναδεικνύεται ως το δίδυμο αδελφάκι του TRK.

Ο όμιλος Qianjiang (QJ) που έχει υπό την ιδιοκτησία του τη Benelli παρουσίασε μια νέα μάρκα στην Κίνα, την QJ Motor. Μέσω αυτού του λογότυπου, ετοιμάζει τώρα για την Κινεζική αγορά το εικονιζόμενο SRT500, δηλαδή μια adventure μοτοσυκλέτα που εν πολλοίς βασίζεται στην πλατφόρμα που τόσο επιτυχημένα τρέχει τα τελευταία χρόνια το Benelli TRK502.

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα αυτή μοτοσυκλέτα μας έρχονται από τον Κινεζικό Τύπο και δη από επίσημα έγγραφα της αρμόδια κρατικής υπηρεσίας που ελέγχει τις εγκρίσεις τύπου για τα οχήματα που θα πωληθούν στη χώρα.

Εκεί λοιπόν προέκυψε η πρώτη φωτογραφία του μοντέλου με κωδικό QJ500GS (ναι, GS), και το οποίο στην αγορά θα αποκαλείται SRT500.

Στην ουσία πρόκειται για τη βάση του TRK502X όσον αφορά στο πλαίσιο και τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με κάπως διαφορετική εμφάνιση που προτιμά πιο λιτές και απλές γραμμές συγκριτικά με το Benelli. Προσέχουμε πάντως πως στη φωτογραφία οι χούφτες της μοτοσυκλέτας διατηρούν το εγχάρακτο TRK.

Από πλευράς απόδοσης, η 243 κιλών μοτοσυκλέτα θα αποδίδει περίπου ένα επιπλέον άλογο ως προς το TRK, δηλαδή 48 hp, και στην εικονιζόμενη εκδοχή εξοπλίζεται με 19άρη μπροστινό τροχό, φρένα Brembo με ABS Bosch 9.1M και αλουμινένιο τριβάλιτσο ως στάνταρ. Σύμφωνα με το Κινέζικο δημοσίευμα, αυτή θα είναι μια από τις πιθανότατα τρεις διαθέσιμες εναλλακτικές, οι οποίες θα διαφέρουν σε εξοπλισμό και μάλλον σε μέγεθος τροχών.

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας αυτής δεν είναι σαφές προς το παρόν όσον αφορά ενδεχόμενη εξαγωγική προοπτική της, πάντως δεν θα δίναμε και πολλές πιθανότητες σε κάτι τέτοιο όταν έχει ήδη μια παρόμοια επιλογή που γράφει θετικά στις δυτικές αγορές με το οικείο και αξιοσέβαστο λογότυπο της Benelli στο ρεζερβουάρ.

Εκτός αν η QJ έχει σκοπό να αλλάξει κάτι δραματικά στο προσεχές μέλλον της, καθώς έχει ήδη μια συμφωνία με τη Harley-Davidson για κατασκευή μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας για τις αναδυόμενες αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon