.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:40

QJ1200 – H ισχυρότερη μοτοσυκλέτα της Κίνας, στην παραγωγή!

Πάνε τέσσερα χρόνια από τότε που τα σχέδια μια μεγάλης, touring μοτοσυκλέτας αποκαλύφθηκαν από την κινεζική Qianjiang, “μητρικής” εταιρείας της Benelli.

Οι τότε πληροφορίες έκαναν λόγο για τρικύλινδρο κινητήρα 1.130 κ.εκ., βασισμένο στα αντίστοιχης χωρητικότητας μηχανικά σύνολα των TRE-K και Tornado.

Τώρα λοιπόν, έχουμε και την πρώτη –χαμηλής ποιότητας- φωτογραφία του μοντέλου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Qianjiang μπορεί να άργησε, αλλά είχε ανέκαθεν “σοβαρές προθέσεις” για το λανσάρισμα της μοτοσυκλέτας στην αγορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μοτοσυκλέτα, η οποία θα λανσαριστεί ως Qianjiang, τουλάχιστον στην αγορά της Κίνας, έχει ήδη λάβει έκκριση τύπου και οδεύει προς την παραγωγή.

Πέραν αυτών των πληροφοριών υπάρχουν επίσης και κάποια πρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο. Ο κινητήρας παραμένει τρικύλινδρος, ωστόσο η χωρητικότητα του παρουσιάζεται αυξημένη, στα 1.209 κ.εκ., με την ισχύ του να ανακοινώνεται στους 134 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα είναι ικανή – σύμφωνά πάντα με τις πληροφορίες- για μια τελική της τάξεως των 220 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 338 κιλά. Ενδιφέρον επίσης στοιχείο είναι ότι η μετάδοση, τελικά γίνεται μέσω αλυσίδας και όχι με άξονα, όπως υποδείκνυαν τα προ τετραετίας σχέδια.

Βάση της έγκρισης τύπου, η μοτοσυκλέτα πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην Κίνα και οι οποίες αντιστοιχούν, με τις ευρωπαϊκές, Euro IV. Ακόμα πάντως, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη και αν αυτό συμβεί, τότε θα γίνει με το έμβλημα της Benelli και όχι με αυτό της Qianjiang.

Η σχεδίαση πάντως θυμίζει πάααααρα πολύ BMW R/RT…  

Πηγή: Bike Social 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: QJ SRT500 2021 – Το Κινέζικο alter ego του Benelli TRK502 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon