.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 09:06

Μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα από την κινέζικη Qianjiang

 

Από την μητρική εταιρεία της Benelli

 

Η μητρική φίρμα της Benelli, Qianjiang, παρουσίασε σκίτσα για μια επερχόμενη Touring μοτοσυκλέτα με εμφανείς επιρροές από τις τουριστικές μοτοσυκλέτες της BMW.

Όταν βγει στην παραγωγή η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, θα είναι η μεγαλύτερη σε κυβισμό κινέζικη μοτοσυκλέτα, ενώ αρχικά πρόκειται να πουληθεί στην αστυνομία, για αυτό και είναι εξοπλισμένη με φάρους και σειρήνες.

Ο κινητήρας που θα κινεί την κινέζικη μοτοσυκλέτα θα είναι ο τρικύλινδρος των 1.130 κ.εκ. που έχουμε γνωρίσει από τα παλαιότερα Benelli, ριζικά ανασχεδιασμένος και βελτιωμένος.

Η τελική μετάδοση θα γίνεται με άξονα, με design φτυστό με το Paralever της BMW.

Το πλαίσιο πιθανώς να είναι ατσάλινο, με καλύμματα στα πλάγια, για να δώσει την εντύπωση πως είναι αλουμινένιο δυο δοκών!

Το πακέτο ολοκληρώνεται με ανάποδο πιρούνι, ακτινικά φρένα, και όργανα που αντιγράφουν επακριβώς εκείνα του K 1600 GT.

Τα μεγάλα κεφάλια της Qianjiang έχουν ήδη αναφερθεί σε νέα, μεγαλύτερα μοντέλα της Benelli στα 1.200 κ.εκ., μοντέλα που πιθανώς να βασιστούν σε αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Ένα θέμα είναι βέβαια το αν θα κινηθεί νομικά η BMW Motorrad εναντίον της Qianjiang, για την αντιγραφή των τουριστικών μοτοσυκλετών της. Ίδωμεν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 09:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Monza Rally Show 2016: Νίκη για Rossi Video – O Guy Martin με sidecar! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon