.
Κατηγορία Benelli
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 16:28

Benelli QJ SRK600 – Επιβεβαιώθηκε στην Κίνα, έρχεται Ευρώπη

Το περίφημο γυμνό τετρακύλινδρο της QJ Motor, μητρικής εταιρείας της Benelli, κάνει επίσημα την εμφάνισή του στην Κίνα έτοιμο για ευρωπαϊκές περιπέτειες.

Στα χρόνια που η Benelli έχει περάσει στην ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου QJ Motor αρκετά από τα μοντέλα της δεν έχουν τύχει ευρείας διανομής εκτός Ασίας. Ένα από αυτά είναι και το ΒΝ600, το γυμνό τετρακύλινδρο σε σειρά που παράγεται από το 2014 μα σε αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν έφτασε ως τώρα.

Στην περσινή έκθεση EICMA στο Μιλάνο η Benelli παρουσίασε μια ανεωμένη εκδοχή του ΒΝ που πλέον είχε μετονομαστεί σε Tornado Naked T 600 – αλλά και πάλι δεν ήρθε στη χώρα μας.

Στην πορεία ωστόσο προέκυψε η πρόθεση των Κινέζων να ανανεώσουν εκ βάθρων τη μοτοσυκλέτα, παίρνοντας μια ξεκάθαρη στροφή προς τις δυτικές αγορές. Έτσι άρχισαν να κυκλοφορούν σχέδια και εικόνες από μια πολύ σύγχρονα και επιθετικά σχεδιασμένη γυμνή, πάντα τετρακύλινδρη σε σειρά 600 κυβικών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με τα λογότυπα της QJ στο ρεζερβουάρ. Θεωρείται όμως σχεδόν δεδομένο πως θα υπάρξει και η ανάλογη Benelli έκδοση, ειδικά στα μοντέλα που θα εξαχθούν προς δυσμάς.

qj srk 600 benelli5

Όπως μεταφέρει πλέον ο ιταλικός Τύπος, η μοτοσυκλέτα έχει επανασχεδιαστεί πάνω στη γνώριμη βάση πλαισίου και κινητήρα. Ο τελευταίος είναι πια εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εκτιμάται πως η απόδοσή του παραμένει στα γνώριμα επίπεδα – 81.6 hp απέδιδε ονομαστικά το μοντέλο της EICMA.

Γύρω του ωστόσο έχουμε έναν πλήρη επαναπροσδιορισμό της μοτοσυκλέτας με κεντρικό γνώμονα την επιθετική εμφάνιση και τα επώνυμα περιφερειακά. Η επιλογή των Marzocchi στις αναρτήσεις, Brembo στα φρένα και Bosch στα ηλεκτρονικά δείχνει, αν μη τι άλλο, πως θέλει να ξεκάθαρα γοητεύσει τον Ευρωπαίο και τον Αμερικανό αναβάτη.

Στις φωτογραφίες της κινεζικής εκδοχής ως QJ SRK600, διακρίνεται καθαρά το κουμπί της keyless (χωρίς κλειδί) εκκίνησης καθώς και η έγχρωμη οθόνη TFT με παροχή USB ακριβώς κάτω της.

qj srk 600 benelli17

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε ακόμη, ωστόσο θεωρείται πλέον θέμα χρόνου να δούμε την ίδια μοτοσυκλέτα με τα λογότυπα της Benelli ως Euro 5 μοντέλο. Το όνομα παραμένει εξίσου ασαφές, καθώς το SRK είναι επιβεβαιωμένο προς το παρόν για την αγορά της Κίνας. Δεν θα αποκλείαμε τη χρήση των πιο γνώριμων Tornado ή TnT, με το πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες μετά και την παρουσίαση του ανάλογου μοντέλου πέρυσι στο Μιλάνο.

Τέλος, μέσω Ιταλίας μαθαίνουμε επίσης πως η νέα μοτοσυκλέτα κοστίζει περίπου €6,300 στην Κίνα, τιμή που φυσικά ενδέχεται να είναι διαφορετική όταν εξαχθεί στην άλλη άκρη του κόσμου.

Πηγή: InSella

qj srk 600 benelli3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 16:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon