.
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 12:02

Αφιέρωμα - QJMOTOR 2024

Έχοντας ήδη μια μεγάλη γκάμα με ευρύ φάσμα κυβισμών και με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο καυτές κατηγορίες της παγκόσμιας αγοράς, adventure και γυμνές, η QJMOTOR αποφάσισε να προκαλέσει ντόρο στην EICMA 2023.

Φωτογραφίες: QJMOTOR / EICMA

Ο τρόπος της απλός και εγγυημένος: εμφάνισε τρεις νέες σπορ μοτοσυκλέτες με ισάριθμους τετρακύλινδρους σε σειρά κινητήρες από 1,078 ως 778 cc. Ντυμένες με πασίγνωστα επώνυμα εξαρτήματα Ευρωπαίων και Ιαπώνων κατασκευαστών σε αναρτήσεις και φρένα, οι τρεις νέες SRK εισαγάγουν τη συνεργασία της QJMOTOR με την MV Agusta, η οποία προμηθεύει με κινητήρες τις δύο μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες της τριάδας.

Επιπλέον, αυτή η σπορ σειρά προέρχεται από το σχεδιαστικό κέντρο C-Creative του Giovanni Castiglioni, του έως πρότινος διευθύνοντα σύμβουλου της MV και γιος του αείμνηστου ιστορικού ηγέτη της, Claudio.

Τα σχέδια των νέων SRK έχουν επιμεληθεί οι κ.κ. Paolo Bianchi και Adrian Morton, δύο σχεδιαστές με μακρά θητεία στην MV Agusta, συνεργάτες του Massimo Tamburini και του Claudio Castiglioni που έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε πολλές πασίγνωστες Ιταλίδες καλλονές. Ειδικά ο Bianchi έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό καθώς ξεκίνησε τη σχεδιαστική καριέρα του στην ομάδα που δημιούργησε τη Ducati 916, έπαιξε κεντρικότερο ρόλο στη σχεδίαση της πρώτης MV Agusta F4 και στην πορεία άφησε το στίγμα του σε όλες τις σύγχρονες οικογένειες μοντέλων της MV Agusta ως και το 2019 - F4, F3, Rivale, Dragster, Turismo Veloce, Brutale, Supeveloce, Rush.

Το περίεργο είναι πως οι τρεις supersport μοτοσυκλέτες που εκτέθηκαν στο Μιλάνο δεν είναι προδιαγραφών Euro 5 και η παρουσία τους δε συνοδεύτηκε από τα συνήθη αναλυτικά δελτία Τύπου. Απεναντίας, εμφανίστηκαν με λιγοστά τεχνικά χαρακτηριστικά, ελάχιστες φωτογραφίες και καμιά συγκεκριμένη υπόσχεση για χρόνους άφιξης ή άλλα πρακτικά ζητήματα.

qjmotor srk 800 rr 3

Η λογική λέει πως, αφού μπήκαν στον κόπο να επενδύσουν σε ευρωπαϊκά στούντιο με επώνυμους σχεδιαστές, να εξοπλίσουν τις μοτοσυκλέτες τους με καλούδια από φημισμένα τζάκια και να τις εκθέσουν στο Μιλάνο, τότε προφανώς στο βάθος του τούνελ υπάρχει και η προοπτική των ευρωπαϊκών αγορών.

Επιπλέον, η QJMOTOR έχει επιβεβαιώσει πως σκοπεύει να τρέξει στο WorldSSP με την SRK 800 RR!

Πιθανότατα είναι απλά θέμα χρόνου να εξαπλωθεί η νέα κινέζικη γενιά και στη supersport πτέρυγα. Και, όσοι παρακολουθείτε την επικαιρότητα μαζί μας, ξέρετε πως η παραπάνω πρόταση δεν αναφέρεται μόνο στην QJMOTOR.

qjmotor srt 800 sx 1

Πίσω λοιπόν από την πισταδόρικη βιτρίνα, η QJMOTOR δεν είχε πολλά νέα σχετικά με την υπάρχουσα γκάμα της. Η πιο φρέσκια άφιξη στην οικία SRT800 είναι η SX με τον αναβαθμισμένο κινητήρα που σκαρφάλωσε πάνω από τους 90 ίππους και η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εδώ και λίγο καιρό.

Δύο νέες μοτοσυκλέτες με πιθανό ελληνικό ενδιαφέρον είναι η μικρή SRK 125 R που φέρνει τη σπορ αύρα της οικογένειας στον μικρότερο κυβισμό και η κλασική γυμνή SRV 550 που μετά βίας κρατιέται μέσα στα όρια απόδοσης της Α2 κατηγορίας διπλωμάτων.

qjmotor srv 550 1

Προσθέτουμε ακόμη ένα νέο σκούτερ με adventure σχεδίαση και κάπου εδώ τελειώνουν τα βενζινοκίνητα νέα. Η συνέχεια ανήκει στην ηλεκτροκίνηση, καθώς η QJMOTOR εμφάνισε αρκετά πρωτότυπα αλλά και μοντέλα που δείχνουν έτοιμα για την αγορά δηλώνοντας Euro 5.

Μεταξύ αυτών βρίσκουμε αναπάντεχα δίκυκλα, όπως δύο ηλεκτρικά on-off καθώς και ένα GT σκούτερ βασισμένο στο Fort 350 με πολύ χορταστικά νούμερα για ηλεκτρικό προδιαγραφών Α1.

Ας δούμε τι νέο φέρνει το 2024 από τη QJMOTOR - ως τώρα.

SRK 1000 RC

qjmotor srk 1000 rc 1

Η μοτοσυκλέτα της QJMOTOR που τράβηξε περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας στην EICMA ήταν η ιδιαίτερη SRK1000 RC, βγαλμένη από το ιταλικό στούντιο C-Creative καθώς και από τη συνεργασία με την MV Agusta, σε κινητήρα της οποίας βασίζεται η ανάλογη μονάδα της QJMOTOR.

Πρόκειται για τον τετρακύλινδρο εν σειρά 1,078 cc που πρωτοφορέθηκε από τη MV Agusta στην F4 CC το 2006 (με 183 hp) και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε πολύ και σε μοντέλα Brutale. Στη σύγχρονη αναβίωσή του από την QJMOTOR ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 144 hp και μέγιστη ροπή 11.5 kgm σε μια μοτοσυκλέτα με υγρό βάρος 198 κιλά.

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi και ένα monoshock αμορτισέρ με μοχλικό. Το σύστημα πέδησης είναι σχεδιασμένο από τη Brembo με δύο δίσκους 320 mm μπροστά και έναν 260 mm πίσω και υποστήριξη με σύστημα ABS. Ακόμα, το SRK1000 RC διαθέτει επίσης πλήρως LED φωτισμό και στη θέση των οργάνων μια οθόνη TFT.

qjmotor srk 1000 rc 5

Ο στάνταρ εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας θα είναι αρκούντως πλούσιος καθώς αναμένεται να περιλαμβάνει όλα τα προηγμένα ηλεκτρονικά που προβλέπονται σ' αυτό το επίπεδο απόδοσης, διανθισμένος με μερικές εκπλήξεις όπως κάμερες εμπρός και πίσω.

Η σχεδίαση είναι ιδιαίτερη και τραβά διαφορετικό δρόμο από τα 800 και 900 RR, με επιμήκεις προβολείς, ψηλά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση και μονόμπρατσο ψαλίδι.

Παρουσία στους ευρωπαϊκούς δρόμους δεν αναμένεται σύντομα πάντως καθώς, στα λιγοστά ανακοινωθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά, δίπλα στο κουτάκι "προδιαγραφές" έχει μια παύλα αντί του "Euro 5" που επιδεικνύουν αρκετά άλλα μοντέλα της QJMOTOR.

SRK 900 RR

qj srk 921 rr 2

Η QJMOTOR παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Hangzhou της Κίνας τη νέα της supersport, SRK 921 RR και λίγο καιρό αργότερα την εμφάνισε και στην EICMA 2023, ως SRK 900 RR.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα που και εδώ ο προέρχεται από την MV Agusta, όπως υπονοεί σχεδιαστικώς και η εξάτμιση με την τετραπλή απόληξη χαμηλά στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας.

Πρόκειται ωστόσο για παλιότερη μονάδα και όχι φυσικά τον ολοκαίνουργιο του περσινού πρωτοτύπου Concept 921 S που ακόμη δεν έχει φτάσει σε μοντέλο παραγωγής από τους Ιταλούς.

Συγκεκριμένα, με αυτόν τον ακριβή κυβισμό η MV Agusta είχε παρουσιάσει το 2011 τη Brutale 920 ως ηπιότερη παραλλαγή της τότε κορυφαίας 1090 (με τον τετρακύλινδρο των 1,078 cc) με μικρότερη διάμετρο εμβόλων και ίδια διαδρομή - όπως ακριβώς προέκυψε και το μοτέρ της Brutale 990 για μια τριάδα κινητήρων με κοινούς στροφάλους.

qj srk 921 rr 1

Στην προκειμένη περίπτωση η QJMOTOR χρησιμοποιεί τον μικρότερο εκ των τριών με 921 cc και απόδοση 127.4 hp στις 10,000 rpm και 11.9 kgm στις 8,000 rpm.

Εντυπωσιακή στην σχεδίαση, η SRK 900 RR φέρει αεροδυναμικά φτερά και μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, επώνυμο εξοπλισμό με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Marzocchi και φρένα Brembo, traction control, cornering ABS, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, μεγάλη οθόνη με συνδεσιμότητα, αλλά και άλλα ηλεκτρονικά κόλπα όπως μπροστινή κάμερα.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο η SRK 921 RR να έρθει στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε βρει λόγους αισιοδοξίας, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. Κρίμα όταν στην Κίνα η τιμή της SRK 900 RR ανακοινώθηκε ελάχιστα κάτω από τα €9,000...

SRK 800 RR

Με έναν καινούργιο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα η QJMOTOR συμπληρώνει το τρίπτυχο SRK 1000, 900 και 800 ενόψει 2024.

Η SRK 800 RR είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά νωρίτερα το 2023 στην Κίνα, ενώ έδωσε το παρόν και στην πρόσφατη EICMA συνοδευόμενη από μερικά τεχνικά στοιχεία. Με χωρητικότητα 778 cc ο νέος τετρακύλινδρος της QJMOTOR αποδίδει 101 ίππους στις 10,000 σ.α.λ. για υγρό βάρος 207 κιλών, συμπεριλαμβανομένου γεμισμένου 16λιτρου ρεζερβουάρ καυσίμου.

Πιθανότατα αυτός είναι ο μόνος εκ των τριών νέων τετρακύλινδρων της QJMOTOR που δεν προέρχεται από την MV Agusta, καθώς πρόκειται για δικό της μοτέρ που κατά τον κινέζικο Τύπο έχει βασιστεί στο Honda CBR650R, αλλά με πάρα πολλές δομικές αλλαγές καθώς ο μεγαλύτερος κυβισμός επήλθε με αύξηση της διαδρομής για την ίδια διάμετρο εμβόλων.

Σχεδιαστικά η QJMOTOR υιοθετεί μια οικεία σιλουέτα καθώς δανείζεται τις ίδιες γραμμές με την SRK600RR που είχε επίσης δείξει στην Κίνα τον περασμένο χειμώνα, επενδύοντας τη μοτοσυκλέτα της και με αεροδυναμικά φτερά στο φέρινγκ.

Από πλευράς εξοπλισμού ποντάρει σε πασίγνωστες φίρμες, όπως η Brembo στα φρένα, η Marzocchi στις αναρτήσεις, η Bosch με Cornering ABS και η Dunlop στα λάστιχα.

Το ευρωπαϊκό μέλλον της νέας SRK800RR είναι εξίσου νεφελώδες με των δύο μεγαλύτερων αδελφών της, καθώς ούτε εδώ αναφέρεται συμμόρφωση με ευρωπροδιαγραφές. Εδώ ωστόσο έχουμε τις πιο βάσιμες ελπίδες για άφιξη στην Ευρώπη, καθώς αυτή θα είναι η μοτοσδυκλέτα με την οποία η QJMOTOR ετοιμάζεται να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WorldSSP), απέναντι σε Ducati Panigale V2, Kawasaki Ninja ZX-6R, MV Agusta F3, Triumph Speed Triple 765 RS και Yamaha R6 - δηλαδή στα πολύ βαθιά με το καλημέρα.

SRT 800 SX

qjmotor srt 800 sx 2

Η SRT 800SX είναι η νέα ναυαρχίδα της adventure οικογένειας της QJMOTOR με δυνατότερο κινητήρα, πλουσιότερο εξοπλισμό και ανανεωμένη εμφάνιση.

Ο κινητήρας των 799 κυβικών εκατοστών, ο οποίος διατηρεί τη διάταξη των δύο κυλίνδρων εν σειρά, αποδίδει 92.5 ίππους στις 9,000 στροφές και 7.8 kgm ροπής στις 8,000, με αντικραδασμικό άξονα και μονόδρομο και υποβοηθούμενο συμπλέκτη.

Δύο δισκόφρενα μπροστά των 320 mm με ακτινικές δαγκάνες Brembo, με δίσκο 260 mm πίσω και ABS 9.1MB της Bosch αναλαμβάνουν το φρενάρισμα, ενώ στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Marzocchi και αμορτισέρ που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς.

Οι τροχοί με διαστάσεις 19"-17" (εμπρός-πίσω) πατούν πάνω στη χρυσή τομή της κατηγορίας ισορροπώντας μεταξύ ασφάλτινης και χωμάτινης χρήσης, με ακτινωτές αλουμινένιες ζάντες που δέχονται tubeless ελαστικά - εν προκειμένω τα μικτής χρήσης MAXXIS MAXXVENTURE

Στα όργανα συναντάμε μια έγχρωμη οθόνη TFT 7", στην οποία προβάλλονται πολλές χρηστικές πληροφορίες και ενσωματώνει συνδεσιμότητα Bluetooth με το κινητό του αναβάτη, καθώς και ενδείξεις πιέσεων ελαστικών χάρη στους αισθητήρες που διαθέτουν οι τροχοί.

Η SRT 800SX έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και μερικούς μήνες, με την τιμή της να έχει καθοριστεί στα €8,295.

Γνωρίστε τη εδώ: qjmotor.gr/model/srt-800sx

SRV 550

qjmotor srv 550 2

Ένα νέο γυμνό roadster με κλασικές γραμμές παρουσίασε στην έκθεση του Μιλάνου η QJMOTOR, βασισμένο στον δικύλινδρο του SRT550.

Το νέο μοντέλο φορά τον υγρόψυκτο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 554 cc με ονομαστική απόδοση στα όρια της Α2: 46.9 hp και 5.2 kgm.

Η μοτοσυκλέτα αναρτάται σε ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ χωρίς μοχλικό πίσω, κυλά σε τροχούς 17 ιντσών μπρος-πίσω και σταματά με δύο δίσκους 320 mm μπροστά με ακτινικές δαγκάνες και δικάναλο ABS.

Ζυγίζει 206 κιλά με γεμισμένο το 16λιτρο ρεζερβουάρ βενζίνης και το ύψος σέλας δηλώνεται τα φιλικότατα 785 mm.

Προς το παρόν το μέλλον του παραμένει ασαφές, πάντως ο δρόμος για τις ευρωπαϊκές αγορές είναι ορθάνοικτος καθώς στην EICMA παρουσιάστηκε ως Euro 5 μοντέλο.

SRK 250 RS

qj srk 250 rs

Μπορεί η QJMOTOR να έχει πλέον τη δική της πορεία στην αγορά μας με μια ποικιλία μοτοσυκλετών για σχεδόν κάθε γούστο, αλλά ακόμη απουσιάζουν supersport μοντέλα από τη γκάμα της. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η QJMOTOR έχει πολλά σπορ μοντέλα στην κινέζικη γκάμα της.

Το SRK 250 RS παρουσιάστηκε στην Κίνα με προσεγμένη σπορ σχεδίαση και γραφικά, με μονοκύλινδρο κινητήρα 27.9 ίππων στις 9,500 στροφές μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων και βάρος στα 162 κιλά πλήρες υγρών.

Ξεχωρίζει το μονόμπρατσο ψαλίδι, μπροστά χρησιμοποιείται τηλεσκοπικό πιρούνι και την πέδηση αναλαμβάνουν, φυσικά, δίσκοι εμπρός και πίσω με δικάναλο ABS.

SRK 125 R

qjmotor srk 125 r

Η σπορ οικογένεια της QJMOTOR υποδέχεται τον βενιαμίν της, SRK 125 R. Χτίζεται γύρω από έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, με απόδοση 15 hp και 1.3 kgm για 160 υγρά κιλά, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για την ίδια μονάδα που γνωρίζουμε από το γυμνό SRK 125 S.

Ακόμη και με το μάτι μπορούμε να διακρίνουμε πως πλαίσιο και αναρτήσεις είναι διαφορετικές στο SRK 125 R απ' ότι στο S, με το ψαλίδι πίσω να εδράζει σε διάταξη cantilever το ένα αμορτισέρ, ενώ στα φρένα ξεχωρίζει ο μεγάλος μπροστινός δίσκος των 320 mm με διπίστονη δαγκάνα.

Το SRK 125 S ζυγίζει 160 υγρά κιλά, χωρά 12.5 λίτρα καυσίμου, κυλά σε 17άρες ζάντες (110/80, 130/70) και ανακοινώθηκε σε τρεις χρωματικές επιλογές - μαύρο, κόκκινο, λευκό - και προδιαγραφές Euro 5.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να το δούμε και στα μέρη μας.

ATR 125/150

qjmotor atr 150 1

Ένα νέο σκούτερ σε adventure σιλουέτα προσθέτει η QJMOTOR στη γκάμα της το 2024, το δεύτερο μετά το CTR 125 που ήρθε το 2023 στην Ελλάδα.

Το νέο ATR παρουσιάστηκε στην EICMA με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 149 cc και μέγιστη απόδοση 16 ίππων, ωστόσο τα λιγοστά τεχνικά στοιχεία που το συνοδεύουν αποκαλύπτουν πως θα διατεθεί και σε έκδοση 125 cc (Α1), έχοντας και στις δύο εκδοχές του κινητήρα πιστοποίηση Euro 5.

Το ATR φορά τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, ζυγίζει 132 κιλά με όλα τα του τα υγρά συμπεριλαμβανομένων 8 λίτρων βενζινης, φρενάρει με δισκόφρενα μπροστά και πίσω και εξοπλίζεται με δικάναλο ABS.

Στην πρώτη του εμφάνιση αποκαλύφθηκε πως το 2024 θα διατεθεί σε πέντε χρώματα: κόκκινο, μαύρο, μπλε, λευκό και γκρι/ασημί.

OMO 07

qjmotor omo 07 1

Το ηλεκτρικό alter ego του Fort 350 έκανε την εμφάνισή του στο Μιλάνο δηλώνοντας ευρωπαϊκό παρόν εγκεκριμένο κατά Euro 5 και χορταστικά νούμερα στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Χτισμένο στο ίδιο ακριβώς κορμί με το Fort 350, το ΟΜΟ 07 φορά τον ηλεκτροκινητήρα του στο κέντρο, μπροστά από το ψαλίδι, και με την απόδοσή του εντάσσεται εντός των ορίων της Α1 κατηγορίας διπλωμάτων.

Η μέση σταθερή ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανακοινώνεται στα 13.4 hp (10 kW) και επαρκεί για τελική ταχύτητα 130 km/h. Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου και η χωρητικότητά της φτάνει στα 7.7 kWh (96 V, 80 Ah), χάρη στην οποία επιτυγχάνει ονομαστική αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Απαιτούνται 3.5 ώρες για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από άδεια και λογικά δεν πρόκειται για προσθαφαιρούμενο εξάρτημα, καθώς μια μάζα 45 κιλών δεν κουβαλιέται ακριβώς άνετα.

Το ΟΜΟ 07 απολαμβάνει τα αξιόλογα περιφερειακά του Fort 350, φτάνοντας στη ζυγαριά μόλις 5 κιλά παραπάνω, στα 218.

Q2

qjmotor q2 1

Κάπου ανάμεσα σε μοτοσυκλέτα και ποδήλατο, το Q2 κινείται περίπου στη λογική που μας έχει συστήσει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια το Light Bee της Sur-Ron.

Το ηλεκτρικό Q2 φορά έναν κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα 4 ίππων (3 kW) περιορισμένο σε μέγιστη ταχύτητα 45 km/h ώστε να εμπίπτει στην τάξη των μοτοποδηλάτων.

Τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 1.92 kWh (60 V, 32 Ah) που μπορεί να υποστηρίξει αυτονομία έως 120 km με πλήρη φόρτιση, η οποία απαιτεί 1.5 ώρα για να ολοκληρωθεί.

Με βάρος 66 κιλών και ύψος σέλας 815 mm, το Q2 φορά δύο ίδιους τροχούς 19 ιντσών (70/100) μπροστά και πίσω και σταματά με δύο υδραυλικά δισκόφρενα.

Το Q2 ως εμφανίστηκε στην EICMA 2023 διαθέτει σήμανση Euro 5 και δηλώνει έτοιμο για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το κατά πόσο θα αφορά και τη δική μας είναι προς το παρόν άγνωστο.

OWO

qjmotor owo

To OWO είναι ένα ηλεκτρικό concept μοντέλο για χρήση εκτός δρόμου που λειτουργεί ως ένα παράθυρο στο κοντινό μέλλον της QJMOTOR.

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα μέσης ισχύος 6.7 ίππων με τον οποία μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 100 km/h.

Στα σχέδια της κινέζικης εταιρείας το OWO θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 4.32 kWh (72 V, 60 Ah) που ζυγίζει 29 κιλά και μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 90 χιλιόμετρα.

Η QJMOTOR δε μας λέει πολλά περισσότερα για το ηλεκτρικό της πρωτότυπο, πέραν μερικών βασικών γεωμετρικών στοιχείων, όπως τους τροχούς 21 και 18 ιντσών, το συνολικό βάρος 135 κιλών και το ύψος σέλας 895 mm.

Vc+

qjmotor vc plus 2

Το μικρό ηλεκτρικό δίκυκλο πόλης Vc+ εμφανίστηκε στην EICMA προτείνοντας μια λύση μετακίνησης περιορισμένου βεληνεκούς που δεν έχει απαιτήσεις ταξινόμησης.

Με ηλεκτροκινητήρα 400 W, δηλαδή μόλις 0.5 hp, το Vc+ περιορίζεται σε μέγιστη ταχύτητα 25 km/h, άρα δεν υποχρεούται σε έκδοση πινακίδας και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα - διπλώματα, ασφάλεια κ.ο.κ.

Η πηγή ενέργειάς του αποκαλύπτει δύο διαφορετικά επίπεδα κόστους, καθώς θα προσφέρεται είτε με μια τετράδα μπαταριών μολύβδου με χωρητικότητα 576 Wh (48V, 12 Ah) ή μια μπαταρία λιθίου με 960 Wh (48 V, 20 Ah).

Στην πρώτη περίπτωση η ονομαστική αυτονομία ανακοινώνεται στα 40 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ στη δεύτερη φτάνει στα 80 χιλιόμετρα, ενώ ανάλογοι είναι και οι χρόνοι που απαιτούνται για ένα πλήρες γέμισμα των μπαταριών: 2 και 3.2 ώρες αντιστοίχως.

Οι τροχοί του μετρούν διαγώνιο 10 ιντσών, φρενάρει με δύο ταμπούρα μπροστά και πίσω, ζυγίζει μόλις 53 κιλά - 15.2 (μόλυβδος) ή 9.8 (λίθιο) εξ αυτών οφείλονται στις μπαταρίες - και καθίζει τον αναβάτη του αρκετά χαμηλά στα 735 mm από το έδαφος.

SFA 1000 / 600

qjmotor sfa

Δύο νέα ATV έδειξε στην EICMA η QJMOTOR, αμφότερα με ευρωπαϊκή πιστοποίηση για αγροτική χρήση (EU167).

Από τα λιγοστά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας γνωρίζουμε πως το SFA 1000 φορά έναν υγρόψυκτο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο και τετραβάλβιδες κεφαλές, χωρητικότητα 976 cc και μέγιστης απόδοσης 91 hp και 9.6 kgm μέσω αυτόματης μετάδοσης διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).

Το δε SFA 600 φορά έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο 577 cc, 48 hp και 5.6 kgm.

Οι τροχοί του μεγάλου μοντέλου είναι 14 ιντσών, στο 600άρι είναι 12 ιντσών και αμφότερα έχουν ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 25 λίτρων βενζίνης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 12:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - MV Agusta 2024 Αφιέρωμα - Royal Enfield 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon