.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 12:38

Αφιέρωμα - Husqvarna 2024

Η Husqvarna οδεύει προς το 2024 με περιορισμένο φρεσκάρισμα σε επιλεγμένα μοντέλα της γκάμας της, αλλά και πολλές και σημαντικές αλλαγές στις αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες.

Φωτογραφίες: Husqvarna / EICMA

Τους τελευταίους μήνες ακούμε και διαβάζουμε πολλά για το μέλλον της Husqvarna, καθώς κατά καιρούς έχουμε δει πολύ ενδιαφέρουσες μοτοσυκλέτες που φέρονται ως υπό εξέλιξη για τη γκάμα της εταιρείας, όπως για παράδειγμα ένα δοκιμαζόμενο μοντέλο που περιγράφηκε ως Nuda 901 (θυμίζοντας το Nuda 900 που είχε παρουσιαστεί στα χρόνια ιδιοκτησίας της BMW με τον κινητήρα του F800GS υπερκυβισμένο) ενώ στην ουσία μπορεί κανείς να το πει και "Norden με 17ρηδες τροχούς".

PAL 5043

Η ουσία ωστόσο είναι πως αυτή η μοτοσυκλέτα τελικώς δεν εμφανίστηκε στη γκάμα του 2024, στην οποία πρωταγωνιστεί το φρεσκάρισμα του Norden 901 με νέα χρώματα, νέα εξάτμιση και μερικές ακόμη μικρές επεμβάσεις στον εξοπλισμό του, καθώς και την ανάλογη ανανέωση του πανίσχυρου supermoto FS450.

Ο συνδυασμός γκρίζου με κίτρινο είναι, όπως φαίνεται, το κεντρικό μοτίβο της Husqvarna για το 2024, καθώς με αυτά τα χρώματα επενδύονται, όχι μόνο τα Norden 901 και FS450, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της off-road γκάμας πλην των Enduro.

130905 TC FC 2024

Σε αυτήν σημειώνουμε σαρωτική ανανέωση στα Enduro μοντέλα με νέα πλαίσια και αναρτήσεις, ενώ λίγο πιο δίπλα η ΜΧ οικογένεια απλώς εναρμονίζεται εμφανισιακώς στο νέο μοτίβο.

Ανεβαίνοντας σε πιο εκλεκτά αγωνιστικά επίπεδα ωστόσο έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τη Husqvarna, η οποία παρουσίασε τη νέα σειρά Enduro Pro με δύο μοντέλα, ένα δίχρονο κι ένα τετράχρονο, που μοστράρουν πολλές αλλαγές σε βασικά δομικά μέρη.

husqvarna enduro pro 2024

Παράλληλα, οι νέες Rockstar Editions των FC450 και FC250 σπάνε τη γκριζοκίτρινη κυριαρχία με τα χρώματα των χορηγών της εργοστασιακής ομάδας και τη γαρνίρουν με όλες τις τελευταίες αλλαγές των ΜΧ μοντέλων της Husqvarna και φυσικά άφθονο εκλεκτό εξοπλισμό που κάνει τη διαφορά από τα μοντέλα βάσης.

Ακόμη η Husqvarna συνεχίζει να αναπτύσσει αξιόλογες μίνι μοτοσυκλέτες για την προετοιμασία των αυριανών (και μεθαυριανών) πρωταθλητών του χώματος, παρουσιάζοντας μια ολοκαίνουργια γκάμα Minicycles TC με κυβισμούς 50, 65 και 85 cc, καθώς και το EE 1.20 που φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο μηχανοκίνητο (εντάξει ηλεκτροκίνητο) δίκυκλο στη ζωή του παιδιού.

PAL 5037

Τέλος, το νέο ηλεκτρικό πατίνι Skutta έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα της Husqvarna, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά το πρωτότυπο BLTZ (ή Blitz) του 2021 ως μοντέλο παραγωγής.

Πάμε να δούμε αναλυτικότερα την επικαιρότητα της Husqvarna για το 2024.

Norden 901

Norden 901 2024 9

Το πιο ταξιδιάρικο alter ego του KTM 890 Adventure, μηχανικά και εξοπλιστικά έρχεται σχεδόν αυτούσιο για το 2024 με πρώτη πρόδηλη αλλαγή το νέο γκρι και κίτρινο χρώμα. Δεύτερη ορατή αλλαγή για το νέο Norden, είναι η διαφοροποιημένη εξάτμιση, που έρχεται στο όνομα των προδιαγραφών του Euro5+.

Οι υπόλοιπες βελτιώσεις έρχονται… υποδόρια, όπως η νέα θύρα USB, τα νέα προειδοποιητικά φώτα κινδύνου και συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας του αναβάτη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και το traction control που διαθέτει πλέον την επιλογή Explorer Mode που παρέχει πρόσβαση σε 10 διαφορετικά επίπεδα ολίσθησης του πίσω τροχού.

144026 Norden 901 2024

Τα παραπάνω συνοδεύονται μεταξύ άλλων από το Cornering ABS της Bosch, με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα όπως προείπαμε να παραμένει γνώριμη. Υπενθυμίζουμε πως το Norden ζωντανεύει από ένα κινητήρα 889 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 105 ίππων και ροπή 10,2 κιλών.

Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Apex της WP παρέχει εξαιρετική άνεση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, με τη μοτοσυκλέτα να διαθέτει επίσης τέσσερις επιλογές οδήγησης (Street, Rain, Offroad, προαιρετικά Explorer) γκάζι Ride-by-wire με ρυθμιζόμενη απόκριση (στη λειτουργία Explorer), Quickshifter, συμπλέκτη PASC Slipper κ.ά.

Το Norden 901 του 2024 αναμένεται στις εκθέσεις Husqvarna πιθανότατα από το πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

TE300 / FE350 Enduro Pro

TE 300 Pro 2024 4 1 scaled

H Husqvarna παρουσίασε τις νέες μοτοσυκλέτες της σειράς Enduro Pro 2024, TE300 και FE350, με δίχρονο και τετράχρονο κινητήρα αντίστοιχα. Αμφότερες είναι "ανασχεδιασμένες εξ ολοκλήρου" με στόχο την επίτευξη της απόλυτης απόδοσης για απαιτητικούς αναβάτες με μεγάλη εμπειρία και φιλοδοξίες. Οι αλλαγές στις μοτοσυκλέτες είναι ριζικές, με νέα πλαίσια, υποπλαίσια, τμήματα πλαστικών, αναρτήσεων αλλά και φρένων.

Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις των μοντέλων ανήκουν στην σειρά XACT της WP, με το πιρούνι να διαθέτει και μεσαία βαλβίδα στα έμβολα, ενώ το αμορτισέρ να έχει ανασχεδιασμένο πιστόνι για μικρότερο βάρος, διατηρώντας τη διαδρομή στα 300 χιλιοστά.

Η σέλα και στα δύο μοντέλα είναι νέα, πολύ υψηλής πρόσφυσης, ενώ αλλαγές έχει και το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, για καλύτερη επαφή των ποδιών. Η μείωση του πλάτους της μοτοσυκλέτας συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση σε όρθια στάση. Το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι επίσης νέο, τεχνολογίας LED.

FE 350 Pro 2024 2 2 scaled

O δίχρονος κινητήρας 300 κυβικών του TE300 υπόσχεται την μεγαλύτερη ισχύ στην κατηγορία του, με ψεκασμό καυσίμου TBI (Throttle Body Injection), ενώ ο τετράχρονος 350 κυβικών της FE350 είναι επίσης νέος, σημαντικά μικρότερος και ειδικά μελετημένος ως προς τη θέση τοποθέτησης του, για καλύτερη ζύγισμα της μοτοσυκλέτας.

Νέα ηλεκτρονικά ελέγχου των κινητήρων με δύο χαρτογραφήσεις ισχύος χαρακτηρίζουν και τις δύο μοτοσυκλέτες, με την FE350 να φέρει και Traction Control αλλά και Quickshifter.

Λοιπά εξαρτήματα περιλαμβάνουν τρόμπα συμπλέκτη και φρένα Brembo, δίσκους της Galfer, τροχοί Takasago EXCEL, τιμόνι ProTaper, ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin και συνδυαστικό μπουτόν εκκίνησης/διακοπής λειτουργίας.

FC450 / FC250 Rockstar Edition

01 144553 fc 250 rockstar edition 2024 90 right

Η Husqvarna παρουσίασε τις δύο νέες ειδικές Rockstar Edition των FC 250 και FC 450 για το 2024.

Tα δύο εκλεκτά μοντέλα φέρουν το νέο πλαίσιο του 2024 και αναθεωρημένες ρυθμίσεις αναρτήσεων, μαζί με τροχούς Excel και μαύρα ανοδιωμένα κέντρα, νέες τιμονόπλακες Factory Racing και σιγαστήρα εξάτμισης FMF Racing Factory 4.1.

Φορούν επίσης το νέο σύστημα Connectivity Offroad Unit, που συνεργάζεται και με σύστημα GPS και συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη. Ενδεικτικά, μερικές από τις δυνατότητες που το σύστημα ξεκλειδώνει είναι η ρύθμιση χαρτογραφήσεων για τον κινητήρα, ρύθμιση στα ηλεκτρονικά βοηθήματα και στο Quickshifter, καταγραφή δεδομένων οδήγησης και απόδοσης μέσα από τον πομποδέκτη GPS και άλλα.

Τα υδραυλικά συμπλέκτη και φρένων παρέχει η Brembo, ενώ οι αναρτήσεις είναι της WP, της σειράς XACT – με εμπρός πιρούνι ελατηρίου αέρος. Παράλληλα, οι μοτοσυκλέτες έχουν σύστημα αγωνιστικής εκκίνησης (holeshot device) στον βασικό εξοπλισμό, μαλακά γκριπ της ODI, κάλυμμα σέλας GUTS υψηλής πρόσφυσης, τιμόνι Premium ProTaper με προστατευτικό, carbon-composite προστατευτική ποδιά κινητήρα και εμπρός δίσκου φρένου, αλλά και μίζα.

Τα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024 - αναμένονται αναλυτικότερες πληροφορίες διάθεσης και οι τιμές τους για τη χώρα μας.

FS450

FS 450 2024 5

Με κυρίως αισθητικές αλλαγές έρχεται το FS 450 του 2024, με το γκρι και το κίτρινο να κυριαρχούν.

Εντός, συναντάμε το γνώριμο τετράχρονο κινητήρα των 450 κ.εκ., η λειτουργία του οποίου καθορίζεται από τον εύχρηστο διακόπτη επιλογής χάρτη που είναι τοποθετημένος στο τιμόνι. Η παρουσία του Launch Control, του Traction Control και του Quickshifter, είναι δεδομένη ανεξαρτήτως τύπου οδήγησης.

Ο προαναφερθείς κινητήρας φιλοξενείται σε ένα υδροδιαμορφωμένο πλαίσιο από χρωμιομολυβδαίνιο, εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ανάδρασης στον αναβάτη με ένα υποπλαίσιο αλουμινίου ενισχυμένο με πολυαμίδιο που βοηθά στο χειρισμό και εξασφαλίζει άνεση.

Στις αναρτήσεις συναντάμε τις επίσης γνώριμες προτάσεις της WP με ανεστραμμένο πιρούνι XACT 48 χλστ. και πίσω το αμορτισέρ της ίδιας σειράς, άπαντα ρυθμιζόμενα.

Όπως αναφέρει η Husqvarna, νέα είναι τα γκρι και κίτρινα γραφικά, καθώς και το κάλυμμα της σέλας, με υψηλής πρόσφυσης υλικό για βελτιωμένο έλεγχο σε σκληρή επιτάχυνση.

Enduro γκάμα

134465 FE TE 2024

H Husqvarna παρουσιάζει τις ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες enduro της για το 2024, στις γκάμες FE και TE, δηλαδή τετράχρονες και δίχρονες, αντίστοιχα. Οι καινοτομίες των νέων μοντέλων είναι πολλές, όπως δηλώνει η εταιρεία, με μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και αλλού.

Ξεκινώντας από το πλαίσιο, τόσο τα FE όσο και τα TE μοντέλα αποκτούν ένα ολοκαίνουργιο σασί, από χρωμιο-μολυβδαινιούχο ατσάλι, με ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά κάμψης, για καλύτερη συμπεριφορά κατά του βυθίσματος του πίσω μέρους και μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο σε δύο μέρη, με συνδυασμό πολυαμιδίου και αλουμινίου.

134263 FE 350 2024

Οι αναρτήσεις WP XACT είναι νέες για το μοντέλο, με νέο πιστόνι στο εμπρός πιρούνι και υδραυλικό buffer στα τελευταία 68 χιλιοστά της διαδρομής. Νέο πιστόνι, μείωση βάρους κατά 100 γραμμάρια και 300 χιλιοστά διαδρομής με μείωση μήκους κατά 15 χιλιοστά, είναι τα χαρακτηριστικά του νέου WP XACT αμορτισέρ. Και οι δύο αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες με το χέρι.

Το κάλυμμα της σέλας είναι επίσης νέο, υψηλής πρόσφυσης για μείωση της ολίσθησης κατά την οδήγηση, ενώ η θέση οδήγησης έχει μελετηθεί για μεγαλύτερη επαφή με τα γόνατα και καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, αλλά και μεγάλη ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση σε όρθια στάση.

Οι τετράχρονες FE μοτοσυκλέτες θα γίνουν διαθέσιμες σε 250, 350, 450 και 501 κυβικά. Τα μοντέλα 250 και 350 κυβικών φέρουν νέους και σημαντικά μικρότερους κινητήρες, με διαφορετική τοποθέτηση ως προς το πλαίσιο, ενώ όλα τα 4χρονα μοντέλα φέρουν 2 χαρτογραφήσεις ισχύος, traction control και quickshifter. Τα δίχρονα μοντέλα TE στα 150, 250 και 300 κυβικά, φέρουν νέους κινητήρες με ψεκασμό σώματος πεταλούδας TBI.

Όλα τα μοντέλα φέρουν επίσης, ενιαίο πλήκτρο εκκίνησης/σβησίματος, νέο εμπρός φανάρι LED, φρένα της Braktec με δίσκους GSK, τιμόνι Pro Taper και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Enduro.

Motocross γκάμα

130906 TC FC 2024

Η γκάμα ΜΧ της Husqvarna για το 2024 περιλαμβάνει 5 μοτοσυκλέτες, τις δίχρονες TC 125 και TC 250, αλλά και τις τετράχρονες FC 250, FC 350 και FC 450.

Οι νέες motocross χαρακτηρίζονται από νέα γραφικά με αποχρώσεις του γκρι και του κίτρινου, ενώ το κάλυμμα σέλας είναι νέο με υλικό υψηλής πρόσφυσης. Η μορφή και η εργονομία των μοτοσυκλετών είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε ο αναβάτης να απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης στη μοτοσυκλέτα.

To πλαίσιο των νέων Husqvarna Motocross 2024 είναι κατασκευασμένο από χρωμιο-μολυβδαινιούχο ατσάλι με την διαδικασία του hydro-forming, για καλύτερη συμπεριφορά που περιορίζει το βύθισμα της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, το αλουμινένιο ψαλίδι εξασφαλίζει την απαραίτητη ακαμψία με το μικρότερο δυνατό βάρος.

127972 FC 250 2024

Οι αναρτήσεις των μοντέλων, είναι της WP και ανήκουν στην σειρά XACT, με το πιρούνι των 48 χιλιοστών εμπρός να φέρει τεχνολογία αέρος AER και το αμορτισέρ να μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς εργαλεία. Οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων είναι νέες, για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές.

Οι δίχρονες TC 125 και TC 250 προσφέρουν, σύμφωνα με την Husqvarna, την "υψηλότερη ισχύ και οδηγησιμότητα της κατηγορίας τους", με σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτρονικού ψεκασμού και μίζα για την εκκίνηση.

Οι τετράχρονες FC 250 και FC 350 θέτουν επίσης στόχο την κορυφή της κατηγορίας τους σε ισχύ και ροπή κινητήρα, ενώ εξοπλίζονται και με σύστημα quickshifter και χαρτογραφήσεις ισχύος, αλλά και launch control. Ο συμπλέκτης των κινητήρων φέρει υδραυλικό σύστημα ελέγχου από τη Brembo.

Οι μοτοσυκλέτες εξοπλίζονται επίσης με τιμόνι της ProTaper, ενώ η μπαταρία των μοντέλων είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου για μείωση του βάρους της.

Minicycles

TC 50 TC 65 2024 1

Η Husqvarna Motorcycles παρουσίασε την γκάμα minicycles για το 2024, στην οποία τα δύο μικρότερα μοντέλα, TC 50 και TC 65, είναι ολοκαίνουργια και για πρώτη φορά πλήρως ρυθμιζόμενα σε μέγεθος, με πολλαπλές τεχνικές βελτιώσεις που υπόσχονται καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο TC 85 διαθέτει «την πιο πρόσφατη τεχνολογία και εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες, για να δώσει στους επίδοξους νέους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους».

Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας, TC 50, θέλει να φέρει τις δυνατότητες των μεγαλύτερων μοτοσυκλετών στους μικρότερους αναβάτες. Χρησιμοποιώντας στατιστικά επιστημονικά δεδομένα σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού, η Husqvarna δηλώνει ότι η εργονομία έχει τελειοποιηθεί για τους μικρούς αναβάτες και με ρυθμιζόμενα πλαστικά τμήματα, ανάρτηση WP και πολλαπλές θέσεις τοποθέτησης τιμονιού, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το TC 50 καθώς αναπτύσσονται σε μέγεθος.

Το TC 65 προσφέρει τις ίδιες επιλογές προσαρμογής/ρυθμισιμότητας με το TC 50. Επίσης, φέρει ένα νέο, πιο συμπαγές και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ WP, με λίγο μικρότερη διαδρομή για τη βελτίωση της ισορροπίας του μοντέλου, ενώ χάρη στην αναθεωρημένη θέση στερέωσής του στο νέο πλαίσιο υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση. Μαζί με αλλαγές στον κινητήρα, μεταξύ των οποίων, νέο συμπλέκτη DS και ατσάλινη καμπάνα, πιο ανθεκτικό κιβώτιο ταχυτήτων και μηχανουργικά κατεργασμένους στροφαλοθαλάμους, η απόδοση του TC 65 στην πίστα στοχεύει σε υψηλότερο επίπεδο για το 2024.

TC 65 2024 3

Κοινές αλλαγές τόσο για το TC 50 όσο και για το TC 65 συμπεριλαμβάνουν: νέα εξάτμιση, αλλαγές στην τροφοδοσία αλλά και νέα μαρσπιέ, με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης και της οδηγησιμότητας, ενώ τα πλήρως νέα πλαστικά και τα γραφικά, εμπνέονται από τα μοντέλα πλήρους μεγέθους. Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο και φινιρισμένο με εξαρτήματα από κορυφαίες μάρκες εκτός δρόμου, όπως μπουζί BRISK, φρένα Formula, ελαστικά MAXXIS, λαβές ODI και φίλτρα Twin Air.

Η ολοκλήρωση της σειράς minicycles είναι το TC 85. Συνεχίζοντας να είναι ιδανική πλατφόρμα για τους αναβάτες που προχωρούν από το TC 65 πριν μεταβούν σε ένα μηχάνημα πλήρους μεγέθους, το TC 85 θέλει να προσφέρει στους νέους τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, χειρισμού, και αξιοπιστίας.

Οι αλλαγές στα μοντέλα Husqvarna Minicycles 2024 με μία ματιά:

  • Νέα γραφικά, με γκρι και κίτρινα χρώματα
  • Νέα πλαστικά που βασίζονται σε μορφή, σε αυτά των μεγαλύτερων μοντέλων
  • Βελτιωμένοι κινητήρες στα TC 50 και TC 65, για ευρύτερη και ισχυρότερη απόδοση ισχύος
  • Νέο πλαίσιo στα TC 50 και TC 65, με στόχο την καλύτερη συμπεριφορά
  • Νέα τιμόνια αλουμινίου στα TC 50 και TC 65 – ενημερωμένη στροφή για εκσυγχρονισμένη αίσθηση
  • Ρυθμιζόμενη εργονομία – επιτρέπει στα TC 50 και TC 65 να προσαρμόζονται για κάθε αναβάτη, αλλά και εξαρτήματα Premium ποιότητας
  • Εύκολα ρυθμιζόμενα πιρούνια WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS – βέλτιστη απόδοση και χαμηλό βάρος
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Eξαρτήματα φρένων Formula υπο υπόσχονται την κορυφαία ισχύ ακινητοποίησης της κατηγορίας.
  • Σύστημα υδραυλικού συμπλέκτη τύπου TC 65 και TC 85
  • Κάλυμμα σέλας υψηλής πρόσφυσης σε όλα τα μοντέλα
  • Μαύρες ζάντες Excel και κέντρα CNC στο TC 85, για χαμηλότερο μη αναρτώμενο βάρος και αύξηση της σταθερότητας.

Τα μοντέλα Husqvarna Minicycles 2024 είναι ήδη διαθέσιμα στο δίκτυο αντιπροσώπων της Husqvarna από τον Οκτώβριο 2023.

EE 1.20

ee120

Το ολοκαίνουργιο EE 1.20 της Husqvarna Motorcycles (κατασκευασμένο από τη STACYC) επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη διαχείριση στο στρίψιμο του γκαζιού, με τα προηγούμενα EE 1.12 και EE 1.16 να ανταποκρίνονται ήδη στην πρόκληση για τους νεότερους "μαθητές".

Όλες οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την οδήγηση ενός μηχανοκίνητου δίκυκλου μπορούν να εξελιχθούν πάνω στο EE 1.20, καθώς μόλις ο νέος αναβάτης μπορέσει να… σπρώξει, να ισορροπήσει και να ανέβει πάνω του με την τροφοδοσία απενεργοποιημένη, είναι καιρός να ενεργοποιήσει και τον κινητήρα των 36 V για να μάθει τον έλεγχο του γκαζιού και να σηκωθεί με τα πόδια πάνω στα μαρσπιέ. Η δε μπαταρία μπορεί να προσφέρει παιχνίδι και προπόνηση διάρκειας 30-60 λεπτών.

Η λειτουργία Low/Training power περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 16 km/h και με το βάρος του στα 15 κιλά, το EE 1.20 σπρώχνεται και σηκώνεται εύκολα. Με την προϋπόθεση ότι οι νεαροί αναβάτες έχουν ύψος 60 εκ. ή περισσότερο, θα μπορούν να πατήσουν και τα δύο πόδια στο έδαφος. Καθώς η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος αναπτύσσονται, είναι δυνατή η πρόσβαση σε δύο πιο γρήγορες ρυθμίσεις ισχύος, Med/Standard στα 24 km/h και High/Advanced στα 32 km/h.

Το πλαίσιο είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο συγκολλημένο με TIG, το πιρούνι Manitou J-Unit Machete έχει διαδρομή 80 mm, ενώ τα υδραυλικά φρένα εμπρός και πίσω εγγυώνται την ασφαλή ακινητοποίηση των τροχών των 20΄.

Skutta

140015 Skutta

Στο πλαίσιο της αστικής μικροκινητικότητας, η Husqvarna είχε παρουσιάσει το 2021 το concept BLTZ, ένα ηλεκτρικό πατίνι που σύντομα θα είναι διαθέσιμο online με νέο όνομα, Skutta.

Το εν λόγω ηλεκτρικό πατίνι, αν μη τι άλλο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, με την αισθητική να μη θυσιάζει τη λειτουργικότητα, καθώς μπορεί να «σπάσει» εξυπηρετώντας σε μεταφορά και αποθήκευση. Στην καλή οδηγική συμπεριφορά, συμβάλλει και ο μεγάλος τροχός των 10’’ εμπρός και ο μικρότερος (8’’) πίσω, ο οποίος μάλιστα εντός του δεν διαθέτει αέρα, αλλά αφρό που τον κάνει άτρωτο στα κλαταρίσματα.

140013 Skutta

Ως προς τις επιδόσεις, η αφαιρούμενη μπαταρία των 36V φορτίζει σε 4 ώρες και 20 λεπτά και λογικά θα κινείται στις επιδόσεις του BLTZ, προσφέροντας αυτονομία 40 χλμ., τελική της τάξης των 20 χλμ/ώρα. Παρόντα είναι 3 οδηγικά modes, τα Pedestrian, Economy και Sport, τα οποία ρυθμίζουν την απόδοση του hub ηλεκτροκινητήρα των 500W.

Η διάθεση του Skutta αναμένεται για το Δεκέμβριο του 2023, με την άφιξη και τη τιμή για τη χώρα μας να είναι άγνωστες προς το παρόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - Honda 2024 Αφιέρωμα - Kawasaki 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon