.
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 10:20

Αφιέρωμα - Honda 2024

Η Honda προετοιμάστηκε για το νέο έτος με ομοβροντία ειδήσεων, πολλά νέα και ανανεωμένα μοντέλα, φρέσκια τεχνολογία και μια σημαίνουσα επιστροφή.

Φωτογραφίες: Honda / EICMA

Βλέποντας τώρα συγκεντρωτικά την επικαιρότητα της Honda ενόψει 2024 πραγματικά δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω. Συνήθως είναι εύκολο να ξεχωρίσει εκείνη η νέα μοτοσυκλέτα που θα πάρει πρωταγωνιστική θέση τίτλου στα τεκταινόμενα μιας εταιρείας, φέτος όμως στο αχανές περίπτερο της Honda στην EICMA όπου κι αν κοιτούσες είχε κάτι νέο να δεις.

honda 2024 5

Αναμφίβολα μια από τις πρωταγωνίστριες των νέων Honda είναι η Fireblade που οδεύει στη νέα χρονιά ανανεωμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό και με προφανή στόχο να βελτιώσει δυναμικά τη θέση της στη βιτρίνα του WorldSBK όπου καιρό τώρα της λείπει η γυαλάδα της επιτυχίας.

Το 2024 η CBR1000RR-R Fireblade θα διατεθεί σε δύο συν μία εκδόσεις. Οι πρώτες είναι η βασική και η SP, ενώ η τρίτη είναι η συλλεκτική SP Carbon Edition που έρχεται για να προσφέρει μια δόση πολυτέλειας στη φαμίλια.

honda 2024 6

Πιθανότατα μεγαλύτερη είδηση ωστόσο συνιστά η επιστροφή της Honda στον supersport κόσμο, καθώς το CBR600RR επιστρέφει και μάλιστα ως Euro 5 που βγάζει κανονικά πινακίδα. Αναμενόμενα οι Ιάπωνες δεν έφτιαξαν νέο κινητήρα, απλά ενημέρωσαν τη γνωστή βάση στις τρέχουσες προδιαγραφές και την εμπλούτισαν με ό,τι ηλεκτρονικό κρίνεται ως απαραίτητο τη σήμερον ημέρα στις μοτοσυκλέτες πίστας. Το γεγονός πως ένα πλουσιότατο τέτοιο πακέτο ήταν ήδη διαθέσιμο από τη Fireblade έκανε τα πάντα πολύ πιο εύκολα.

honda 2024 17

Μια ακόμη δυνατή είδηση στη γκάμα του 2024 είναι η σύσταση της νέας οικογένειας Hornet, καθώς το περσινό CB750 απέκτησε φέτος για παρέα ένα ολοκαίνουργιο CB1000 Hornet με κινητήρα Fireblade '17. Η φαμίλια υποδέχτηκε επίσης ένα νέο Α2 μέλος με το φρεσκάρισμα του CB500F που επανασχεδιάστηκε στο οικογενειακό στυλ και, αναβαθμισμένο με μερικά πιο ουσιώδη δώρα, μετεξελίχθηκε σε CB500 Hornet.

honda 2024 16

Στην adventure πτέρυγα της Honda έχουμε επίσης σημαντικές αλλαγές, ειδικότερα για την αγορά της χώρας μας μιας και αφορούν ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της. Το CB500X φρεσκαρίστηκε και πλέον θα λέγεται ΝΧ500, με νέα εμφάνιση στην λίγο-πολύ ίδια βάση όσον αφορά στα περισσότερα μέρη της, δηλαδή πλαίσιο, αναρτήσεις και κινητήρα.

honda 2024 18

Η Honda ανακάτεψε λίγο την οικογένεια Africa Twin φέτος, καθώς προέβη σε αρκετές επεμβάσεις για την ανανέωση και ενίσχυσή της. Η βασική διαφορά που θα ισχύσει στη νέα γκάμα πάντως είναι η χρήση μπροστινού τροχού 19 ιντσών στην πολυτελέστερη έκδοση Adventure Sports, ενώ η βασική CRF1100L Africa Twin διατηρεί τις 21 ίντσες μπροστά, μα πλέον με tubeless λάστιχα.

Κι επειδή είναι η Honda, ακόμη και στα δεκάδες μοντέλα που δεν αλλάζουν σε κάτι κατά το πέρασμα στη νέα γκάμα έχει φροντίσει να ανανεώσει τις χρωματικές επιλογές, χαρίζοντας καμιά φορά και μερικά έξτρα δωράκια στον εξοπλισμό.

CBR1000RR-R Fireblade / SP / SP Carbon Edition

honda 2024 4

H Honda παρουσίασε στο Μιλάνο την ανανεωμένη γενιά CBR1000RR-R Fireblade με πολλές αλλαγές στον κινητήρα και το πλαίσιό της.

Ο τετρακύλινδρος χιλιάρης κινητήρας έχει επαναρυθμιστεί για δυνατότερες μεσαίες και ψηλές στροφές λειτουργίας, με επεμβάσεις στα περισσότερα σημεία του: κεφαλή, σχέση συμπίεσης, χρονισμός και νέα ελατήρια βαλβίδων, ελαφρύτερος στρόφαλος και μπιέλες, κοντύτερες σχέσεις στο κιβώτιο, καθώς και ένα νέο ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle By Wire) για ακριβέστερο έλεγχο και ακρίβεια στις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Η ονομαστική του απόδοση ανέρχεται αισίως σε 215 hp στις 14,000 rpm και 11.5 kgm στις 12,000 rpm.

Το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου διαμάντι έχει επίσης τροποποιηθεί ελαφρώς για να προσφέρει καλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι και βελτιωμένη πρόσφυση, ενώ συνδέεται με ένα ψαλίδι που βασίζει την καταγωγή του στη ρέπλικα MotoGP RC213V-S.

Η θέση οδήγησης έγινε πιο ευρύχωρη μεταφέροντας τα κλιπόν λίγο ψηλότερα και τα μαρσπιέ λίγο χαμηλότερα.

Νέα είναι και η κεντρική αδρανειακή μονάδα ελέγχου (IMU), όπως και το σταμπιλιζατέρ Honda Electronic Steering Damper (HESD) που ρυθμίζει σε τρία επίπεδα σκληρότητας.

Ακόμη, στη νέα Fireblade σημειώνουμε νέα αεροδυναμικά φτερά που μειώνουν την αντίσταση (λόγω της κάθετης πίεσης που δημιουργούν) στο στρίψιμο κατά 10%.

Όλα τα ηλεκτρονικά έχουν νέες βασικές ρυθμίσεις, με τον έλεγχό τους να περνά μέσα από την έγχρωμη οθόνη TFT στα όργανα, ενώ το Cornering ABS εμπλουτίστηκε με μια νέα ρύθμιση Race, προφανώς εστιασμένη στην πίστα.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές αφορούν και τις δύο εκδόσεις CBR1000RR-R Fireblade, δηλαδή τη βασική και την κορυφαία SP.

honda 2024 3

Οι βασικές διαφορές τους έγκεινται στις αναρτήσεις και στα φρένα. Συγκεκριμένα, το βασικό Fireblade φορά πιρούνι 43mm Showa Big Piston Fork και αμορτισέρ Showa Balance Free Rear Cushion Light, ενώ φρενάρει με τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin.

Το δε CBR1000RR-R Fireblade SP διαχωρίζει την πολυτελή του θέση καθώς γίνεται η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που φορά την τρίτη γενιά ηλεκτρονικών αναρτήσεων της Öhlins, με ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm S-EC03 NPX και αμορτισέρ TTX36-EC3.0.

Στα φρένα η έκδοση SP λάμπει με ένα ζευγάρι δαγκάνες Brembo Stylema R, ακτινικές και τετραπίστονες φυσικά.

Παράλληλα, θα διατεθεί και μια συλλεκτική έκδοση CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition σε 300 κομμάτια παγκοσμίως με άφθονο ανθρακόνημα στο κορμί του.

Η Carbon Edition ρίχνει ένα κιλό από τα 201 που ανακοινώνουν ως υγρό βάρος και οι δύο άλλες εκδόσεις Fireblade 2024 και κοσμείται από πλάκα που διατυμπανίζει το συλλεκτικό ποιόν της.

Τα χρώματα της γκάμας Fireblade για το 2024 περιλαμβάνουν το τρίχρωμο Grand Prix Red (Tricolour) με μασίφ κόκκινο φέρινγκ για το βασικό μοντέλο, το ίδιο Tricolour σχέδιο για το SP με τη διαφορά του μπροστινού φέρινγκ με λευκή λωρίδα και της Carbon Edition που θα διατεθεί αποκλειστικά σε χρώμα μαύρο Mat Pearl Morion Black.

CB1000 Hornet

honda 2024 10

Μετά την περσινή αναβίωση του Hornet με το δικύλινδρο CB750, η Honda συνεχίζει να αβαντάρει την οικογένεια με το νέο CB1000 Hornet.

Στην καρδιά του βρίσκουμε τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα του CBR1000RR Fireblade του 2017, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε αναλυτικά στοιχεία από τη Honda, παρά μόνο μια περιληπτική περιγραφή του μοντέλου που θα έρθει αργότερα μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με αυτά, τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:

  • Τετρακύλινδρος σε σειρά 999cc, 147.5 hp και πάνω από 10.2 kgm ροπής
  • Ηλεκτρονικό γκάζι Throttle By Wire (TBW)
  • 3 riding modes
  • Honda Selectable Torque Control (HSTC)
  • Συμπλέκτης μονόδρομος με υποβοήθηση
  • Ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών
  • Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFF-BP, πλήρως ρυθμιζόμενο
  • Αμορτισέρ Showa Pro-Link
  • Ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και πλευστοί δίσκοι 310mm
  • Έγχρωμη οθόνη 5-inch TFT με συνδεσιμότητα Honda RoadSync
  • LED φώτα παντού
  • Χρώματα: Grand Prix Red (κόκκινο), Mat Iridium Gray Metallic (γκρι), Pearl Glare White (λευκό)

CBR600RR

honda 2024 7

Πόσο σας έλειψαν οι 4κύλινδρες 600άρες supersport; Η κατηγορία που ανήχθη σε «φετίχ» μετά την ουσιαστική εξάλειψή της, τελικά δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Η Honda επανέφερε κανονικά στην κυκλοφορία το CBR600RR για το 2024, ανταποκρινόμενη στην αναγέννηση της κατηγορίας, αλλά και του πόθου των αναβατών γι' αυτή τα τελευταία χρόνια.

Ίσως το πιο ευχάριστο νέο για το CBR600RR 2024, είναι ότι το μοντέλο δεν προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμόρφωση με το Euro5, άρα και την άδεια να κυκλοφορεί στον δημόσιο δρόμο! Το μοντέλο έρχεται με μπόλικες αλλαγές, που το κάνουν το πιο εξελιγμένο CBR600RR όλων των εποχών.

Το μοντέλο αφήνει το «σπαρτιατικό» παρελθόν πίσω του, αποκτώντας μονάδα IMU 6 αξόνων δανεισμένη από το CBR 1000 RR-R Fireblade, Cornering ABS, αλλά και ρυθμίσεις στην απόδοση κινητήρα, στο φρένο κινητήρα, στο Traction αλλά και στο Wheelie Control. Ο κινητήρας αποδίδει 121 ίππους στις 14.250 στροφές, ενώ η ροπή του αγγίζει τα 6,4 kgm, στις 11.500 στροφές. Στα συστήματα εισαγωγής, εξαγωγής και καύσης του κινητήρα έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές, για την επίτευξη των προδιαγραφών ρύπων, ενώ πλέον το γκάζι είναι πλήρως ηλεκτρονικό, υπάρχουν αλλαγές στον χρονισμό βαλβίδων, αλλά και ένας συμπλέκτης ολίσθησης-υποβοήθησης. Στον βασικό εξοπλισμό θα υπάρχει και Quickshifter.

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο δύο δοκών, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 193 κιλά πλήρης υγρών. Το πιρούνι είναι USD 41 χιλιοστών, πλήρως ρυθμιζόμενο από την Showa, ενώ το αμορτισέρ χρησιμοποιεί την διάταξη Unit Pro-Link και είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο, της Showa. Παράλληλα, υπάρχει και ηλεκτρονικό αμορτισέρ τιμονιού, το γνωστό από το παρελθόν HESD, στο εμπρός μέρος.

Η νέα CBR600RR επωφελείται επίσης από τις εξελίξεις στην αεροδυναμική, με τον «χαμηλότερο συντελεστή αντίστασης στην κατηγορία» στο 0,555 με τον αναβάτη στη θέση του, αλλά και πτερύγια για αύξηση της σταθερότητας στις στροφές και στην επιτάχυνση.

Για την μοτοσυκλέτα προβλέπεται επίσης, αγωνιστικό κιτ από το HRC, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα και περιλαμβάνει νέα ECU, πλεξούδα, νέα φλάντζα κεφαλής, νέα εξάτμιση, νέες αναρτήσεις και φρένα, μεταξύ άλλων.

CB650R / CBR650R

honda 2024 19

Οι δύο τετρακύλινδρες Honda γίνονται οι πρώτες μοτοσυκλέτες της που θα φορέσουν τον νέο ημιαυτόματο συμπλέκτη Honda E-Clutch, ενώ συμπληρώνονται με πινελιές φρεσκάδας στη σχεδίαση τους.

Η γυμνή CB650R επιμένει στη σχεδίαση Neo Sports Café, με μερικές επανασχεδιασμένες πινελιές, όπως ο νέος κεκλιμένος προβολέας, τα καινούργια πλαστικά στις πλευρές του ψυγείου, νέα ουρά, καθώς και μια νέα οθόνη TFT έγχρωμη με διαγώνιο 5 ιντσών και στάνταρ συνδεσιμότητα Honda RoadSync.

Η δε ολόσωμα ντυμένη CBR650R έχει επανασχεδιασμένο μπροστινό φέρινγκ, τις ίδιες αλλαγές με τη γυμνή αδελφή της σε προστατευτικά ψυγείου και ουρά, καθώς και τη νέα οθόνη.

Η μεγάλη είδηση για το ντουέτο αυτό είναι το ντεμπούτο του Honda E-Clutch που θα προσφέρεται κατ' επιλογή στις δύο 650άρες Honda, για πρώτη φορά τη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το E-Clutch είναι στην ουσία ένα ημι-αυτόματο σύστημα μετάδοσης που παρακάμπτει τη μανέτα του συμπλέκτη, αλλά οι αλλαγές γίνονται παραδοσιακά με το πόδι, σα να υπάρχει ένα quickshifter στον επιλογέα του κιβωτίου.

Επιπλέον όμως, με το E-Clutch η μοτοσυκλέτα μπορεί να σταματά στο φανάρι με ταχύτητα στο κιβώτιο, καθώς και να ξεκινά χωρίς χειροκίνητη χρήση του συμπλέκτη.

Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από σχετική επιλογή στα μενού της οθόνης, μετατρέποντας τη μοτοσυκλέτα για απολύτως συμβατική λειτουργία με τον συμπλέκτη.

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

honda 2024 28

To κορυφαίο Adventure μοντέλο της Honda λαμβάνει πολλές αλλαγές που το κάνουν έκδηλα πιο «δρομίσιο», μεταξύ των οποίων η χρήση τροχού 19 ιντσών εμπρός, μικρότερων διαδρομών αναρτήσεων και πλατύτερου εμπρός ελαστικού, μεταξύ άλλων. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Ξεκινώντας από τα παραπάνω, το Honda Africa Twin 1100 Adventure Sports του 2024 έχει πλέον εμπρός τροχό 19 ιντσών, που συνδυάζεται με πίσω ζάντα 18 ιντσών, αμφότερες με ακτίνες και ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (Tubeless). Παράλληλα, το εμπρός ελαστικό είναι φαρδύτερο, στα 110 χιλιοστά πλάτους από 90, για καλύτερη σταθερότητα στο δρόμο.

Οι διαδρομές των αναρτήσεων έχουν επίσης μειωθεί, στα 210/200 χιλιοστά εμπρός/πίσω, ενώ η σέλα έχει χαμηλώσει, στα 835-855 χιλιοστά από το έδαφος. Οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες -Showa EERA με 4 χαρτογραφήσεις λειτουργίας και μία παραμετροποιήσιμη επιλογή User, ενώ η προφόρτιση ελατηρίου μπορεί να ρυθμιστεί και εν κινήσει.

Ο κινητήρας παραμένει στα 102 άλογα απόδοσης, όμως έχει αυξημένη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, η οποία πλέον φτάνει τα 11,4 kgm. Αυτό κατέστη δυνατόν μέσω αλλαγών στην εισαγωγή, την εξαγωγή αλλά και την πραγματοποίηση της καύσης, ενώ μιλάμε πλέον και για αυξημένη σχέση συμπίεσης στο 10,5:1. Η τροφοδοσία με καύσιμο εξασφαλίζεται από το ρεζερβουάρ των 24,8 λίτρων.

Στην έκδοση με DCT, έχουν γίνει αλλαγές για πιο φυσική αίσθηση εκκίνησης και κίνησης σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στα ηλεκτρονικά συστήματα, έχουμε μονάδα IMU 6 αξόνων, η οποία συνεργάζεται με Traction Control 7 επιπέδων, Wheelie Control 3 επιπέδων, Cornering ABS με ρύθμιση λειτουργίας εκτός δρόμου, έλεγχο ανύψωσης πίσω τροχού και λειτουργία αλλαγών ταχυτήτων στις στροφές. Για την άνεση του αναβάτη, έχει αυξηθεί το πάχος του γεμίσματος της σέλας, ενώ το τιμόνι είναι τοποθετημένο ψηλά. Στον εξτρά εξοπλισμό, υπάρχει και χαμηλή σέλα, που φτάνει στα 795 χιλιοστά από το έδαφος. Νέο είναι επίσης το άνω φέρινγκ, για πιο μυώδη εμφάνιση και καλύτερη προστασία από τον αέρα.

Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις
  • Ποδιά προστασίας κινητήρα
  • Παροχή ρεύματος 12V
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Αλουμινένια πίσω σχάρα
  • Full LED φώτα με λειτουργία DRL και αυτόματα φώτα στροφής 3 επιπέδων
  • Cruise control
  • Οθόνη TFT 6,5 ιντσών αφής και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο.

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο και με τα εξής πακέτα εξοπλισμού: Rally για έντονη χρήση εκτός δρόμου, Adventure για μεγάλες διαδρομές, Urban για μεγαλύτερη πρακτικότητα εντός πόλης, αλλά και Travel, με βαλίτσες και επεμβάσεις βελτίωσης της άνεσης του αναβάτη.

Οι χρωματικές επιλογές έχουν ως εξής: Matt Ballistic Black Metallic (μαύρο μεταλλικό) και το γνωστό τρικολόρ Pearl Glare White.

CRF1100L Africa Twin

honda 2024 25

H «βασική» έκδοση της Africa Twin 1100 διατηρεί τον πιο χωμάτινο χαρακτήρα της, αποκτά (επιτέλους) ελαστικά Tubeless, ενώ δίνει την επιλογή και για τοποθέτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων.

Όπως και για το Adventure Sports μοντέλο, ο κινητήρας και για το Africa Twin επωφελείται από τις αλλαγές, που τον κάνουν ισχυρότερο σε ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Η μέγιστη ροπή φτάνει, και εδώ, τα 11,4 kgm στις 5.500 στροφές, με την μέγιστη ισχύ να παραμένει στους 102 ίππους.

Το Africa Twin 1100 του 2024 μπορεί να αποκτηθεί, είτε με συμβατικές, πλήρως και μηχανικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa, είτε με επιλογή ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων Showa EERA, όπως και στο μεγάλο Adventure Sports (έκδοση ES). Και στις δύο περιπτώσεις, οι διαδρομές των αναρτήσεων ορίζονται στα 230/220 χιλιοστά, εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Το Africa Twin 1100 2024 εξοπλίζεται πλέον με Tubeless ελαστικά, στους ακτινωτούς τροχούς 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω. Για μεγαλύτερη άνεση του αναβάτη, υπάρχει πλέον ανασχεδιασμένο εμπρός φέρινγκ για καλύτερη ανεμοκάλυψη, αλλά και ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε 5 θέσεις.

Στα ηλεκτρονικά, υπάρχουν: Traction Control 7 επιπέδων σε συνεργασία με IMU, Wheelie Control σε 3 επίπεδα, Cornering ABS, σύστημα ελέγχου ανύψωσης πίσω τροχού και λειτουργία cornering στο DCT κιβώτιο. Ο αναβάτης έχει στην διάθεση του οθόνη TFT 6,5 ιντσών, αφής, με δυνατότητα συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο.

Και οι δύο εκδόσεις (απλή και ES) μπορούν να αποκτηθούν και με το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT, ενώ η ES έκδοση προσθέτει θερμαινόμενα γκριπ και παροχή ρεύματος, στον βασικό εξοπλισμό. Το τιμόνι σε ψηλή θέση, η λεπτή σέλά και οι στενή μορφή του Africa Twin, εστιάζουν στην πιο άνετη χρήση του σε συνθήκες εκτός δρόμου. Το ύψος της σέλας ανέρχεται στα 850-870 χιλιοστά μέσω ρύθμισης της θέσης, ενώ με την επιλογή χαμηλής σέλας, κατεβαίνει έως τα 825/845 χιλιοστά. Υπάρχει και η επιλογή Comfort σέλας, με ύψος 865/885 χιλιοστών, μεγαλύτερη επιφάνεια κατά 8% και 15% παχύτερο γέμισμα μεταβαλλόμενης πυκνότητας.

Και για την έκδοση Africa Twin, θα γίνουν διαθέσιμα τα πακέτα εξοπλισμού Rally, Adventure, Urban και Travel.

Τα χρώματα θα είναι 3: Grand Prix Red, Matt Ballistic Black Metallic και το γνωστό τρικολόρ, διαθέσιμο μόνο για την έκδοση ES, με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις.

NX500

honda 2024 15

Η νέα εποχή του μεσαίου Adventure μοντέλου για το δίπλωμα Α2, για την Honda, ακούει στο όνομα NX500. Επαναφέροντας ένα γνωστό ακρωνύμιο από το παρελθόν της, η Honda βρίσκει την ευκαιρία να κάνει πιο «σκληροτράχηλο» το μοντέλο, με τις κατάλληλες επεμβάσεις.

Αρχικά, η αλλαγή στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας είναι εμφανής, όχι μόνο ως προς μια πιο σκληροτράχηλη πλευρά, αλλά και προς όφελος της αεροδυναμικής για καλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες. Νέα είναι τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ το μοντέλο αποκτά επίσης νέα οθόνη TFT προερχόμενη από το Transalp, με δυνατότητα συνδεσιμότητας και πλοήγησης, άλλες λειτουργίες σε συνδυασμό με κινητό τηλέφωνο, αλλά και νέους διακόπτες στην αριστερή χειρολαβή, πλέον και με φωτισμό.

Οι τροχοί του μοντέλου είναι νέοι, ελαφρύτεροι για την μείωση του μη αναρτώμενου βάρους μα δεν αλλάζουν διάσταση (19 μπροστά, 17 πίσω), ενώ το εμπρός φρένο φέρει αξονικού τύπου δαγκάνες Nissin και δύο δίσκους διαμέτρου 296 χιλιοστών. Το πιρούνι και το αμορτισέρ έχουν νέες ρυθμίσεις, ενώ το πλαίσιο παραμένει όμοιο με αυτό του CB500Χ. Η κατανομή βάρους ανακοινώνεται ελαφρώς «πισώβαρη», με 48,7% εμπρός και 51,3% πίσω.

Στον κινητήρα, ο οποίος παραμένει όμοιος με ισχύ 47,6 ίππους και μέγιστη ροπή 4,4 kgm, χρησιμοποιείται πλέον Traction Control (HSTC), ενώ έχει ρυθμιστεί εκ νέου ο εγκέφαλος της μοτοσυκλέτας, για καλύτερη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών και βελτίωση της επιτάχυνσης στις χαμηλές-μεσαίες.

CB500 Hornet

Eicma/Red

Από το 2013 η Honda είχε φροντίσει να διαθέτει μια δυνατή πρόταση στις γυμνές μοτοσυκλέτες δρόμου προδιαγραφών Α2 (47 hp) με το CB500F, το οποίο πέρασε μια διαδικασία αναβάθμισης το 2019.

Η φετινή ανανέωση του μοντέλου το εντάσσει αισθητικά στην οικογένεια Hornet, κυρίως στον εμφανισιακό τομέα και γαρνιρισμένη με φρέσκο εξοπλισμό.

Στην ουσία η βάση κινητήρα, πλαισίου και αναρτήσεων δεν αλλάζει, με τον δικύλινδρο των 471 cc που μοιράζεται με το CB500X με μόνη αλλαγή τις νέες ρυθμίσεις του ψεκασμού, ενώ το παρόν δίνει και το ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFF-BP που φορά και το μεγαλύτερο CB750 Hornet, ωστόσο η πρώτη αναβάθμιση έρχεται στα φρένα με ένα ζεύγος δίσκων 296 mm με ακτινικές τετραπίστονες Nissin δαγκάνες.

Ο εξοπλισμός του συμπεριλαμβάνει Honda Selectable Torque Control (HSTC), νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Honda RoadSync.

Το νέο CB500 Hornet θα διατεθεί σε τρία χρώματα: μαύρο (Matt Gunpowder Black Metallic), κόκκινο (Grand Prix Red) και λευκό (Pearl Himalayas White).

CBR500R

honda 2024 23

Παρουσιάστηκε το 2013 και ανανεώθηκε για πρώτη φορά το 2016 με νέα, πιο επιθετική σχεδίαση. Το μοτίβο αυτό συνεχίστηκε και το 2020 με μια ακόμη ανανέωση στην εμφάνιση και σκάλισμα του κινητήρα για να γεμίσει τις χαμηλομεσαίες του, ενώ το 2022 φόρεσε το πιρούνι 41mm Showa SFF-BP, δίδυμους δίσκους μπροστά, νέες ζάντες και ψαλίδι.

Δύο χρόνια αργότερα το ακόνισμα του CBR500R συνεχίζεται με νέα σχεδίαση που αντλεί έμπνευση από τις γραμμές του κορυφαίου CBR1000RR-R Fireblade.

Ο κινητήρας προφανώς δεν αλλάζει, διατηρώντας την πασίγνωστη και δημοφιλέστατη δικύλινδρη μονάδα των 471 cc και 47 hp, ωστόσο η Honda μας λέει πως έχει σκαλίσει τις ρυθμίσεις της κεντρικής μονάδας ελέγχου για καλύτερη επιτάχυνση και έχει προσθέσει πλέον το Honda Selectable Torque Control (HSTC) στον βασικό εξοπλισμό.

Η άλλη αλλαγή που ολοκληρώνει το μοντέλο του 2024 είναι η νέα έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών που εξοπλίζεται στη βασική της μορφή με συνδεσιμότητα Bleutooth μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync.

Το Honda CBR500R του 2024 θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα: το τρίχρωμο Grand Prix Red και το μαύρο Matt Gunpower Black Metallic.

NT1100

honda 2024 36

Από την παρουσίασή του ως σήμερα το ΝΤ1100 έχει φτάσει σε περισσότερους από 12,000 νέους ιδιοκτήτες στην Ευρώπη, με το 66% αυτών να αφορά τη DCT έκδοση. Το sport touring σύνολο που βασίζεται στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της τελευταίας γενιάς CRF1100L Africa Twin διατηρείται ως το γνωρίσαμε και το 2024, δίχως μηχανικές ή εξοπλιστικές αλλαγές σε ένα πακέτο που εξαρχής είναι πλούσιο και αυτάρκες.

Τα νέα για τη γκάμα του 2024 συνεπώς αφορούν μόνο σε ένα ανακάτεμα της χρωματικής παλέτας του μοντέλου. Από τα τρία υπάρχοντα χρώματα διατηρείται μόνο το ασημί, πλαισιωμένο από δύο φρέσκιες επιλογές, Matt Blue Jeans Metallic (μπλε) και Candy Chromosphere Red (κόκκινο) – κόβονται δηλαδή το λευκό και το μαύρο.

Φυσικά παραμένουν οι συλλογές έξτρα εξοπλισμού για να φέρει κανείς το ΝΤ1100 στα απολύτως προσωπικά του γούστα, χωρισμένες σε τρία πακέτα – Urban, Touring, Voyage – με αξεσουάρ όπως κεντρική βαλίτσα 50 λίτρων, φώτα ομίχλης, σέλα comfort και πολλά άλλα.

Gold Wing / Gold Wing Tour

honda 2024 37

Η πιο λιτή έκδοση της μεγάλης ταξιδιάρας της Honda δεν αλλάζει στο παραμικρό για το 2024, παρουσιάζοντας ένα νέο πράσινο χρώμα, Matt Armoured Green Metallic, που θα είναι το μοναδικό για τη Gold Wing την ερχόμενη χρονιά.

Η χλιδάτη έκδοση Gold Wing Tour, η οποία πωλείται σε εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο ή DCT και επιπλέον μπορεί να εξοπλιστεί και με αερόσακο, ανανεώνεται μόνο στην εμφάνιση με φρέσκους συνδυασμούς χρωμάτων.

Η Gold Wing Tour με απλό μηχανικό κιβώτιο θα προσφέρεται αποκλειστικά στο νέο μαύρο με γκρι (Heavy Gray Metallic / Graphite Black) και μπρονζέ καπάκια στις κεφαλές του κινητήρα.

Η δε Gold Wing Tour με DCT θα πωλείται σε δύο συνδυασμούς χρωμάτων: μαύρο-γκρι (όπως ακριβώς και έκδοση άνευ DCT), καθώς και στο αποκλειστικό ασπρόμαυρο Pearl Glare White / Graphite Black, ενώ συνεχίζει στη γκάμα του 2024 και η γκρι/ασημί εναλλακτική.

CMX1100 Rebel

honda 2024 38

Από το 2021 η οικογένεια των Honda Rebel μεγάλωσε με την προσθήκη της μεγάλης CMX1100 που χτίζεται γύρω από τον δικύλινδρο σε σειρά των 1,084 cc που γνωρίζουμε από τις Africa Twin και NT1100, με απόδοση προσαρμοσμένη στους 86 ίππους για τις cruiser ανάγκες της Rebel.

Το μοντέλο συνεχίζει στο 2024 δίχως αλλαγές, καθώς η Honda ανανεώνει εμφανισιακά τη γκάμα με μερικά νέα χρώματα.

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση CMX1100 Rebel αποκτά δύο νέα χρώματα, μπλε (Glint Wave Blue Metallic) και γκρι (Iridium Gray Metallic).

Επιπλέον η πιο τουριστικά εξοπλισμένη παραλλαγή CMX1100T Rebel – με φέρινγκ και σκληρές βαλίτσες – θα διατίθεται το 2024 αποκλειστικά σε μαύρο μεταλλικό (Gunmetal Black Metallic) με νέες μπρονζέ ζάντες.

Τα νέα χρώματα θα αφορούν τόσο τις εκδόσεις με απλό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και αυτές που εξοπλίζονται με DCT.

CMX500 Rebel

honda 2024 40

Βασισμένη στον πετυχημένο δικύλινδρο σε σειρά 471 cc κινητήρα που γνωρίζουμε τόσο καλά από τα μοντέλα της ευρύτερης οικογένειας CB500, η CMX500 Rebel εντάχθηκε στην Α2 γκάμα της Honda το 2017 και αναδείχθηκε δημοφιλέστερη custom μοτοσυκλέτα της Ευρώπης για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2021 και 2022.

Για το 2024 η Honda διατηρεί τη μοτοσυκλέτα της στην ίδια ακριβώς τεχνική βάση, προσθέτοντας δύο νέα χρώματα, το ασημί Seal Silver Metallic και το πράσινο Matt Laurel Green Metallic, που μαζί με το μαύρο (Mat Gunpowder Black Metallic) θα συνθέσουν τη διαθέσιμη τριπλέτα του 2024.

Παράλληλα, η CMX500 Rebel S, που φορά μερικά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού – μάσκα προβολέα, μαύρες φυσούνες στα καλάμια και σέλα με ραφή σε σχέδιο διαμαντιού – αποκτά έναν νέο μαύρο χρωματισμό, τον Pearl Shining Black, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός για την πλουσιότερη αυτή έκδοση.

CRF450RWE

honda 2024 43

Για το 2024 η Honda δεν αλλάζει τίποτε στα CRF της, ούτε καν τα χρώματα που εισήγαγε πέρυσι, μαζί με την περιορισμένη ανανέωση του CRF450R. Παρουσίασε ωστόσο μια πολύ γοητευτική και ενδιαφέρουσα έκδοση CRF450RWE, όπου WE σημαίνει Works Edition, δηλαδή Εργοστασιακή Έκδοση.

Αυτή στην ουσία είναι μια περιποιημένη και υπερεξοπλισμένη εκδοχή της μοτοσυκλέτας με την οποία ο Chase Sexton κατέκτησε την κορυφή στο πρωτάθλημα AMA 450 Supercross 2023.

Οι αλλαγές και προσθήκες ως προς το βασικό μοντέλο CRF450R περιλαμβάνουν τροποποιήσεις (blueprinting) στην κεφαλή του κινητήρα, εξάτμιση Yoshimura, φίλτρο αέρα Twin Air, κάλυμμα σέλας Throttle Jockey, καμπάνα και καπάκι συμπλέκτη Hinson, ζάντες DID DirtStar LT-X, επίστρωση Kashima και οξειδίου τιτανίου στα καλάμια του πιρουνιού, κόκκινο καπάκι κεφαλής.

Πρόκειται προφανώς για ένα σπεσιαλάκι προορισμένο πρωτίστως για την αμερικανική αγορά που δύσκολα βλέπουμε να φτάνει και στην ανατολική ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού.

CB125F

honda 2024 44

Ένα μοντέλο με μεγάλη ιστορία στη γκάμα της Honda, το CB125F ανανεώθηκε εκ βάθρων το 2021 με καινούργιο κινητήρα Enhanced Smart Power (eSP) προδιαγραφών Euro 5 καθώς και την εξελιγμένη ήσυχη μίζα Alternating Current Generator (ACG).

Εδράζοντας τον eSP κινητήρα σε ένα νέο ατσάλινο πλαίσιο, το CB125F στην τελευταία του αυτή γενιά απέβαλλε σχεδόν 11 κιλά για να κατεβάσει το υγρό του βάρος στα μόλις 117, εξοπλισμένο με LED φώτα και νέο πίνακα οργάνων.

Για το 2024 η Honda προβαίνει σε περιορισμένες επεμβάσεις στο υπάρχον μοντέλο, ξεκινώντας από το τελικό της εξάτμισης που είναι κοντύτερο κατά 45 mm και επενδύεται με ένα μεγαλύτερης επιφάνειας χρωμιωμένο προστατευτικό κάλυμμα.

Επίσης προσέθεσε στον βασικό εξοπλισμό του CB125F μια αλουμινένια χειρολαβή συνεπιβάτη στην ουρά και φρεσκάρει την εμφάνιση με ανακάτεμα των χρωματικών επιλογών.

Συγκριμένα, διατηρεί το μαύρο, αλλάζει το κόκκινο (Pearl Splendor Red) με μια πιο έντονη απόχρωση (Imperial Red Metallic) και στη θέση του λευκού φέρνει ένα νέο μπλε (Matt Marvel Blue Metallic).

X-ADV / Forza 750

honda 2024 51

Η Honda ανακοίνωσε την προσθήκη νέων χρωματισμών, για το X-ADV και το Forza 750, εν όψει 2024. Οι αλλαγές για τα δύο μοντέλα θα περιοριστούν μόνο στην εμφάνιση, με την εταιρεία να μην ανακοινώνει περαιτέρω επεμβάσεις.

Για το Honda X-ADV 2024, διαθέσιμοι θα γίνουν 3 νέοι χρωματισμοί, από τους οποίους οι δύο ανήκουν στις δικές τους special εκδόσεις. Αυτές είναι, η Iridium Grey Metallic Special Edition, με κίτρινο προβολέα μάλιστα (!) και λεπτομέρειες σε κίτρινο χρώμα, αλλά και η Grand Prix Red Special Edition, με βασική απόχρωση κόκκινου και «μεγάλο» λογότυπο. Σε αυτές, προστίθεται και το νέο χρώμα Puco Blue.

honda 2024 47

Όσον αφορά το Forza 750, για το 2024 έρχεται η νέα ειδική έκδοση «Blacked Out» σε ματ μαύρο μεταλλικό χρώμα, με τροχούς και λογότυπα σε χρυσό χρώμα, ενώ νέο είναι το χρώμα Candy Chromosphere Red. Επίσης, στην απόχρωση Iridium Grey Metallic φέρει νέα ποδιά και πλαστικά τμήματα σε μαύρο χρώμα.

ADV350

honda 2024 52

Η Honda έκανε ένα γενναίο βήμα το 2016 παρουσιάζοντας το adventure σκούτερ X-ADV με τον δικύλινδρο κινητήρα της πλατφόρμας NC750, μα η τόλμη της αυτή ανταμείφθηκε όταν σε έναν μόλις χρόνο αυτό το σκούτερ είχε αναχθεί σε δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο άνω των 350 cc της Honda για το 2023.

Αυτή η επιτυχία εύλογα ώθησε τη Honda το 2022 να επενδύσει στην ιδέα της με μια μικρότερου κυβισμού παραλλαγή, το ADV350 που φόρεσε τον νέο κινητήρα 330 cc που μοιράζεται με τα SH350i και Forza 350.

Η μικρότερη αυτή εκδοχή συνάντησε ακαριαία την εμπορική επιτυχία, πουλώντας πάνω από 22,000 σκούτερ στην Ευρώπη στα δύο χρόνια του στις αγορές.

Για το 2024 η Honda διατηρεί το ADV350 στη μορφή που το γνωρίζουμε, δίχως τεχνικές αλλαγές αλλά και με ένα φρεσκάρισμα στη χρωματική παλέτα που θα συναντήσουμε στις βιτρίνες της εταιρείας.

Η γκάμα του 2024 θα περιλαμβάνει τέσσερα νέα χρώματα: μαύρο (Matt Coal Black Metallic), γκρίζο (Pearl Falcon Gray), λευκό (Matt Pearl Cool White) και μπλε (Matt Pearl Pacific Blue). Όπως παρατηρούμε σε σχέση με τη γκάμα του 2023, καταργείται ο κόκκινος χρωματισμός ενώ προστίθεται μια νέα γκρίζα απόχρωση και νέες επιλογές σε λευκό και μπλε.

Forza 350

honda 2024 58

Κατασκευασμένο στην Ιταλία από τη Honda Italia Industriale, το Forza 350 δεν αλλάζει για το 2024, απλά ανανεώνει το εμφανισιακό κομμάτι με ανακάτεμα στα διαθέσιμα χρώματα της γκάμας.

Οι νέες επιλογές που προστίθενται στην επόμενη χρονιά είναι το μαύρο (Pearl Nightstar Black) και το λευκό (Matt Pearl Cool White), ενώ η μπλε έκδοση (Matt Pearl Pacific Blue) αλλάζει τους τροχούς της σε μαύρους από μπρονζέ.

Οι δύο γκρίζες εκδόσεις παραμένουν ως είχαν, με δύο επιλογές: το σκουρότερο Matt Cynos Gray Metallic και το πιο ανοικτό Pearl Falcon Gray, ενώ αποχαιρετούμε από τη γκάμα του Honda Forza 350 το κόκκινο χρώμα που δε συνεχίζει στο 2024.

SH350i

honda 2024 59

Το μεγαλύτερο σε κυβισμό μοντέλο της οικογένειας Honda SH φρεσκάρεται για το 2024 με δύο νέες χρωματικές εκδόσεις σε ασημί και γαλάζιο.

Η κορυφή της γκάμας των σκούτερ SH ήταν για χρόνια το SH300i, το οποίο το 2015 έγινε το πρώτο μοντέλο της Honda που εντάχθηκε στις προσταγές των προδιαγραφών Euro 4.

Συνέχισε να εξελίσσεται το 2019 με την προσθήκη Honda Selectable Torque Control (HSTC) και Smart Key, ενώ η επόμενη μεγάλη στροφή ήταν το 2021 όταν και άλλαξε ριζικά με τον νέο κινητήρα των 330 cc για να μετονομαστεί σε SH350i.

Αυτή η βάση διατηρείται δίχως αλλαγές στα μηχανικά του μέρη και τον ήδη πλουσιότατο εξοπλισμό, με ανανεωτικές πινελιές στην εμφάνιση μέσω νέων χρωμάτων κάθε χρόνο. Αυτή είναι η πορεία που συνεχίζει το μοντέλο και το 2024, δίχως αλλαγές στην εξαιρετική του βάση και με δύο νέα χρώματα: γαλάζιο (Zefiro Blue Metallic) και ασημί (Matt Techno Silver Metallic).

Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα χρώματα που διατηρούνται στη γκάμα του 2024 εξοπλίζονται με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες.

SH 125i / 150i

honda 2024 61

Η Honda φρεσκάρει ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της με νέα χρώματα και συνδυασμούς τους, αλλά και μια καινούργια ημιδιάφανη έκδοση Vetro.

Συγκεκριμένα, αμφότερα τα SH125i και SH150i υποδέχονται ένα νέο λευκό χρώμα (Matt Pearl Cool White) και πέντε ανανεωμένους συνδυασμούς χρωμάτων με νέες μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες:

  • Γκρι (Pearl Falcon Gray)
  • Λευκό ματ (Matt Pearl Cool White)
  • Μπλε ματ (Matt Pearl Pacific Blue)
  • Μαύρο (Pearl Nightstar Black)
  • Μαύρο μεταλλικό (Matt Coal Black Metallic) με κόκκινο σήμα SH στα πλαϊνά φέρινγκ και νέο σήμα Honda στο κάτω μέρος των πλαστικών

honda 2024 62

Η σημαντικότερη νέα άφιξη στη φαμίλια για το 2024 ωστόσο είναι η έκδοση Vetro των SH125i και SH150i, η οποία ξεχωρίζει από τα ημιδιάφανα πλαστικά της σε πράσινο χρώμα (Vetro Green) αποτελώντας μια πρωτοβουλία της Honda Italia Industriale και αποσκοπεί στο να προσφέρει κάτι μοναδικό στην παγκόσμια αγορά των σκούτερ.

Τα SH125i και SH150i θα διατίθενται σε τέσσερεις τύπους εξοπλισμού:

  • Με Smart top box
  • Με Smart top box, χούφτες τιμονιού και ανεμοθώρακα
  • Με standard top box
  • Με standard top box, χούφτες τιμονιού και ανεμοθώρακα

ST125 Dax

honda 2024 63

Η επιστροφή του θρυλικού Dax συντελέστηκε πέρυσι, διευρύνοντας τη γκάμα των μικρών μοτοσυκλετών της Honda δίπλα στα Monkey και MSX125.

Επαναφέροντας στο παρόν το μοναδικό πλαίσιο από πρεσαριστά φύλλα ατσαλιού, η Honda προίκισε το ST125 Dax με τον αερόψυκτο διβάλβιδο κινητήρα της οικογένειας με τετρατάχυτο κιβώτιο και φυγοκεντρικό συμπλέκτη, ανεστραμμένο πιρούνι 31mm, τροχούς 12 ιντσών, LED φώτα και οθόνη LCD στα όργανα.

Στη δεύτερη χρονιά του στις ευρωπαϊκές αγορές το Dax δεν έχει καμιά αλλαγή στα μηχανικά του μέρη ή στο περιφερειακό εξοπλισμό, εμπλουτίζει όμως τις διαθέσιμες επιλογές με ένα νέο χρώμα, το έντονο μπλε Pearl Glittering Blue, παρέα με το κόκκινο και το γκρίζο.

Forza 125

honda 2024 65

Το Forza 125 μας εξέπληξε ευχάριστα στην πρόσφατη δοκιμή του με την υπερεξοπλισμένη πολυτέλειά του και την αποτελεσματικότητά του στα καθημερινά καθήκοντα που θα κληθεί να υπηρετήσει, γεγονός που αντανακλά και την εμπορική του επιτυχία με πάνω από 115,000 πωλήσεις στην Ευρώπη.

Για το 2024 το Forza 125 δεν αλλάζει, διατηρώντας την τεχνική βάση που βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία ανανέωσης με τελευταία την περσινή, πάντα κατασκευασμένο από τη Honda Italia Industriale και με ένα νέο χρώμα στη γκάμα του.

Το κόκκινο Pearl Sienna Red είναι το χρώμα που κόπηκε φέτος από τα Forza 350 και ADV350, ωστόσο στο νεανικότερο Forza 125 ταιριάζει γάντι και για τον λόγο αυτόν προστίθεται φέτος στις διαθέσιμες επιλογές.

Τα δύο γκρίζα (Matt Cynos Gray Metallic και Pearl Falcon Gray), καθώς και το μπλε (Matt Pearl Pacific Blue) παραμένουν στη γκάμα του 2024, όπως και η Special Edition που παντρεύει το σκούρο γκρι (Matt Cynos Gray Metallic) με κόκκινες ζάντες, κόκκινες ραφές στη σέλα και αρκετές ακόμη κοσμητικές λεπτομέρειες.

SH Mode 125

honda 2024 67

Ήρθε μεταξύ μας το 2014 για να λειτουργήσει ως μια πύλη εισόδου στη γκάμα των δημοφιλέστατων σκούτερ με τροχούς 16 ιντσών, Honda SH. Το SH Mode 125 στόχευσε εξαρχής στο νεανικό κοινό, προσφέροντας ένα πακέτο με όλη την ποιότητα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αδελφών του σε πιο χαμηλή τιμή.

Έκτοτε ανανεώθηκε μια φορά μόνο, το 2021, όταν η Honda το άλλαξε δραστικότατα παρέα με την υπόλοιπη οικογένεια σκούτερ των SH και συνεχίζει στο 2024 με αυτή τη μορφή και με μόνη αλλαγή δύο νέα χρώματα.

Πρόκειται για το κόκκινο Candy Luster Red και το μαύρο Matt Galaxy Black Metallic, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα συνεχιζόμενα από το 2023, λευκό (Pearl Jasmine White) και ασημί (Mat Techno Silver Metallic).

Το Honda SH Mode 125 του 2024 θα είναι διαθέσιμο στις παγκόσμιες αγορές από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

SC e: Concept

honda 2024 68

Το SC e: είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ που μοιάζει ως το επόμενο βήμα μετά το ΕΜ1 e:, με πιο επιθετικές γραμμές και δύο αφαιρούμενες μπαταρίες Honda Mobile Power Pack e:. Αυτές εξυπηρετούν σε δύο επίπεδα, αφενός είναι εύκολο να μεταφερθούν για φόρτιση σε οποιονδήποτε χώρο, αφετέρου μπορούν να ενταχθούν σε δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, εξαφανίζοντας ουσιαστικά την ανάγκη φόρτισης από τον ιδιοκτήτη.

Οι Ιάπωνες έχουν σε εξέλιξη ένα σχέδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση που προβλέπει δεκάδες νέα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της Honda τα ερχόμενα χρόνια και πιθανώς αυτό να είναι το επόμενο. Η χρήση δύο μπαταριών ενδεχομένως υπονοεί περισσότερη ισχύ και θα ήταν απολύτως λογικό μετά το μοτοποδήλατο ΕΜ1 e: να περιμένουμε ένα μοντέλο προδιαγραφών Α1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 10:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - GASGAS 2024 Αφιέρωμα - Husqvarna 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon