.
Κατηγορία Husqvarna
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 14:22

Husqvarna – Ετοιμάζει την επιστροφή του Nuda

Η μοτοσυκλέτα που φωτογραφήθηκε σε δοκιμές στα πέριξ του εργοστασίου της ΚΤΜ στην Αυστρία φέρεται να είναι η νέα Husqvarna Nuda 901.

Μια επιστροφή από το παρελθόν φαίνεται πως έχει στα πλάνα της η Husqvarna, κρίνοντας από τη μοτοσυκλέτα υπό εξέλιξη που συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΚΤΜ στο Mattighofen της Αυστρίας.

Αν και ξεχωρίζει από τα πορτοκαλιά περιφερειακά που κανονικά θα φώναζαν ΚΤΜ από χιλιόμετρα μακριά, οι συνάδελφοι του γερμανικού περιοδικού Motorrad – που δημοσίευσε τις εικόνες – ισχυρίζονται πως πρόκειται για μοντέλο της Husqvarna, βασισμένοι στα ρούχα του αναβάτη, καθώς είθισται οι αναβάτες εξέλιξης να φορούν εξοπλισμό της ΚΤΜ όταν πρόκειται για μοτοσυκλέτα της.

Husqvarna Nuda 2023 169Gallery 65311579 1978705

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και ως Husqvarna θα πατά πάνω σε μια βάση αμιγώς ΚΤΜ, η οποία εδώ μοιάζει να φορά ένα μίγμα διαφόρων μοντέλων: μπροστινό από Duke 890, ψαλίδι από 890 Adventure, ενώ ο κινητήρας πιθανότατα είναι ο ίδιος δικύλινδρος σε σειρά των 889 cc που φορούν οι προαναφερθείσες μοτοσυκλέτες και η Norden 901.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, η παραπομπή στο αρχικό σχέδιο της Nuda 900 είναι σαφής, αν και το πρωτότυπο δοκιμών που φωτογραφήθηκε είναι προφανέστατα ημιτελές από αισθητικής πλευράς.

Husqvarna Nuda 2023 169Gallery d9df9830 1978713

Η Husqvarna πρωτοπαρουσίασε τη Nuda 900 το 2012, βασισμένη στο πλαίσιο και τον κινητήρα των BMW F800, ενόσω η εταιρεία ανήκε ακόμη στη BMW. Η Nuda έμεινε στην παραγωγή μόνο για δύο χρόνια, καθώς το 2013 η Husqvarna πέρασε στην αγκαλιά της ΚΤΜ, έτσι διακόπηκε η σχέση με τον δικύλινδρο της BMW, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση ερχόταν με πιο μυώδη απόδοση 100 ίππων, λίγη περισσότερη από την αυθεντική εφαρμογή των ανάλογων BMW.

Με τον πολύ νεότερο δικύλινδρο της ΚΤΜ θα έχει λίγη παραπάνω δύναμη, ενώ αναμένεται να είναι και λίγο ελαφρύτερη από την αρχική Nuda.

Λογικά αυτή η μοτοσυκλέτα θα βαπτιστεί Nuda 901, κατά τα πρότυπα της Norden 901, εκτός αν η Husqvarna δεν επιθυμεί την αναβίωση του ίδιου ονόματος και επιλέξει κάτι εντελώς νέο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που δεν αναμένεται να εμφανιστεί νωρίτερα από τη γκάμα του 2024.

Πηγή: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon