.
Κατηγορία Husqvarna
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 10:56

Husqvarna Norden 901 - Έρχεται η έκδοση Expedition

Πράσινο φως παίρνει η νέα έκδοση του Husqvarna Norden 901, η οποία θα είναι φυσικά ακόμη πιο «σκληροπυρηνική» για τους λάτρεις της εντονότερης περιπέτειας.

Δεν χορταίνει Adventure ο μοτοσυκλετιστικός λαός, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και η Husqvarna ήξερε πολύ καλά τι έκανε, όταν παρουσίασε το Norden 901. Μία μοτοσυκλέτα που σόκαρε θετικά το μοτοσυκλετιστικό κοινό το 2019, η Norden 901 βασίστηκε μηχανολογικά στο 890 Adventure της KTM. Η επόμενη της έκδοση, Expedition, θα βασίζεται στην 890 Adventure R, λοιπόν, σε μια αναμενόμενη κίνηση εταιρικής πολιτικής.

Τι αλλαγές θα έχει το μοντέλο

Το νέο Husqvarna Norden 901 Expedition θα φέρει νέα ανάρτηση από την WP, συγκεκριμένα το πιρούνι XPLOR των 48 χιλιοστών, με διαδρομή που θα αγγίζει τα 241 χιλιοστά, ενώ και το αμορτισέρ θα ανήκει στην σειρά XPLOR της WP, αντικαθιστώντας το APEX της «βασικής» έκδοσης. Ως αποτέλεσμα, στα επίσημα έγγραφα κατοχύρωσης της Norden 901 Expedition φαίνεται μια αύξηση διαστάσεων: Το μεταξόνιο αυξάνεται από τα 1.514 στα 1.529 χιλιοστά, ενώ και το συνολικό μήκος της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 2.276 χιλιοστά, από τα 2.253. Το πλάτος στο τιμόνι, ωστόσο, θα παραμείνει απαράλλαχτο, στα 927 χιλιοστά.

Ακόμα, αναφέρεται ότι το Norden 901 Expedition θα έχει ειδική για την περίσταση εμφάνιση και χρωματισμό, αφαιρούμενες μαλακές βαλίτσες και προστατευτική ποδιά αλουμινίου για τον κινητήρα, αλλά και το ιδιαίτερο ρεζερβουάρ που καλύπτει έως τα πλάγια της μοτοσυκλέτας. Ο κινητήρας δεν θα έχει αλλαγές, παραμένοντας ο γνωστός δικύλινδρος LC8c των 889 κ.εκ. με απόδοση 103 ίππων. Εξοπλιστικά, λέγεται ότι η μοτοσυκλέτα θα φέρει θερμαινόμενα γκριπ και σέλα στον βασικό εξοπλισμό, βάση για GPS, κεντρικό σταντ και «ξεκλείδωτη» την χαρτογράφηση Explorer.

Προς το παρόν περιμένουμε και κάτι επίσημο, από την ίδια την Husqvarna η οποία δεν έχει προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, οι αντιπρόσωποι Husqvarna δέχονται ήδη παραγγελίες για την Norden 901 Expedition.

(Φωτό: Από την δοκιμή μας για το Husqvarna 901 Norden, διαβάστε την με ένα κλικ εδώ)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 11:00

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon