.
Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 21:18

Husqvarna Norden 901 Expedition 2023 – Παντός εδάφους και προορισμού

Η Husqvarna παρουσίασε και επίσημα το Norden 901 Expedition, την πλέον ταξιδιάρικη και offroad ικανή δηλαδή εκδοχή της μοτοσυκλέτας.

Η διαφοροποίηση από το «απλό» Norden δεν έγκειται μόνο στα χρώματα, αλλά και στο σαφώς ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού. Έτσι, για να διασφαλιστεί ότι το Norden 901 Expedition θα τα καταφέρει και σε ανώμαλο έδαφος, έρχεται εξοπλισμένο με τις XPLOR της WP με διαδρομή 240 mm τόσο μπροστά όσο και πίσω (ναι, οι ίδιες με το 890 Adventure R). Οι εν λόγω πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις προσφέρουν στον αναβάτη τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη συμπίεση, την επαναφορά και την προφόρτιση, «στήνοντας» τη μοτοσυκλέτα κατά το δοκούν.

 Norden_901_Expedition3.jpg

Εντός παραμένει απαράλλακτος ο δικύλινδρος κινητήρας των 889 κ.εκ. που αποδίδει 105 ίππους και 10,2 κιλά ροπής, ο οποίος φιλοξενείται στο επίσης ίδιο «Chro-Moly», ατσάλινο πλαίσιο με τον κινητήρα ως φέρον μέρος του. Αποσκοπώντας στη μέγιστη άνεση του αναβάτη σε κάθε περιπέτεια μεγάλων αποστάσεων, το Norden 901 Expedition είναι εξοπλισμένο με πολλά αξεσουάρ της Husqvarna στο στάνταρ εξοπλισμό. Όπως για παράδειγμα τα θερμαινόμενα grips και σέλα, ο ψηλότερος Touring ανεμοθώρακας αλλά και το προεγκατεστημένο σετ πλευρικών αποσκευών, προσφέροντας χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 36 λίτρα. Ζεστασιά, προστασία από τον αέρα, γερό φόρτωμα και φύγαμε σαν να λέμε.

 Norden_901_Expedition2.jpg

Συμπληρωματικά στον εξοπλισμό είναι το κεντρικό σταντ, η προστατευτική ποδιά κινητήρα και η υποστήριξη συνδεσιμότητας με την εφαρμογή «Ride» της Husqvarna . Έτσι, χάρτες, πλοήγηση turn-by-turn+, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο φτάνουν στον αναβάτη εύκολα. Τέλος, η επιλογή και η ένταση της μουσικής μπορούν επίσης να ελέγχονται με ασφάλεια εν κινήσει μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού.

Το 2023 Norden 901 Expedition θα είναι διαθέσιμο από το Μάρτιο του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 22:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon