.
Κατηγορία Gas Gas
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 12:27

Test - Gas Gas EC 450R 2013

 

Ταύρος σε υαλοπωλείο!

 


Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε ο Βασίλης Μπούδρος

Θυμίζει οπτικά 250 δίχρονο, είναι μαζεμένο σε διαστάσεις σαν 125 με την απόδοσή του όμως να σου μακραίνει τα χέρια. Το νέο Gas Gas EC 450R του 2013 έρχεται να προσθέσει στην γκάμα της ισπανικής εταιρίας έναν ταύρο, έτοιμο να σπάσει τα πάντα στο πέρασμά του!

Δυναμική επιστροφή

Βάζω 3η σχέση στο κιβώτιο, ανοίγω το γκάζι και περνάω τα σαμάρια με άνεση. Στην διαδρομή έχουν δημιουργηθεί μικρά συνεχόμενα σαμάρια από το πέρασμα των αγωνιζόμενων και τώρα ακόμη και η απλή ευθεία έχει κάνει “γρανάζι” και δοκιμάζει τις αντοχές σου. Βρίσκομαι στα Γρεβενά, στην διαδρομή του πρωταθλήματος enduro, πάνω στο νέο EC 450R, και απολαμβάνω την βόλτα μου, χωρίς το άγχος του αγώνα. Λάσπη, πέτρες, νερολακκούβες, συνεχόμενες στροφές και εναλλαγές που απαιτούν αντανακλαστικά και γρήγορες αλλαγές κλίσης. Το EC 450R έχει εξαφανίσει κάθε αίσθηση βάρους και το νιώθω να γίνεται ένα με το σώμα μου. Είναι μικρό σε μέγεθος και στις συνεχόμενες στροφές το τοποθετώ πολύ άνετα, με ελάχιστη δύναμη, ενώ στρίβει εύκολα ακόμη και σε ανηφορικές ή κατηφορικές με αντίθετη κλίση. Κινούμαι αργά σε κάποια κομμάτια και μπορώ να το ελέγξω εύκολα ακόμη και σε καταστάσεις τύπου trial, δίχως να νιώθω ότι έχω μία μεγάλη μοτοσυκλέτα κάτω από τα πόδια μου.

Περνάω από βράχια με άνεση, κρατάω το γκάζι στο τέρμα ακόμη και σε ανηφόρες με πέτρα, αλλά και στις ευθείες δεν κουνάει, παρά το μικρό μέγεθος. Έχω εντυπωσιαστεί που είναι τόσο φιλικό, αλλά και με τόση δύναμη στον κινητήρα, που με βοηθάει να ξεπερνάω εμπόδια, απλά με ένα άνοιγμα του γκαζιού. Τόσο μικρό, τόσο εύκολο, με έναν κινητήρα δυνατό και άγριο, που απαιτεί χειρουργικές κινήσεις στο άνοιγμα του γκαζιού. Με έχει εξιτάρει όμως και διαθέτει αυτό το κάτι παραπάνω για να με κερδίσει από την πρώτη κιόλας βόλτα. Μου κάνει εντύπωση επίσης το πώς “έδεσα” πάνω του από την πρώτη στιγμή, που ανέβηκα στη σέλα του, έβαλα βενζίνη και άνοιξα το γκάζι και το απόλαυσα. Εντύπωση επίσης μου έκανε ότι δεν με κούρασε, αλλά και το ότι, και άλλοι που το οδήγησαν είχαν την ίδια άποψη!

Από Ισπανία, Ιαπωνία


Το EC 450R, φαινομενικά είναι ένα νέο μοντέλο στην γκάμα της Gas Gas που παρουσιάστηκε πρόσφατα και παράγεται ως 2013. Για όσους δεν γνωρίζουν, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το πρώτο 450 που φτιάχνει η ισπανική εταιρία. Όμως η ιστορία του στην κατηγορία E2 ξεκινάει πιο παλιά, το 2002, όταν το πρώτο τετράχρονο FSE 400 όπως ονομαζόταν, έκανε την εμφάνισή του, με κινητήρα κατασκευής Gas Gas. Λίγο μετά, αυτό έγινε 450 κυβικά, για να αλλάξει όνομα σε FSR 450, το 2007, και να παραχθεί έτσι μέχρι και το 2009. Με ταυτόχρονες εκδόσεις σε enduro αλλά και supermotard, εκείνο το Gas Gas δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε και τεράστια επιτυχία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν καλό.

Το FES / FSR, όπως λεγόταν, ήταν βαρύ, όχι τόσο δυνατό, αλλά σε γενικές γραμμές καλό. Όχι όμως αυτό που θα έδινε στα τετράχρονα Gas Gas τη διαφορά για να τα κοιτάξει ο αγοραστής. Υπολειπόταν σίγουρα του ανταγωνισμού και αυτό ήταν αρκετό για να σταματήσει η παραγωγή του και να αφήσει την Gas Gas για δύο χρονιές, 2010 και 2011, δίχως 450 στην γκάμα. Ταυτόχρονα όμως, ξεκίνησε η συνεργασία με την Yamaha, το 2010, καρπός της οποίας ήταν η κατασκευή του πρώτου EC 250 F, σε μαύρο τότε χρώμα. Ο κινητήρας του WR 250F ήρθε και δημιούργησε μία ιδανική μοτοσυκλέτα με κορυφαίο πλαίσιο και περιφερειακά από την Gas Gas, με το θετικό του άθραυστου δυνατού ιαπωνικού μονοκύλινδρου.

Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν όπου το τετράχρονο 250 άρχισε να πατάει στην αγορά, η Gas Gas δεν διέθετε αντίστοιχο 450. Με το project FSR να έχει εγκαταλειφθεί, με την θέση του να έχει πάρει το πιο εμπορικό 250, με την συνεργασία της Yamaha, αλλά και την έλευση του Ivan Cervantes στην Ισπανική εταιρία, ήρθαν νέα πράγματα: Η συμμετοχή του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία E2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro πάνω στην νέα τετράχρονη EC 450F.

Δανεισμός διαστάσεων


Η νέα μοτοσυκλέτα της Gas Gas έπρεπε να είναι καλή, δεν είχε το περιθώριο για λάθος, μιας και αυτό το “λάθος”, έγινε με το FSR. Η νέα τετράχρονη διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τις ίδιες μοτοσυκλέτες της εταιρίας, όσον αφορά στις διαστάσεις. Μήκος, πλάτος, ύψος, μεταξόνιο, είναι ίδια τόσο με το EC 250R, το μικρότερο τετράχρονο, αλλά και με τα δίχρονα 250-300, όπως και με το 125! Μόνες διαφορές μεταξύ των τετράχρονων και των δίχρονων αφορούν στην μικρότερη διαδρομή της ανάρτησης μπροστά (296mm – 305mm) αλλά και το χαμηλότερο ύψος σέλας των τετράχρονων (940mm από 950mm). Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια, με το βάρος του 450 να ανέρχεται στα 115,4 έναντι 110 κιλών του EC250R, λόγω κινητήρα.

Το νέο EC 450R διαθέτει το περιμετρικό πλαίσιο με σωλήνες τύπου B, αφαιρούμενο αλουμινένιο υποπλαίσιο, και οι μικρές διαστάσεις, το κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως από τον ανταγωνισμό. Το EC 450R, είναι πολύ μαζεμένο σε μέγεθος, και με το ρεζερβουάρ να εξαφανίζεται μέσα στους σωλήνες του πλαισίου, όγκος οπτικά, δεν υπάρχει. Το μόνο που εξέχει είναι το άνω τμήμα του, εκεί που βιδώνει η τάπα πλήρωσης καυσίμου, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί. Η σέλα είναι επίπεδη, τα πόδια δεν βρίσκουν πουθενά και μπορείς να μετακινηθείς άνετα επάνω του. Διαπιστώνεις αμέσως πως η απόσταση από τα μαρσπιέ είναι μικρή, και η σέλα, πιο προσιτή από μέτριου ύψους αναβάτες σε σχέση με άλλες μοτοσυκλέτες. Για παράδειγμα, σε ένα Husaberg ή KTM 450, κάθεσαι πιο ψηλά, αλλά και πατάς πιο ψηλά στα μαρσπιέ, με ότι δυσκολία συνεπάγεται αυτό στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε κλειστά μονοπάτια, σε σχέση με το Gas Gas. Και αν αναρωτιέσαι μήπως βρίσκουν τα πόδια ή τα μαρσπιέ στο έδαφος, αυτό δεν γίνεται ποτέ.

Το όπλο του Cervantes


Η μοτοσυκλέτα EC 450R που παράγει η Gas Gas για το 2013 με τον χαρακτηρισμό “Replica Cervantes”, διαθέτει διαφορετικές αναρτήσεις της Ohlins. Το μπροστινό σύστημα είναι το RXF48 με διάμετρο καλαμιών 48mm, close catridge και με πλήρεις ρυθμίσεις, ενώ το αμορτισέρ της Ohlins είναι το ΤΤΧ44 ΜΚ ΙΙ. Και αυτό είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με ξεχωριστούς ρυθμιστές για αργή και γρήγορη απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Η απλή έκδοση, EC 450 R διαθέτει μπροστινό σύστημα της Marzocchi, Shiver διαμέτρου 48mm, κλειστού φυσιγγίου, το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Το αμορτισέρ, προέρχεται από την Ohlins και εδώ, αλλά είναι η σειρά παραγωγής, με πλήρεις ρυθμίσεις, δίχως όμως αργή και γρήγορη ρύθμιση της απόσβεσης συμπίεσης.

Η προστατευτική ποδιά του κινητήρα είναι μεγαλύτερη στο “Cervantes”, προστατεύοντας και τους σωλήνες του πλαισίου, αλλά και τα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα εν μέρει, μαζί με την τρόμπα νερού.
Η προστατευτική ποδιά του απλού EC 450R είναι μικρή σε μέγεθος, κάνει τη δουλειά της μεν, αλλά θα αφήσει απροστάτευτους τους όμορφους κόκκινους σωλήνες του πλαισίου, αλλά και την τρόμπα νερού στην δεξιά πλευρά του κινητήρα.
Τα διαφορετικά χρώματα λόγω των γραφικών που διαθέτει στην αγωνιστική εκδοχή, αλλά και το χρωματιστό σιρίτι στα στεφάνια της Excel, διαφοροποιούν την απλή έκδοση από την Replica.

Στενή επαφή


Όταν κοιτάς το EC 450 R το βλέπεις ότι είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις, το κουνάς σαν σταματημένο και δείχνει καλά ζυγισμένο, το πιέζεις για να δεις τις αναρτήσεις και φαίνονται σκληρές. Σε αντίθεση μάλιστα με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες enduro που έχουν διαφορά σχεδόν 30mm στην διαδρομή της πίσω ανάρτησης, υπέρ της μπροστά, στο Gas Gas η διαφορά βρίσκεται μόλις στα 2mm. Αυτή είναι μία παρατήρηση που δείχνει πόσο καλά μπορεί να συμπεριφερθεί μία ανάρτηση αν διαθέτει τον κατάλληλο μοχλισμό που θα της δώσει προοδευτικότητα, και στα Gas Gas, ο μοχλισμός άλλαξε το 2011, κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Το μπροστινό σύστημα ρυθμίζει επίσης εκτός από την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, την προφόρτιση των ελατηρίων, και είναι close catridge. Το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε καθόλου ρυθμίσεις για να κινηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, προσωπικά μου λέει πολλά. Το πλαίσιο του είναι στιβαρό, και σφιχτές ήταν και οι αναρτήσεις, λόγω όμως του μικρού μήκους, μιας και από κάπου θα έπρεπε να βρεθεί η σταθερότητα, την οποία το EC 450R διαθέτει σε υψηλό βαθμό. Οι αναρτήσεις του είναι ενδοτικές και λειτουργούν άνετα όσο πιέζονται, ενώ ακόμη και στα “ψιλά”, στην αρχή της διαδρομής, μια χαρά τα κατάφερναν.

Ένα ιδανικός συνδυασμός που δείχνει ότι η Gas Gas το έψαξε πολύ πριν δώσει στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Βέβαια, αν και είναι αρκετά σταθερό, έχει γρήγορες αντιδράσεις στην περιοχή του λαιμού, δίχως να σε φοβίσει ποτέ. Για παράδειγμα, αν πατήσεις λούκι μπορεί να χάσεις απότομα και στιγμιαία το πίσω μέρος, αλλά δεν θα φοβηθείς μιας και θα επανέλθει στη θέση του άμεσα. Αλλά και σε ανοιχτές παρατεταμένες, θα “γυρίσει” λίγο περισσότερο στο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά θα παραμείνει εκεί βράχος, χωρίς φόβο. Σημασία έχει πως, καταφέρνει να συνδυάζει την κίνηση σε μονοπάτια και τις μεγάλες ταχύτητες σε ανοιχτές διαδρομές με καταπληκτική άνεση, δίνοντας στον αναβάτη ευχαρίστηση και άμεση πληροφόρηση για ότι κάνει.

Powered by Yamaha


Ο κινητήρας του WR 450 F φαίνεται μεγάλος στο μαζεμένο μέγεθος του EC 450R. Είναι ο υγρόψυκτος με τις πέντε βαλβίδες και τους δύο εκκεντροφόρους, στον μηχανικό συμπλέκτη του οποίου έχει τοποθετηθεί υδραυλική υποβοήθηση. Ουσιαστικά, η τρόμπα της Magura οδηγεί το υγρό μέχρι το πίσω τμήμα του κυλίνδρου, όπου εκεί, το μηχανικό τμήμα του συμπλέκτη συνδέεται, πριν μπει στα κάρτερ. Η προοδευτική λειτουργία του συστήματος δεν μας προβλημάτισε καθόλου, και παρά την έντονη οδήγηση, μείωση στην απόδοση δεν φάνηκε. Ουσιαστικά, κανείς δεν θα καταλάβει, τουλάχιστον από την οδήγηση, ότι ο συμπλέκτης είναι μηχανικός με υποβοήθηση, άρα, περνάει τις εξετάσεις. Το κιβώτιο του διαθέτει πέντε σχέσεις, και σε σχέση με τα νέα enduro που έχουν εξατάχυτα κιβώτια, πρέπει να βρεις λίγο την ιδανική ταχύτητα. Το βρίσκεις στα πρώτα χιλιόμετρα μιας με μία 2α μπορείς άνετα να διανύεις μεγάλες αποστάσεις σε μονοπάτια, εκεί που με τα εξατάχυτα βάζεις 3η .

Η διαφορά είναι ότι με 2α το Gas Gas έχει δύναμη, έχει διάρκεια, έχει απόκριση, και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να ανοίγεις το γκάζι. Η επιτάχυνση έρχεται ακαριαία και σε βγάζει από δύσκολα σημεία, από σαμάρια και δύσκολες ανηφόρες, πριν προλάβεις να το σκεφτείς. Ένα απλό άνοιγμα του γκαζιού σε στέλνει μακριά, και αν βάλεις και 3η, έχεις ότι θες. Και όλο αυτό, άμεσα, γραμμικά, όχι όμως και “ηλεκτρικά” δίχως “θράσος”, όπως κάποια σύγχρονα τετράχρονα enduro. Αιτία; Το κοντό κιβώτιο, σε συνδυασμό με το θρασύτατο καρμπυρατέρ της Keihin, FCR MX 39, το οποίο στέλνει τον κινητήρα σε υπερωρίες. Το γκάζι και ο βήχας δεν κρύβεται, και άνετα θα έβαζα ένα μικρότερο γρανάζι πίσω, έτσι ώστε να μακρύνει και να διαχειρίζεται καλύτερα την δύναμη, αλλά και να ξεκουράζεται ο κινητήρας όταν δουλεύει με 5η σχέση, σε υψηλές ταχύτητες.

Όμορφο και διαφορετικό


Το νέο Gas Gas EC 450R είναι πραγματικά πολύ καλό, τόσο που σε προβληματίζει για την πορεία των τετράχρονων enduro που υπάρχουν στην παραγωγή. Δεν είναι “ηλεκτρικό”, όπως πολλά σύγχρονα enduro, αλλά σε φτιάχνει από τα πρώτα μέτρα. Έχει παιδικά προβλήματα, όπως η δύσκολη εκκίνηση κάποιες φορές, που απαιτεί άνοιγμα του choke, και μας θυμίζει παλαιότερες – προ ψεκασμού- εποχές. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι κάπως σκληρό, αλλά το συνηθίζεις και αυτό, όπως “σκληρή” είναι και η απόδοση του κινητήρα, που τελικά σε φτιάχνει και σου αρέσει.
Είναι μικρό σε χωρητικότητα το ρεζερβουάρ του, 6,5 λίτρων, το οποίο δεν ξέρω τελικά κατά πόσο επηρεάζει την κατανάλωση, μιας και σε ρυθμούς αγώνα, μια χαρά την “βγάζει”. Προσωπικά δεν μου άρεσε ο διακόπτης του run/off, δεν μπορούσα να βρω το κουμπί και το έσβηνα με ταχύτητα, αλλά οι υπόλοιπες λειτουργίες του είναι εργονομικές.

Έχει όμως και καλά περιφερειακά, κορυφαίες αναρτήσεις και φρένα της Nissin που δεν ασχολείσαι μαζί τους γιατί έχουν δύναμη και αίσθηση – χρειάζεται όμως μανέτες που να ρυθμίζουν με το χέρι και όχι με βίδα! Διαθέτει βέβαια και κορυφαίους τροχούς της Excel Takasago και εξάτμιση της FMF, από μπροστά μέχρι πίσω. Και είναι και όμορφο, διαφορετικό κιόλας, μικρό σε μέγεθος, ουσιαστικό στην οδήγηση, αλλά και εντυπωσιακό στην εμφάνιση.
Με τόσα καλά, και κάποια αρνητικά, “παίζει” το νέο Gas Gas EC 450 R 2013 στον συναγωνισμό; Παίζει καθαρά, τόσο οδηγικά, τόσο αισθητικά, τόσο επιθετικά, αλλά και σε θέμα επιδόσεων αλλά και αξιοπιστίας – βλ. Yamaha. Παίζει επίσης σε επίπεδο τιμής, μιας και πλέον, το νέο EC 450R στα 9.850euro (λιανική) έχει να αντιμετωπίσει στα ίσα εκτός από τον συναγωνισμό αλλά και το σύντομο σε ιστορία όνομά του, και την σαφώς πιο πλούσια έκδοση “Ivan Cervantes”, στα 11.800euro.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Gas Gas
Μοντέλο EC 450R Racing
Αντιπρόσωπος Extra Products
Τιμή 9.850euro
Εγγύηση 3 μήνες
Κινητήρας
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, πενταβάλβιδος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.) 449
Συμπίεση (:1) Δ.Α.
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ x χιλ) 95.0 x 63.4 mm
Τροφοδοσία Καρμπυρατέρ Keihin FCR-MX 39
Εκκίνηση Μίζα και μανιβέλα
Σύστημα εξαγωγής μία σε μία
Λίπανση ξηρό κάρτερ
Συμπλέκτης υγρός πολύδισκος μηχανικός με υδραυλική υποβοήθηση της Magura
Κιβώτιο ταχυτήτων 5
Μετάδοση γρανάζια / αλυσίδα (13/50)
Πλαίσιο
Τύπος Περιμετρικό με ατσάλινους σωλήνες τύπου ‘’Β’’
Κάστερ(°) Δ.Α.
Ίχνος (χιλ) Δ.Α.
Μήκος (χιλ) 2200
Πλάτος (χιλ) 830
Μεταξόνιο (χιλ) 1490
Ύψος (χιλ) 1260
Ύψος σέλας (χιλ) 940
Βάρος (κ) 115,4
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (λτ) 6,5
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi, Shiver, διαμέτρου 48mm, διαδρομή 295mm, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς
Πίσω Αμορτισέρ Ohlins με μοχλισμό, διαδρομή 298mm ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή 310mm
Ελαστικά
μπροστά 90/90-21
Πίσω 140/80-18
Φρένα
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 260mm/δαγκάνα δύο εμβόλων της Nissin - δίσκος μαργαρίτα της Garlfer
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm/δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin - δίσκος μαργαρίτα της Garlfer χωρίς τρύπες
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) Δ.Α.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Μαραγκουδάκη από το dirty store Maragoudakis για την παραχώρηση της μοτοσυκλέτας του τεστ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 17:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test enduro Gas Gas 250 EC 2010 ''six days'' Test - Gas Gas EC 250F Racing 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon