.
Κατηγορία Beta
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 11:17

Beta RR Endurο 350/400/450/498 2013

 

 

Καταφθάνουν εξελιγμένα!

 




Tα πολυαναμενόμενα τετράχρονα  Enduro 2013 της BETA τελικά καταφθάνουν. Επωφελούμενα από μια μακρά και λεπτομερή εξέλιξη, όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε στους αγώνες εκτός δρόμου σε όλο τον κόσμο.

 

Διαθέσιμα σε τέσσερις κυβισμούς

Διαθέσιμα σε τέσσερις κυβισμούς ( 350cc - 400cc - 450cc και 498cc), οι RR Enduro 4T του 2013 έχουν αναπτυχθεί με επίκεντρο τη μείωση του βάρους, την βελτιωμένη εργονομία και την ευκολία χειρισμού υπό συνθήκες αγώνα. Οι κινητήρες έχουν βελτιωθεί με μια σειρά από επιμέρους στοιχεία με στόχο να βελτιώσουν την ήδη εξαιρετική φήμη που έχουν για την αξιοπιστία και την απόδοση τους.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία από τις ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες της κατηγορία, με μια εξαιρετική θέση οδήγησης που θα εκτιμηθεί τόσο από τους αγωνιζόμενους όσο και από τους χομπίστες οι οποίοι θα επωφεληθούν τόσο από την –αντιπροσωπευτική της Beta- σταθερότητα και ευκολία χειρισμών όσο και από την εξαιρετική απόδοση.

Αλλαγές στον κινητήρα

Τροποποιημένη εσωτερική δομή  του σιγαστήρα ώστε να επιτευχθεί μια ακόμα πιο προοδευτική καμπύλη ισχύος και να μειωθεί το βάρος ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται πλήρης συμμόρφωση με τους κανόνες Phonometric FIM/2Metremax.
Στον κινητήρα των 400cc η πρωτεύουσα μετάδοση έχει κοντύνει για σε περαιτέρω βελτίωση της ισχύος του κινητήρα και παροχής της ροπής.
Νέο σύστημα αποσυμπίεσης για εύκολη εκκίνηση του κινητήρα σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Νέα σχεδίαση φίλτρου αέρα με στόχο τη βελτίωση της παροχής ισχύος ειδικά στις χαμηλότερες στροφές.
Νέο κουτί φίλτρου αέρα με βελτιωμένη εφαρμογή για να προσφέρει μια πιο ασφαλή τοποθέτηση του φίλτρου αέρα.
Ο βραχίονας ασφάλισης του φίλτρου αέρα έχει αλλάξει ώστε η στερέωση του φίλτρου να είναι ακόμη πιο ασφαλής.

Αλλαγές στο πλαίσιο

Εντελώς νέοι τροχοί με:
•    Δίσκους φρένων με διαφορετικό προφίλ, πιο άκαμπτοι με 6 σημεία στήριξης στο κέντρο, κατασκευασμένοι από χάλυβα υψηλής ποιότητας, που παρέχουν εξαιρετικά ισχυρή πέδηση καθώς και άριστη αίσθηση.
•    Νέα κέντρα, ελαφρύτερα αλλά ταυτόχρονα και πιο άκαμπτα.
•   Ζάντες με ένα νέο προφίλ, πιο ανθεκτικές στις καταπονήσεις ενώ είναι ελαφρύτερες.
•   Εντελώς νέες ακτίνες
•   Ειδικές σαμπρέλες για περαιτέρω μείωση του βάρους.

Τα ανωτέρω οδηγούν σε μια μείωση του βάρους κατά 1,5 κιλό συνολικά μεταξύ των δύο τροχών, γεγονός που παρέχει τεράστιο πλεονέκτημα στην ευκολία κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, στην μεγαλύτερη επιτάχυνση και την πιο
αποτελεσματική πέδηση.
•    Νέο ψαλίδι με νέο σχήμα και αναθεωρημένο πάχος το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ακαμψία, καλύτερη κατανομή μάζας και μείωση του βάρους κατά 250 γραμμάρια.
•    Πιρούνι Sachs 48 χιλιοστών με εντελώς ανανεωμένο εσωτερικό τμήμα και ελατήρια 0,48 kg/mm. Αυτό επιτρέπει καλύτερο  έλεγχο του υδραυλικού συστήματος που βελτιώνει τις επιδόσεις τόσο στις χαμηλές όσο και στις  υψηλές ταχύτητας. Επιπλέον, η απόσβεση επαναφοράς τώρα ελέγχεται μέσω ενός κουμπιού ώστε να διευκολύνεται η ρύθμιση χωρίς τη χρήση εργαλείων.
•    Πίσω αμορτισέρ με βελτιωμένες ρυθμίσεις, ελατήριο 5,2 Kg/mm και μεγαλύτερο δοχείο αζώτου/λαδιού παρέχει καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας, βελτιωμένη ψύξη και επομένως καλύτερη απόδοση. Επιπλέον, το σώμα του αμορτισέρ κατασκευάζεται τώρα από αλουμίνιο και επιτρέπει την εξοικονόμηση 300 γραμμαρίων από το βάρος του.

Αλλαγές στα περιφερειακά


•    Ρεζερβουάρ καυσίμου σχεδιασμένο για να προσφέρει καλύτερη τοποθέτηση του κέντρου βάρους και να επιτρέπει ταχύτερες αλλαγές κατεύθυνσης. Η περιοχή γύρω από την τάπα είναι τώρα χαμηλότερη για καλύτερη εργονομία και έχει χωρητικότητα 8 λίτρα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του βελτιώνει τη ροή του αέρα από τα ψυγεία μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα.
•    Νέα τάπα ρεζερβουάρ με εξωτερικό σπείρωμα για ευκολότερο άνοιγμα και κλείσιμο, που επίσης εμποδίζει την είσοδο ακαθαρσιών κατά τον ανεφοδιασμό.
•    Σέλα με νέο προφίλ που επιτρέπει μεγαλύτερη ευκολία κίνησης χάρη στο στενό άνω τμήμα, ενώ είναι ελαφρύτερη
•    Σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης σέλας το οποίο ασφαλίζει στο πίσω τμήμα και δεν χαλαρώνει σε ακραίες συνθήκες.
•    Φτερά ψυγείων με νέο σχέδιο που επιτρέπουν καλύτερη ροή και αυξημένη κυκλοφορία του αέρα στην περιοχή γύρω από την κεφαλή του κινητήρα. Το σχήμα τους δημιουργεί μια πολύ λεπτή αίσθηση στο κέντρο της μοτοσυκλέτας για μια βελτιωμένη θέση οδήγησης, ενώ επιτρέπει επίσης την καλύτερη ροή του αέρα στον κινητήρα.
•    Γρίλιες ψυγείων με βελτιστοποιημένο σχήμα που κατευθύνει περισσότερο αέρα στα ψυγεία και βελτιώνει την ψύξη του κινητήρα σε ακραίες συνθήκες χρήσης.
•    Νέο όργανο, ελαφρύτερο, με μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερο φωτισμό και εύκολα αναγνώσιμο. Επιπλέον οι ενδεικτικές λυχνίες φώτων και φλάς έχουν ενσωματωθεί, για βελτιωμένη εργονομία στην περιοχή του τιμονιού.
•    Πίσω υποπλαίσιο σχεδιασμένο για αντοχή και ελαφρότητα, ενώ επιτρέπει τη γρήγορη αφαίρεση του πίσω αμορτισέρ.
•    Βάση πινακίδας κυκλοφορίας ενισχυμένη με νευρώσεις, για να καταστεί δυνατή η χρήση των ογκωδών και βαριών πινακίδων νέου τύπου.
•    Αλυσίδα  DID o'ring για πολύ ομαλή λειτουργία και κορυφαία ποιότητα.
Γραφικά που τονίζουν την λεπτή σχεδίαση της μοτοσυκλέτας και ταυτόχρονα ενισχύουν την αγωνιστική αίσθηση.
Οι RR 4T ENDURO 2013 θα είναι διαθέσιμες από το τέλος Σεπτεμβρίου μέσω των εισαγωγέων Beta και των επίσημων εμπόρων μόνο.

Στατικές φωτογραφίες

Τεχνικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 11:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta RR δίχρονα Enduro 250 - 300 του 2013 Πρώτο Test – Beta RR 300 2T 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon