.
Κατηγορία EDITORIAL
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 17:50

Editorial Μαΐου 2018

Έκθεση, ATV και νέα διπλώματα!

Αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς ήταν η Έκθεση Μοτοσυκλέτας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - στην νέα της εποχή, άνοιξε τις πύλες της στις 18 Απριλίου και τις έκλεισε στις 22.

Σχετικό αφιέρωμα θα βρείτε στο τεύχος που κρατάτε, με τα σημαντικότερα μοντέλα που φιλοξενήθηκαν. Το μέγεθος της έκθεσης άλλαξε σε σχέση με πέρσι, με μία τέντα να προστίθεται εξωτερικά και ποικίλες αντιδράσεις για την αναγκαστική κίνηση, αφού τα ''μέσα'' περίπτερα μεγάλωσαν, και αναγκαστικά, κάποιες εταιρίες, μπήκαν ''έξω''. Είχαμε απουσίες από μεγάλες εταιρίες, αλλά σίγουρα το μέγεθος του ''Ξιφασκίας'' πλέον δεν χωράει, κι έτσι, μιας και του χρόνου δεν θα υφίσταται ως χώρος, θα πρέπει να βρεθεί νέος, μεγαλύτερος, ίσως και πιο σύγχρονος χώρος. Η αγορά πάντως δείχνει αποφασισμένη να στηρίξει την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώθηκε και από την προσέλευση του κοινού.

Κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας, χαρήκαμε (άδικα από ότι φάνηκε) από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κου Νίκου Μαυραγάνη, ο οποίος στα πλαίσια της ομιλίας του, έκανε μία πολύ σημαντική δήλωση, σχετικά με την απαγόρευση κίνησης των τετράτροχων ATV στις δημόσιες ασφαλτοστρωμένες οδούς. Αποκάλυψε ότι η απόφαση αυτή αίρεται και θα αντικατασταθεί από ένα πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα αφορούν στην κίνηση των ATV / QUAD / Τετράτροχων, στον δρόμο. Όμως παρά την δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα κοινοποιηθεί το περιεχόμενο των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, στις 2 Μάιου τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μικρών ATV, με ισχύ από 30 Απριλίου 2018.

Το άρθρο 31 του νέου Νομοσχεδίου αναφέρει ρητά πως οι ''οι ελαφριές και βαριές τετράτροχες μοτοσικλέτες, που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα εσωτερικής καύσης με κυλινδρισμό έως 125 κυβικά εκατοστά, απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους του άρθρου 1. Τις οδούς αυτές επιτρέπεται μόνο να διασχίζουν κάθετα".

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως ''... Δεν εμπίπτει στην απαγόρευση του πρώτου εδαφίου η κυκλοφορία των παραπάνω μοτοσικλετών από οδηγούς, άτομα με αναπηρία, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί με βάση ειδικές διοικητικές πράξεις, και από οδηγούς που έχουν υποβληθεί επιτυχώς στην ειδική εκπαίδευση..."

Κλείνοντας, τα διοικητικά πρόστιμα ξεκινούν στα 80 έως 150euro, ενώ αφαιρείται επιτόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για 30 μέρες.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο: https://www.bikeit.gr/articles/reportaz/15224-reportaz-2018-se-isxi-i-apagorefsi-kikloforias-twn-mikrwn-atv.html

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 14:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Editorial Ιουλίου 2018 Editorial Απριλίου 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon