.
Κατηγορία EDITORIAL
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 09:40

Editorial Ιουλίου 2018

Τρία χρόνια BIKEIT!

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που το BIKEIT ''κρεμάστηκε'' στα ηλεκτρονικά περίπτερα.

Μία νέα ιδέα, η πιο φρέσκια στον χώρο της ειδικής δημοσιογραφίας τα τελευταία χρόνια, για ένα περιοδικό μοτοσυκλέτας που συμβαδίζει με την νέα ηλεκτρονική εποχή.

Η δουλειά μας άλλαξε με τη διάδοση του internet, όπως άλλαξε και ο τρόπος ενημέρωσης συνολικά.

Κι εμείς ακολουθήσαμε αυτό τον νέο διαδικτυακό δρόμο, προσφέροντας ενημέρωση, σε όλους τους αναγνώστες, δωρεάν.

Το μηνιαίο περιοδικό του BIKEIT, η συνέχεια του website www.bikeit.gr που υφίσταται από το 2010, ξεκίνησε την ''καριέρα'' του σε μία δύσκολη περίοδο: Τις ημέρες των capital controls, εκείνο τον Ιούλιο του 2015, που λίγοι θα ξεχάσουν.

Κι όμως, η τότε δημοσιογραφική ομάδα κατάφερε να εδραιώσει το BIKEIT, το οποίο αγκαλιάστηκε από το αναγνωστικό κοινό από την πρώτη στιγμή.

Και αυτό δεν έγινε τυχαία αφού η ομάδα του BIKEIT μετρά δεκαετίες στο χώρο της ειδικής δημοσιογραφίας: για την ακρίβεια, τριάντα πέντε (!) χρόνια ο φωτογράφος μας ο Βασίλης ο Κωστάκος , είκοσι τέσσερα χρόνια ο υπογράφοντας, από είκοσι χρόνια οι  Κώστας Γκαζής και Σπύρος Τσαντήλας, δεκατρία χρόνια οι Θοδωρής Ξύδης - Κώστας Γαμβρούλης,  ενώ δεκατέσσερα χρόνια στα περιοδικά μετρά και ο γραφίστας μας, Στέλιος Τσιμπίδης.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι δοκιμές, τα ρεπορτάζ, οι ταξινομήσεις, οι αγώνες, τα αφιερώματα, τα τεχνικά, τα ταξιδιωτικά, κάθε άρθρο, από το μικρότερο νέο έως τη σημαντικότερη αποστολή, είναι γραμμένα από την ομάδα που έχει αφιερώσει τη ζωή της σε αυτό το επάγγελμα. Ένα επάγγελμα που απαιτεί να έχεις άποψη. Και πώς διαμορφώνεται αυτή; Με γνώση γύρω από τη μοτοσυκλέτα που πηγαίνει πολύ πίσω ιστορικά, με οδήγηση καθενός ή των περισσότερων μοντέλων κάθε εταιρείας, γράφοντας άπειρα χιλιόμετρα σε κάθε λογής διαδρομές και πίστες, πιέζοντας στα όρια κάποιες φορές προκειμένου να αξιολογείς σφαιρικά και το σημαντικότερο, να μπορείς να μεταφέρεις την άποψη σου - που θα πρέπει να είναι αντικειμενική και όχι προσωπική - μέσω τους πληκτρολογίου, σε ένα τόσο απαιτητικό κοινό, όπως είσαστε εσείς, οι αναγνώστες.

Αυτά τα λίγα ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν το BIKEIT και είμαστε περήφανοι γι' αυτό κι ας μην το πολύ-λέμε.

Και το αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που κερδίσαμε - γιατί η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν χαρίζεται, ήταν να φτάσουμε αισίως στα τρία χρόνια, και 36 τεύχη, ανελλιπώς από το ηλεκτρονικό περίπτερο.

Τι άλλο κάναμε αυτά τα τρία χρόνια;

Βγάλαμε το μηνιαίο CITYRIDER, το ''μικρό'' αδελφάκι του BIKEIT, με διαφορετική προσέγγιση στα άρθρα για ένα διαφορετικό κοινό πόλης.

Όμως, επαναφέραμε και ετήσιες εκδόσεις που έχουν εκλείψει από την αγορά, όπως τα ''Νέα Μοντέλα - BIKEIT New Models Catalog" με παρουσιάσεις όλων των μοντέλων κάθε κατηγορίας, για κάθε τρέχον έτος, δημιουργήσαμε κατάλογο με ρουχισμό αναβάτη, "BIKEIT Riders Gear Catalog", και σε λίγες μέρες, θα έχετε στα χέρια σας τον κατάλογο "BIKEIT Travel & Accessories" με προτάσεις διαδρομών, tips για ταξίδια, και σχετικά αξεσουάρ μοτοσυκλέτας (βαλίτσες, προβολάκια, ζελατίνες, tank bag, κ.α.) από τις περισσότερες εταιρίες της αγοράς.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια και να σας υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε με ΔΩΡΕΑΝ πολυσέλιδες εκδόσεις γύρω από το αγαπημένο μας μέσο μετακίνησης και απόλαυσης. Την μοτοσυκλέτα!

Τάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 14:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Editorial Αυγούστου 2018 Editorial Μαΐου 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon