.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 09:58

Rallye Maroc 2012, 4η ημέρα

 

 


Η μεγάλη ανατροπή

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Εντελώς απρόβλεπτα εξελίσσεται ο φετινός αγώνας με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη! Μετά τη χθεσινή αναπάντεχη εγκατάλειψη – τραυματισμό του Marc Coma, η 4η ημέρα είχε επίσης αρκετή δόση «δράματος».

Εγκαταλείπει ο Rodriquez!


Ο Helder Rodriguez, ο οποίος έκανε μέχρι στιγμής ένα εξαιρετικό αγώνα με το ντεμπούτο της εργοστασιακής ομάδας της Honda, ξεκίνησε την ειδική των 250 χιλιομέτρων από την πρώτη θέση. Ενώ προηγείτο με σταθερή διαφορά από τον δεύτερο, ξαφνικά είδε την μοτοσυκλέτα του να σβήνει. Προσπάθησε να επιδιορθώσει το πρόβλημα αλλά τελικά κάτι τέτοιο φάνηκε αδύνατο μιας και η ζημιά στον κινητήρα αφορούσε την τροφοδοσία. Ο Rodriguez αναγκάστηκε να μείνει στην έρημο περίπου για 5 ώρες (!) κάτω από τον καυτό ήλιο, μέχρι τελικά να εγκαταλείψει. Εντελώς απογοητευμένος και εξουθενωμένος επιμένει και δήλωσε ότι θα συνεχίσει κανονικά την αυριανή ημέρα. Βέβαια δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για διάκριση αφού έχει δεχτεί ποινή 14 ωρών.
Τελικά το Μαροκινό rally έχει αποδειχτεί αρκετά σκληρό φέτος!

Προηγείται ο Despres

Οι συνθήκες στην ειδική ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε οι αμμόλοφοι, ούτε τα πετρώδη κομμάτια, αλλά ο έντονος αέρας που οδηγούσε σε αμμοθύελλες! Οπότε η πλοήγηση έγινε ακόμα δυσκολότερη ταλαιπωρώντας τους πάντες.
Καλύτερα απ’ όλους ανταποκρίθηκε ο Jakub Pryzgonski (KTM) που κατάφερε να κερδίσει την ειδική. Κάπως έτσι μέσα σε 4 ημέρες έχουμε 4 διαφορετικούς νικητές! Ο περισσότερο κερδισμένος όμως ήταν ο Cyril Despres (KTM). Τερματίζοντας δεύτερος με 2 λεπτά διαφορά μπήκε μπροστά στην κατάταξη του αγώνα και προηγείται από τον Barreda (Husky) με 17 λεπτά.
Τρίτος στην ειδική τερμάτισε ο Felipe Zanol, ενώ από πολύ κοντά ακολούθησαν οι Olivier Pain και Frans Verhoeven (Yamaha). Οι τρεις αυτοί αναβάτες, όντας σταθεροί, φιγουράρουν πλέον στην 5η – 3η  και 4η θέση αντίστοιχα της κατάταξης μέχρι στιγμής!

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1. Kuba Przgonski, KTM, 3 hours 28.44
2. Cyril Despres, KTM + 2.27
3. Felipe Zanol Honda + 4.19
4. Olivier Pain Yamaha + 6.09
5. Frans Verhoeven Yamaha, + 6.09
Κατάταξη
1. Despres, at 13 hours 11.54
2. Barreda + 17.59
3. Verhoeven + 31.51
4. Zanol + 33.21
5. Pain + 33.23

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc 2012, 3η ημέρα Rallye Maroc, 5η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon