.
Κατηγορία World Rally Championship
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 12:18

Rallye Maroc 2012, 3η ημέρα

 

Εκτός ο Coma!

 



Του Χρήστου Σώκου

Δραματική τροπή φαίνεται ότι παίρνει ο αγώνας ακριβώς στα μισά του. Ο Marc Coma, σχετικά νωρίς στην ειδική, έκανε ένα μικρό λάθος από αυτά που στην έρημο δεν συγχωρούνται και «τιμωρούν» ακόμα και τους πιο έμπειρους αναβάτες.

Το πνεύμα των αγώνων


Βγήκε για λίγο εκτός διαδρομής και ο πίσω τροχός του χτύπησε σε ένα κομμάτι camel grass (μικρό βουναλάκι άμμου) με αποτέλεσμα να τον πετάξει πάνω από το τιμόνι. Η πτώση ήταν αρκετά άσχημη αλλά ευτυχώς ο Coma δεν έπαθε κάτι σοβαρό εκτός από μία εξάρθρωση ώμου. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο σπάσιμο, οπότε λογικά ο Ισπανός αναβάτης θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Dakar.

Το αληθινό πνεύμα των αγώνων rally έδειξε ο Helder Rodriguez (Honda), ο οποίος ακολουθούσε από κοντά τον Coma. Μετά την πτώση σταμάτησε αμέσως, χωρίς να υπολογίζει το χάσιμο χρόνου και έμεινε δίπλα του για να τον βοηθήσει μέχρι να φτάσει ο αναβάτης που τον υποστηρίζει. Ακριβώς την ίδια ενέργεια έκανε και ο Joan Barreda (Husky) φτάνοντας λίγο αργότερα. Μόλις το ελικόπτερο και οι γιατροί ανέλαβαν την κατάσταση, οι Rodriguez και Barreda όρμησαν μαζί στην ειδική.

Ξανά μπροστά ο Rodriguez

O Cyril Despres (KTM) οδηγούσε μπροστά αφού έφυγε πρώτος στην ειδική, αλλά όταν είδε ότι ο Coma δεν ακολουθούσε, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει απανωτά λάθη και να τερματίσει 11ος  πετώντας κυριολεκτικά την δουλειά που είχε κάνει τις δύο προηγούμενες ημέρες. Πλέον βρίσκεται δεύτερος στην κατάταξη 11 λεπτά πίσω από τον Rodriguez, ο οποίος είδε προς έκπληξή του τους διοργανωτές να του χαρίζουν τον χρόνο που έχασε βοηθώντας τον Coma και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα.
Από όλες αυτές τις απρόσμενες εξελίξεις επωφελήθηκε περισσότερο ο Paolo Goncalves (Husky). Οδήγησε με απόλυτο έλεγχο, αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων ημερών και πήρε τη νίκη στην ειδική με μόλις 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rodriquez.

Με αυτή του την επίδοση όμως ανέβηκε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης 16 λεπτά από την κορυφή.
Τρίτος στη σημερινή ειδική τερμάτισε ο Chaleco Lopez (KTM) που μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα φαίνεται ότι βρίσκει τον ρυθμό του.
Ο Barreda με την τέταρτη θέση που πήρε κρατιέται στην τρίτη θέση της γενικής, έχοντας τη δυνατότητα να πετύχει κάτι καλύτερο.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1. Paulo Goncalves (Husqvarna) 2:52.24
2. Helder Rodrigues (Honda) +0.03
3. Chaleco Lopez (KTM) +2.50
4. Joan Barreda (Husqvarna) +5.28
5. David Casteu (Yamaha) +5.49
Κατάταξη
1. Helder Rodrigues (Honda) 9:29.42
2. Cyril Despres (KTM) +11.01
3. Joan Barreda (Husqvarna) +16.21
4. Paulo Goncalves (Husqvarna) +17.35
5. Chaleco Lopez (KTM) +26.35

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 13:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc 2012, 2η ημέρα Rallye Maroc 2012, 4η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon