.
Κατηγορία World Rally Championship
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 09:45

Rallye Maroc 2012, 2η ημέρα

 

 

Πέρασε μπροστά ο Despres

 

 




Του Χρήστου Σώκου

Η δεύτερη ημέρα του ράλλυ επεφύλασσε την μεγαλύτερη ειδική με διάρκεια 315 χιλιομέτρων (και 44 χλμ απλή).

Μία πλήρης ειδική


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αγωνιζόμενων ήταν μία «πλήρης» ειδική με πολύ γρήγορα κομμάτια αλλά και αρκετή άμμο καθώς διέσχισαν τους αμμόλοφους του Erg Chebbi.
Ο Cyril Despres ήταν αυτός που κέρδισε την 2η ημέρα περνώντας παράλληλα πρώτος και στην κατάταξη, αλλά με ελάχιστη διαφορά. Μόλις 37 δευτερόλεπτα πίσω του στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Marc Coma (KTM) και 51 δευτερόλεπτα ο Helder Rodriguez (Honda) στην τρίτη.

Οι τρεις πρωταγωνιστές

Ο Rodriguez έχοντας νικήσει την πρώτη ημέρα, ήταν ο πρώτος αναβάτης που ξεκίνησε. Γρήγορα όμως οι Coma και Despres τον έφτασαν και από εκεί και πέρα οι τρεις αναβάτες βρέθηκαν να οδηγούν σε γκρουπάκι για όλη την ειδική. Κανένας τους δεν πήρε την πρωτοβουλία να αυξήσει ρυθμό και να διακινδυνεύσει κάποιο λάθος στην πλοήγηση. Επομένως δεν ήταν καθόλου παράξενο το ότι τερμάτισαν όλοι μαζί με μικρές διαφορές στους χρόνους. Σίγουρα η αυριανή ημέρα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αγωνιστικής πλευράς με μόλις 1 λεπτό να χωρίζει τους Despres, Coma και Rodriguez.

Τα λάθη των υπόλοιπων


Οι Joan Barreda και Paolo Goncalves (Husqvarna) είναι οι δύο αναβάτες που φαίνεται να έχουν την ικανότητα να κοντραριστούν με την πρωτοπόρο τριάδα.
Όμως επιμένουν στο να κάνουν και οι δύο μικρά λάθη στον προσανατολισμό που τους κοστίζουν χρόνο. Μπορεί η ταχύτητά τους να βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο αλλά εάν δεν καταφέρουν να «διαβάσουν» καλύτερα την έρημο δεν πρόκειται να πετύχουν την υπέρβαση.
Ο Barreda έκανε λάθος ενώ είχε καλύψει μόλις εννέα χιλιόμετρα! Αφού έχασε χρόνο ξαναβρήκε την διαδρομή και μάλιστα μπόρεσε να φτάσει και τους πρωτοπόρους, τερματίζοντας τέταρτος με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rodriguez.
Ο Goncalves ήταν πιο σταθερός μέχρι τον ανεφοδιασμό, αλλά και αυτός με την σειρά του έκανε στη συνέχεια λάθη που τον έριξαν στην έβδομη θέση. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να κρατάει την πέμπτη θέση στην κατάταξη.
Ο David Casteu (Yamaha) είχε μία πολύ καλή ημέρα και έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση στην σημερινή ειδική. Έκτος τερμάτισε ο Chaleco Lopez με την ομάδα της ΚΤΜ.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1. Cyril Despres (KTM) 3:34.14
2. Marc Coma (KTM) +1.45
3. Helder Rodrigues (Honda) +3.11
4. Joan Barreda (Husqvarna) +3.26
5. David Casteu (Yamaha) +6.02
6. Chaleco Lopez (KTM) +7.12

Γενική κατάταξη

Γενική κατάταξη
1. Cyril Despres (KTM) 6:36.24
2. Marc Coma (KTM) +0.37
3. Helder Rodrigues (Honda) +0.51
4. Joan Barreda (Husqvarna) +11.47
5. Paolo Goncalves (Husqvarna) +18.29
6. Chaleco Lopez (KTM) +24.39

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 09:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc 2012, 1η ημέρα Rallye Maroc 2012, 3η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon