.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:20

Rallye Maroc, 5η ημέρα

 

 

Αγωνία μέχρι το φινάλε

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Όλως παραδόξως σήμερα δεν υπήρξαν περίεργες εκπλήξεις αν και η ειδική ήταν εξίσου δύσκολη με την χθεσινή με συνεχόμενες εναλλαγές στο τερέν μεταξύ πέτρας και άμμου.

Κερδίζει ο Barreda


 Ο αγώνας όμως πήρε «φωτιά» από τη στιγμή που ο Joan Barreda (Husky) νίκησε (για να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των αναβατών που έχουν πάρει ειδική φέτος!) και έκοψε 12 περίπου λεπτά από τον πρωτοπόρο Cyril Despres (KTM). Με μία μόνο ημέρα να απομένει οι δύο αυτοί αναβάτες έχουν πλέον διαφορά 5 λεπτών και ως εκ τούτου ο νικητής θα κριθεί στο φινάλε!

Άπιαστος ο Barreda

Ο Joan Barreda ξεκίνησε από την 10η θέση και χωρίς να πτοηθεί από τη σκόνη των προπορευόμενων, έπιασε αμέσως ένα ταχύτατο ρυθμό. Η μοτοσυκλέτα του λειτούργησε άψογα, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας για το Dakar, με αποτέλεσμα να γράψει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.
Ο Helder Rodriguez (Honda) παρά την απίστευτη περιπέτεια που είχε χθες (περίμενε για πέντε ώρες στην έρημο με θερμοκρασίες πάνω από 50 βαθμούς κελσίου!) πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Ξεκίνησε την ειδική λίγο μουδιασμένος από την σωματική καταπόνηση, αλλά κατάφερε να πιάσει ξανά τον αγωνιστικό του ρυθμό και να τερματίσει μόλις ενάμιση λεπτό πίσω από τον Barreda.
Την έκπληξη στην τρίτη θέση έκανε ο έτερος αναβάτης της Honda, Sam Sunderland!
Ο Chaleco Lopez (KTM) τερμάτισε πέμπτος αλλά κρατάει ακόμα την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη. Βέβαια σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι Frans Verhoeven και Paulo Goncalves.

Μπερδεύτηκεο Despres


Ο Cyril Despres μπερδεύτηκε στην αρχή της ειδικής επειδή το road book του δεν είχε καταχωρημένα αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα. Μη ξέροντας που να πάει ρίσκαρε να γυρίσει ξανά πίσω, ώστε να αποφύγει τυχόν μεγαλύτερο χάσιμο. Όμως οι πολλές ροδιές από τα οχήματα που τον ακολουθούσαν τον μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο και έτσι βάλθηκε να χαράσσει μόνος του πορεία βάση των δικών του ικανοτήτων.
Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει ένατος αλλά αποφασισμένος να πάρει αύριο τη νίκη στο rally!

Αποτελέσματα

Αποτελεσματα
1. Joan Barreda (Husqvarna) 2:42.55
2. Helder Rodrigues (Honda) +1.20
3. Sam Sunderland (Honda) +4.23
4. Paulo Goncalves (Husqvarna) +7.46
5. Chaleco Lopez (KTM) +8.24
Κατάταξη
1. Cyril Despres (KTM) 16:07.19
2. Joan Barreda (Husqvarna) +5.33
3. Chaleco Lopez (KTM) +31.58
4. Frans Verhoeven (Yamaha) +36.37
5. Paulo Goncalves (Husqvarna) +42.50

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc 2012, 4η ημέρα Rallye Maroc, 6η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon