.
Κατηγορία World Rally Championship
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 22:54

Rallye Maroc, 6η ημέρα

 

 

Νικητής ο Despres

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Στο τέλος, ο Cyril Despres (KTM) μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα τον αγώνα και να διατηρήσει την χρονική διαφορά των σχεδόν 7 λεπτών, κερδίζοντας το Rallye Maroc!

Μεγάλος ανταγωνισμός


Ο περυσινός νικητής του Dakar λοιπόν θα ξεκινήσει τον φετινό αγώνα όντας σε κορυφαία ετοιμότητα.
Βέβαια, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, δεν θα έχει ανταγωνισμό μόνο «εκ των έσω». Από τη μία θα σταθεί με αξιώσεις απέναντί του η ομάδα της Husqvarna με τον Joan Barreda, που εξέπληξε για ακόμα μία φορά παίρνοντας τη δεύτερη θέση στο Μαρόκο και τον Paulo Goncalves. Από την άλλη, η ομάδα της Honda με τον Helder Rodriguez, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει στα ίσια και τη νίκη στο Μαρόκο αν δεν πάθαινε τη μηχανική βλάβη την τέταρτη ημέρα.

Έκλεισε όπως ξεκίνησε o Rodriguez

Παρόλο που η τελευταία ειδική δεν είχε το μεγάλο μήκος των προηγούμενων, κανείς δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία της νίκης του Helder Rodriguez, ο οποίος βρήκε το σθένος να επανακάμψει από την περιπέτεια που είχε την τέταρτη ημέρα και να κλείσει το Rally Maroc όπως το ξεκίνησε, δηλαδή με νίκη!
Ο Despres δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Barreda να ελπίσει για την ανατροπή. Πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μόλις μισό λεπτό πίσω από τον Rodriguez, αφήνοντας έκτο τον Barreda.
Η τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του rally πήγε στον Chaleco Lopez (KTM) με τον Frans Verhoeven (Yamaha) να αρπάζει την τέταρτη.
Ο Paulo Goncalves έκλεισε την πεντάδα, αλλά θα είχε καταφέρει κάτι καλύτερο εάν δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας.

Δηλώσεις


Despres: “ Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω ένα καλό αγώνα συγκεντρωμένος 100% γιατί μπορείς εύκολα να χάσεις τον αγώνα. Τώρα όμως είναι εξαιρετικό που φεύγουμε από το Μαρόκο με τη νίκη με μία μοτοσυκλέτα και μία ομάδα απόλυτα έτοιμες για το Dakar.”

Barreda: “ Όλοι κάναμε πολύ καλή δουλειά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Ο σκοπός μας να προετοιμαστούμε για το Dakar επετεύχθη. Ο αγώνας στο Μαρόκο ήταν δύσκολος και επικίνδυνος εξαιτίας της δύσκολης πλοήγησης. Εξάλλου το γεγονός ότι συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες του δίνει και την ανάλογη αξία.”

Rodriguez: “ Το συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα είναι θετικό. Κερδίσαμε δύο ειδικές και προηγούμασταν μέχρι τη στιγμή που η ζημιά με έβγαλε εκτός ανταγωνισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ουσιαστικά ήρθαμε για να στήσουμε την μοτοσυκλέτα, το επίπεδό μας είναι υψηλό και ανυπομονώ για το Dakar με την ομάδα του HRC. “

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα
1. Helder Rodrigues (Honda) 1:50.50
2. Joan Pedrero (KTM) +0.19
3. Cyril Despres (KTM) +0.27
4. Sam Sunderland (Honda) +1.12
5. Paulo Goncalves (Husqvarna) +1.20
6. Joan Barreda (Husqvarna) +2.13
Τελική κατάταξη
1. Cyril Despres (KTM) 17:58.36
2. Joan Barreda (Husqvarna) +6.52
3. Chaleco Lopez (KTM) +34.28
4. Frans Verhoeven (Yamaha) +40.42
5. Paulo Goncalves (Husqvarna) +43.52

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 12:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc, 5η ημέρα Hellas Rally Lepanto 2013, 1η, 2η, 3η, 4η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon