.
Κατηγορία TT Isle of Man
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:53

ΙΟΜΤΤ 2019, Senior – Dean Harrison νίκησε τον τελευταίο αγώνα του φετινού ΤΤ

Παραδοσιακά το Dunlop Senior TT κλείνει κάθε χρόνο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Tourist Trophy και φέτος ήταν ο Dean Harrison ο μεγάλος νικητής.

Ο αγώνας της κατηγορίας Senior ΤΤ των έξι γύρων ξεκίνησε με μια εικόνα που έμοιαζε πολύ με τον αγώνα των Superstock: o Peter Hickman (BMW) οδηγούσε, ο Dean Harrison (Kawasaki) κυνηγούσε και όλοι οι υπόλοιποι έμεναν αρκετά δευτερόλεπτα πιο πίσω από νωρίς.

Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο είχε μια παραλλαγή, καθώς ο Hickman δεν κατάφερε αρχικά να κάνει μεγάλη διαφορά και ο Harrison ήταν εκεί για να τον απειλεί.

Ο πρώτος γύρος του αγώνα έδωσε και τον ταχύτερο γύρο όλου του ΤΤ, με μέση ταχύτητα 216.1 km/h (134.3 mph) και τον πέτυχε ο Hickman, καθώς προσπαθούσε να μετουσιώσει το προβάδισμά του σε μια άνετη διαφορά. Στον δεύτερο γύρο όμως τα χρονόμετρα έδειχναν το ακριβώς ανάποδο, καθώς ο Harrison έφτανε τον πρωτοπόρο σε απόσταση δεκάτων του δευτερολέπτου.

Την ίδια ώρα ένα θρύλος του ΤΤ, ο 23 φορές νικητής John McGuinness αναγκαζόταν σε εγκατάλειψη με τη V4 μοτοσυκλέτα της Norton.

Ο Hickman ξανάρχισε να πιέζει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει μια καλή διαφορά από τον Harrison, η οποία στο πρώτο πιτ στοπ έφτανε στα 10 δευτερόλεπτα και στον τρίτο γύρο αυτή άνοιξε κι άλλο. Στο δεύτερο πιτ στοπ ο Hickman προηγείτο με πάνω από 17 δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν πως πήγαινε ολοταχώς για μια ακόμη νίκη στη φετινή του εντυπωσιακή επίσκεψη στο ΤΤ.

Μόνο που λογάριαζε δίχως τη θεά Τύχη. Στον πέμπτο γύρο η διαφορά αυτή είχε πέσει κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα και τα γυρολόγια του Hickman μύριζαν τεχνικό πρόβλημα, καθώς έχανε μαζικά χρόνο από τον επελαύνοντα Harrison.

Στο τέλος ο αναβάτης της Silicone Engineering Kawasaki κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ το ενδιαφέρον είχε στραφεί στο κατά πόσο ο Hickman θα κατάφερνε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση του που πλέον απειλούταν ευθέως από τον Conor Cummins (Honda).

Ο Hickman εν τέλει το κατάφερε, τερμάτισε δεύτερος και άφησε τον Cummins τρίτο με μα διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων. Χάρη (και) σε αυτήν του την επίδοση, ο αναβάτης της Smiths Racing BMW κατέκτησε το 2019 Joey Dunlop TT Championship, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς (111, με μέγιστο δυνατό τους 125) από κάθε άλλον αναβάτη και κέρδισε ένα ρολόι Bremont, τον επίσημο συνεργάτη χρονομέτρησης του Isle of Man TT.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon