.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 10:22

BMW Motorrad – Συνεργασία με την NORDOEL για συνθετικά αγωνιστικά καύσιμα

Ένα νέο καύσιμο θα χρησιμοποιεί η BMW Motorrad στους αγώνες, με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους αλλά και την συνέχεια της χρήσης κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Και επίσημα η BMW Motorrad ανακοίνωσε την επόμενη φάση της συνεργασίας της με την NORDOEL, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023. Πλέον, οι δύο εταιρείες έχουν έτοιμο ένα νέο συνθετικό καύσιμο, με τουλάχιστον 40% ανανεώσιμη σύνθεση και με το όνομα RacE-Fuel WSBK R40-A, το οποίο θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από την BMW στον πρώτο αγώνα WSBK 2024, στην Αυστραλία -σε ανταπόκριση στους φετινούς κανονισμούς των WSBK, που απαιτούν χρήση καυσίμου με μη ορυκτά συστατικά σε ποσοστό τουλάχιστον 40%.

Το νέο καύσιμο είναι βασισμένο στην μεθοδολογία «Μεθανόλη σε Βενζίνη» (MtG), ενώ έχει ήδη δοκιμαστεί τον Ιανουάριο στην πίστα της Jerez, αλλά και στο Portimao της Πορτογαλίας. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, βελτιστοποιήθηκε η σύνθεση του για την καλύτερη αποδοτικότητα του και την απόδοση του.  Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο καύσιμο που ανακοινώνεται ως έτοιμο για χρήση. Τελικός στόχος της συνεργασίας BMW Motorrad και NORDOEL, είναι η παραγωγή καυσίμου 102 οκτανίων, με μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 99%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 10:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon