.
Κατηγορία Superbike
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 23:09

WSBK 2012, 10ος αγώνας, Silverstone

 

 


Χορεύοντας στη βροχή!

 

 

Του Χρήστου Σώκου

Παραδοσιακά στον αγγλικό αγώνα, είτε αυτός γίνεται καλοκαίρι είτε όχι, είναι δύσκολο να μην πέφτει βροχή! Αυτή την φορά όμως στο Silverstone οι άστατες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο να εκτυλιχθεί ο δραματικότερος αγώνας της φετινής χρονιάς.

Έκπληξη!


Με την βροχή μία να πέφτει και μία όχι στο πρώτο σκέλος, έγινε η έκπληξη με νικητή τον νεαρό Loris Baz (Kawasaki)! Ο 19χρονος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα SBK και παράλληλα έγινε ο δεύτερος πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει.
Το δεύτερο σκέλος ήταν ακόμα πιο επεισοδιακό με έντονη βροχόπτωση, που οδήγησε τους κριτές να λήξουν τον αγώνα αρκετά νωρίς και να νικήσει ο Sylvain Guintoli.
Ο Max Biaggi (Aprilia) ήταν ο μεγάλος χαμένος με μία εγκατάλειψη και μία πολύ άσχημη εμφάνιση. Ο Marco Melandri (BMW) δεν τα πήγε επίσης πολύ καλά αλλά μπόρεσε να μειώσει περαιτέρω την βαθμολογική τους διαφορά (πλέον στους 10.5 βαθμούς). Με 4 αγώνες να απομένουν όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά!

1ο σκέλος


Το πρώτο σκέλος καθυστέρησε μήπως τυχόν ξεκαθάριζε η κατάσταση με τον καιρό που έκανε τα παιχνίδια του. Τελικά όταν δόθηκε η εκκίνηση δύο πτώσεις οδήγησαν στην παύση του. Η επανεκκίνηση έγινε λίγο αργότερα και ο αγώνας κηρύχτηκε πλέον βρόχινος.
Καθ’ όλη την διάρκειά του η βροχή πότε ξεκινούσε και πότε σταματούσε, με αποτέλεσμα αρκετές πτώσεις και ανακατατάξεις στους πρωταγωνιστές.
Πολύ σταθεροί ήταν οι Michel Fabrizio (BMW) και Loris Baz. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο ο Fabrizio ήταν μπροστά και όδευε προς τη νίκη, αλλά ο Baz βρήκε μία γραμμή που του έδωσε την ευκαιρία να περάσει και τελικά να πάρει την καρό σημαία! Αξιοζήλευτη ψυχραιμία σε τόσο δύσκολες συνθήκες από τον 19χρονο αναβάτη.
Ο Fabrizio τερμάτισε τελικά δεύτερος και λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού έγινε κάτι απροσδόκητο. Ο Ayrton Badovini (BMW) ετοιμαζόταν να τερματίσει τρίτος όταν ανοίχτηκε πολύ, πάτησε το κερμπ και έπεσε! Ο Jonathan Rea (Honda) που ακολουθούσε ακριβώς από πίσω χτύπησε πάνω στην μοτοσικλέτα του Badovini και έπεσε κι αυτός! Οι δύο αναβάτες πέρασαν τον τερματισμό σερνόμενοι αλλά επειδή βρίσκονταν σε επαφή με τις μοτοσικλέτες τους πήραν κανονικά την τρίτη και την τέταρτη θέση.
Ο Carlos Checa (Ducati) ακολούθησε πέμπτος και ο Melandri έβδομος.
Στον τελευταίο γύρο ο Biaggi έπεσε ενώ κρατούσε την έκτη θέση.

2ο σκέλος


Η βροχή έγινε ακόμα πιο έντονη στο δεύτερο σκέλος μετατρέποντας την πίστα σε λίμνη. Οι πτώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και εκτός από τα νερά χύθηκαν σε πολλά σημεία και βενζίνες από τα ρεζερβουάρ. Υπό αυτές τις συνθήκες οι κριτές αποφάσισαν να διακόψουν το σκέλος και η τελική σειρά κατάταξης να κριθεί από τα αποτελέσματα μέχρι και τον 8ο γύρο. Έτσι ο Guintoli νίκησε και ο Baz βρέθηκε απρόσμενα δεύτερος αφού στον 9ο γύρο είχε πέσει! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jakub Smrz.


World Supersport


Επανεκκίνηση λόγω της βροχόπτωσης δόθηκε και στον αγώνα των Supersport. Ο Sam Lowes (Honda) ήταν επικεφαλής από τον τρίτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο…μόνο για να δει τον team mate του Jules Cluzel να τον περνάει και να του κλέβει τη νίκη μέσα από τα χέρια! Τρίτος ήρθε ο Broc Parkes. Ο Kenan Sofuoglou (Kawasaki τερμάτισε πέμπτος αλλά συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία.


Αποτελέσματα

Πρώτο σκέλος
1. Loris Baz (Kawasaki)
2. Michel Fabrizio (BMW)
3. Ayrton Badovini (BMW)
4. Jonathan Rea (Honda)
5. Carlos Checa (Ducati)
6. Leon Haslam (BMW)
7. Marco Melandri (BMW)
8. Tom Sykes (Kawasaki)
9. Davide Giugliano (Ducati)
10. Eugene Laverty (Aprilia)
Δεύτερο σκέλος
1. Sylvain Guintoli (Ducati)
2. Loris Baz (Kawasaki)
3. Jakub Smrz (Ducati)
4. Eugene Laverty (Aprilia)
5. Maxime Berger (Ducati)
6. Carlos Checa (Ducati)
7. Chaz Davies (Aprilia)
8. Marco Melandri (BMW)
9. Jonathan Rea (Honda)
10. John Hopkins (Suzuki)

Βαθμολογία

Βαθμολογία
1. Max Biaggi, 274
2. Marco Melandri, 263.5
3. Tom Sykes, 222.5
4. Carlos Checa, 220.5
5. Jonathan Rea, 203.5
6. Leon Haslam, 170
7. Eugene Laverty, 160.5
8. Sylvain Guintoli, 122.5
9. Michel Fabrizio, 108.5
10. Davide Giugliano, 106

Αποτελέσματα Supersport

Supersport Αποτελέσματα
1. Jules Cluzel (Honda)
2. Sam Lowes (Honda)
3. Broc Parkes (Honda)
4. Ronan Quarmby (Honda)
5. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
6. Fabien Foret (Kawasaki
Βαθμολογία
1. Kenan Sofuoglu, 148
2. Sam Lowes, 134
3. Jules Cluzel, 120
4. Fabien Foret, 118
5. Broc Parkes, 98
6. Sheridan Morais, 71

Φωτογραφίες

Video 1ου σκέλους

Video 2ου σκέλους

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 01:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, 9ος αγώνας, Brno WSBK 2012, 11ος αγώνας, Μόσχα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon