.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 10:28

WSBK 2012, 9ος αγώνας, Brno

 

 


Θρίαμβος Melandri

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Μετά από δύο φοβερά αγωνιστικά σκέλη ο Marco Melandri (BMW) πήρε σχεδόν στο νήμα τις αντίστοιχες νίκες, στερώντας από τον Tom Sykes (Kawasaki) την ευκαιρία να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά σε στεγνό αγώνα.
Ο καιρός έκανε τα παιχνίδια του νωρίς την Κυριακή, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια βγήκε ήλιος και έτσι όλα κύλησαν ομαλά.
Μεγάλος χαμένος ο Max Biaggi (Aprilia), ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα chattering και έμεινε εκτός βάθρου. Έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον Melandri να μειώσει πολύ την διαφορά (μόλις 21.5 βαθμοί πλέον). Από την άλλη ο Carlos Checa (Ducati) συνέχισε τις απογοητευτικές του εμφανίσεις χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος.

1ο σκέλος


Στο ξεκίνημα του πρώτου σκέλους υπήρχαν αρκετά τμήματα της πίστας που ήταν βρεγμένα και γι’ αυτό ο αγώνας ανακηρύχτηκε «βρόχινος». Όμως ο ήλιος που έλαμπε έκανε σαφές ότι η κατάσταση στην άσφαλτο θα άλλαζε γρήγορα και γι’ αυτό οι αγωνιζόμενοι μπήκαν με ελαστικά σλικ. Ο Tom Sykes έδειξε ότι ήταν σε ιδανική φόρμα από πολύ νωρίς. Ο Jonathan Rea (Honda) παρότι αρχικά, όπως και πολλοί ακόμα, έδειχνε να δυσκολεύεται, κατάφερε να βρει στη συνέχεια ένα καλό ρυθμό και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Sykes. Αφού πέρασαν οι μισοί γύροι, ο Melandri βρήκε επίσης τον τρόπο να ανέβει θέσεις και να μπει στην τριάδα.
Με τον χρόνο να τελειώνει, ο Rea, σε μία προσπάθεια του να περάσει από την εσωτερική τον Sykes, άνοιξε τη γραμμή του με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να συγκρουστούν και ο Rea να πέσει άσχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Όλη αυτή η «μάχη» βόλεψε τον Melandri που πήρε μία πανηγυρική νίκη αφήνοντας τελικά δεύτερο τον Sykes.
Έκπληξη προκάλεσε η τρίτη θέση του Loris Baz (Kawasaki), ο οποίος έπαιζε στην πεντάδα από την αρχή του αγώνα και δύο γύρους πριν το τέλος μπόρεσε να εκτοπίσει τον Carlos Checa από το βάθρο! Οι δύο αναβάτες της Aprilia, Eugene Laverty και Max Biaggi, ταλαιπωρήθηκαν από το chattering όπως αναφέραμε και το καλύτερο που κατάφεραν να πετύχουν ήταν μία πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

2ο σκέλος

Στο δεύτερο σκέλος ο Tom Sykes φαινόταν από την αρχή ότι δεν ήθελε να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Οδηγούσε ταχύτατα και ο Marco Melandri κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί κοντά του. Φυσικά οι δύο αυτοί αναβάτες έφτιαξαν σημαντική διαφορά σχετικά γρήγορα.
Για όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Sykes ήταν επικεφαλής και οποιαδήποτε απόπειρα του Melandri να τον περάσει έπεφτε στο κενό! Στον τελευταίο γύρο όμως ο Ιταλός βρήκε τον τρόπο να κάνει την κίνησή του και ανταμείφθηκε με μία δεύτερη νίκη πάνω στο νήμα!
Εμφανώς απογοητευμένος για αυτή την εξέλιξη ο Sykes έμεινε στην δεύτερη θέση, βλέποντας μία μεγάλη ευκαιρία για “στεγνή” πρωτιά να εξανεμίζεται.
Ο Carlos Checa έκανε πολύ καλύτερο αγώνα αυτή τη φορά και μπόρεσε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση.
Καλύτερο αποτέλεσμα στην τέταρτη θέση πέτυχε και ο Max Biaggi, που με την σειρά του άφησε πίσω του τον Eugene Laverty.

World Supersport

Ακόμα ένας επεισοδιακός αγώνας έλαβε χώρα στην Supersport. Αφού έγινε επανεκκίνηση ο Fabien Foret (Kawasaki) πετάχτηκε μπροστά και κρατιόταν επικεφαλής για κάθε γύρο που περνούσε. Ο Kenan Sofuoglou (Kawasaki) ακολουθούσε όμως από κοντά μέχρι που στον 13ο γύρο προσπέρασε και βρέθηκε πρώτος. Λίγο όμως έμελλε να κρατήσει την θέση του γιατί ο Ronan Quarmby έπεσε άσχημα και οι κριτές αναγκάστηκαν να βγάλουν κόκκινη σημαία και να τελειώσουν πρόωρα τον αγώνα. Έτσι η τελική κατάταξη ήταν αυτή του τελευταίου έγκυρου γύρου και ο Foret πήρε τη νίκη! Ο Sofuoglou παρά την δεύτερη θέση διατηρεί την βαθμολογική του υπεροχή, ειδικά αφού ο κύριος ανταγωνιστής του Sam Lowes τερμάτισε τέταρτος.

Αποτελέσματα

1ο σκέλος
1. Marco Melandri (BMW)
2. Tom Sykes (Kawasaki)
3. Loris Baz (Kawasaki)
4. Carlos Checa (Ducati)
5. Eugene Laverty (Aprilia)
6. Max Biaggi (Aprilia)
7. Leon Haslam (BMW)
8. Michel Fabrizio (BMW)
9. Maxime Berger (Ducati)
10. Jakub Smrz (Ducati)
2ο σκέλος
1. Marco Melandri (BMW)
2. Tom Sykes (Kawasaki)
3. Carlos Checa (Ducati)
4. Max Biaggi (Aprilia)
5. Eugene Laverty (Aprilia)
6. Chaz Davies (Aprilia)
7. Leon Haslam (BMW)
8. Loris Baz (Kawasaki)
9. Leon Camier (Suzuki)
10. Michel Fabrizio (BMW)
Supersport
1. Fabien Foret (Kawasaki)
2. Kenan Sofuoglu Kawasaki)
3. Broc Parkes (Honda)
4. Sam Lowes (Honda)
5. Jules Cluzel (Honda)
6. Ronan Quarmby (Honda)

Βαθμολογία

Superbike
1. Max Biaggi, 271.5
2. Marco Melandri, 250.5
3. Tom Sykes, 212.5
4. Carlos Checa, 204.5
5. Jonathan Rea, 187
6. Leon Haslam, 160
7. Eugene Laverty, 148
8. Sylvain Guintoli, 110
9. Davide Giugliano, 99
10. Chaz Davies, 93
Supersport
1. Kenan Sofuoglu, 137
2. Sam Lowes, 114
3. Fabien Foret, 108
4. Jules Cluzel, 95
5. Broc Parkes, 82
6. Sheridan Morais, 62

Φωτογραφίες

Video Race 1

Video Race 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 8ος αγώνας, Aragon WSBK 2012, 10ος αγώνας, Silverstone »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon