.
Κατηγορία Superbike
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:55

WSBK 2012, 11ος αγώνας, Μόσχα

 

 

Μπροστά ο Melandri!

 

 

Του Χρήστου Σώκου

Στην ιστορία θα περάσει ο 11ος γύρος του WSBK καθώς ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε αγώνας παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσικλετών στο έδαφος της Ρωσίας!

Η BMW προηγείται!


Επίσης, για πρώτη φορά η BMW (μετά από τα 4 χρόνια παρουσίας της στο WSBK) βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Marco Melandri. Αυτό φαντάζει πραγματικά απίθανο αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τον Μάιο η BMW δεν είχε κατορθώσει να κερδίσει ούτε ένα αγώνα και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο.
Κατά τα άλλα στην πίστα της Μόσχας είχαμε πολλές πτώσεις αφού το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο στο πρώτο σκέλος. Θύμα των πτώσεων, εκτός από τον Carlos Checa (Ducati) ήταν και ο Max Biaggi (Αprilia),  ο οποίος είδε τον Melandri να τον περνάει με διαφορά 18.5 βαθμών.  
Φοβερή εμφάνιση έκανε και ο Tom Sykes (Kawasaki) με μία νίκη και μία δεύτερη θέση! Πρόκειται για το καλύτερό του συνολικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

1ο σκέλος

Μπορεί τον ταχύτερο χρόνο και την pole position να πέτυχε ο Carlos Checa, όμως ο Tom Sykes ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση και τέθηκε αμέσως επικεφαλής του αγώνα. Ο Sykes βρισκόταν σε τόσο εξαιρετική ημέρα που οδήγησε κάθε γύρο μέχρι την πτώση της καρό σημαίας και πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη χωρίς να απειληθεί. Οι δυνατότητες του Άγγλου αναβάτη είναι ξεκάθαρες πλέον και γι’ αυτό η Kawasaki φρόντισε να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του για το 2013.
Ο Melandri από την άλλη αντιμετώπισε προβλήματα και χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να φτάσει από την έβδομη θέση μέχρι την δεύτερη, περίπου έξι γύρους πριν το φινάλε. Από εκεί και πέρα όμως κρατήθηκε εκεί ανενόχλητος. Παρόμοια προβλήματα είχε και ο Max Biaggi, ο οποίος όδευε για τερματισμό στην τέταρτη θέση. Έχοντας όμως μπροστά του τον team mate του Eugene Laverty δόθηκε εντολή από την ομάδα στον τελευταίο να αφήσει τον Biaggi να περάσει στην τελευταία στροφή. Ο Laverty υπάκουσε και ο Biaggi συμπλήρωσε το βάθρο. Οι Checa και Jonathan Rea (Honda) εγκατέλειψαν με πτώσεις.

2ο σκέλος

Οι συνθήκες καλυτέρεψαν αισθητά στο δεύτερο σκέλος. Οι μηχανικοί του Melandri έκαναν μία νέα ρύθμιση στην μοτοσικλέτα του με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η εμπιστοσύνη του. Παρότι λοιπόν το πίσω ελαστικό άρχισε να γλιστράει από αρκετά νωρίς, ο Melandri δεν πτοήθηκε και μπόρεσε να κερδίσει! Ο Sykes αυτή την φορά δεν είχε τη δυνατότητα να επιβληθεί όπως στο πρώτο σκέλος και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Στον τελευταίο γύρο ο Eugene Laverty είχε ένα άσχημο highsiding που έφερε μία σειρά αλυσιδωτών γεγονότων. Η μοτοσικλέτα του χτύπησε τον Jonathan Rea ρίχνοντάς τον κάτω (τελικά επανήλθε στον αγώνα και τερμάτισε έβδομος). Ο Checa βγήκε εκτός πίστας για να αποφύγει τη σύγκρουση και τερμάτισε τέταρτος ενώ αυτός που ευνοήθηκε περισσότερο ήταν ο Chaz Davies (Aprilia), ο οποίος βρήκε την ευκαιρία και «τρύπωσε» συμπληρώνοντας το βάθρο.
Ο Biaggi έκανε ένα μεγάλο λάθος στα φρένα της μεγάλης ευθείας και κυριολεκτικά εμβόλισε από πίσω τον προπορευόμενο Leon Haslam (BMW) με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο.

World Supersport


Ο Kenan Sofuoglou (Kawasaki) πήρε μία πειστική νίκη στην πίστα της Μόσχας οδηγώντας κάθε γύρο εκτός από τους δύο πρώτους. Άφησε δεύτερο τον Jules Cluzel (Honda) και συνεχίζει να προηγείται έναντι αυτού με 33 βαθμούς. Ο Ρώσος αναβάτης Vladimir Leonov (Yamaha) έκανε την έκπληξη συμπληρώνοντας το βάθρο.

Αποτελέσματα Superbike

1ο σκέλος
1. Tom Sykes (Kawasaki)
2. Marco Melandri (BMW)
3. Max Biaggi (Aprilia)
4. Eugene Laverty (Aprilia)
5. Michel Fabrizio (BMW)
6. Leon Haslam (BMW)
7. Niccola Canepa (Ducati)
8. Lorenzo Zanetti (Ducati)
9. John Hopkins (Suzuki)
10. David Salom (Kawasaki)
2ο
1. Marco Melandri (BMW)
2. Tom Sykes (Kawasaki)
3. Chaz Davies (Aprilia)
4. Carlos Checa (Ducati)
5. Leon Camier (Suzuki)
6. Davide Giugliano (Ducati)
7. Jonathan Rea (Honda)
8. Ayrton Badovini (BMW)
9. Loris Baz (Kawasaki)
10. Lorenzo Zanetti (Ducati)

Βαθμολογία Superbike

1. Marco Melandri, 308.5
2. Max Biaggi, 290
3. Tom Sykes, 267.5
4. Carlos Checa, 233.5
5. Jonathan Rea, 212.5
6. Leon Haslam, 180
7. Eugene Laverty, 173.5
8. Sylvain Guintoli, 127.5
9. Michel Fabrizio, 119.5
10. Davide Giugliano, 116

Αποτελέσματα Supersport

Supersport
1. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
2. Jules Cluzel (Honda)
3. Vladimir Leonov (Yamaha)
4. Sheridan Morais (Kawasaki)
5. Broc Parkes (Honda)
6. Fabien Foret (Kawasaki)
7. Andrea Antonelli (Yamaha)
8. Gabor Talmacsi (Honda)
9. Roberto Tamburini (Honda)
10. Mathew Scholtz (Honda)
βαθμολογία
1. Kenan Sofuoglu, 173
2. Jules Cluzel, 140
3. Sam Lowes, 138
4. Fabien Foret, 128
5. Broc Parkes, 109
6. Sheridan Morais, 84
7. Ronan Quarmby, 70
8. Alex Baldolini, 67
9. Vittorio Iannuzzo, 51
10. Roberto Tamburini, 50

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 15:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, 10ος αγώνας, Silverstone WSBK 2012, 12ος αγώνας , Γερμανία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon