.
Κατηγορία Superbike
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:16

WSBK 2012, 12ος αγώνας , Γερμανία

 

 

Δράμα και αγωνία

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Στην πίστα του Nurburgring πραγματοποιήθηκε ένας από τους δραματικότερους φετινούς αγώνες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την χρονική συγκυρία ελάχιστα πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Όλα στον αέρα


Εκεί που στον προηγούμενο αγώνα της Ρωσίας ο Marco Melandri (BMW) έκανε την ανατροπή και ξέφυγε μπροστά στην βαθμολογία…τώρα στη Γερμανία τα τίναξε όλα στον αέρα με δύο πτώσεις και εγκαταλείψεις! Σύνολο βαθμών μηδέν λοιπόν για τον Melandri. Ο Max Biaggi (Aprilia) από την άλλη νίκησε σε ένα σκέλος περνώντας πρώτος στην βαθμολογία ξανά, αλλά έπεσε και αυτός στο δεύτερο χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα λάθη του Melandri.

1ο σκέλος


Ο Tom Sykes (Kawasaki) ήταν ο αναβάτης που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για τους πρώτους έντεκα γύρους, έχοντας κοντά του τον Max Biaggi. Ο Biaggi όμως σε εκείνο το σημείο τον πέρασε και εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό στήσιμο της μοτοσικλέτας του έκανε και διαφορά. Ο Sykes στους τελευταίους γύρους άρχισε να χάνει την ταχύτητά του και είδε αρχικά να τον προσπερνάει ο Eugene Laverty (Aprilia) και μετά ο Chaz Davies (Aprilia). Τελικά η πρώτη τριάδα αποτελείτο από τους Biaggi, Laverty και Daviez ενώ ο Sykes έμεινε τέταρτος.
Ο Melandri έπεσε από μπροστινό στον πέμπτο γύρο. Παρομοίως άτυχος στάθηκε και ο Jonathan Rea (Honda) αλλά πιο νωρίς, στον δεύτερο μόλις γύρο.

2ο σκέλος

Επεισοδιακό και το δεύτερο σκέλος με τον Biaggi να πέφτει στον πρώτο γύρο. Μετά δυσκολίας κατάφερε να επαναφέρει την μοτοσικλέτα του στην πίστα και τερμάτισε 13ος . Από την άλλη ο Melandri κατάφερε περίπου στα μισά του αγώνα να περάσει για την πρώτη θέση τον Sykes, αλλά η χαρά του κράτησε λίγο. Έπεσε ξανά από μπροστινό πλήρως απογοητευμένος μιας και ήταν η πρώτη φορά που δεν πήρε κανένα απολύτως βαθμό!
Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Davies που άρπαξε την ευκαιρία μετά τα λάθη των Ιταλών και τέθηκε επικεφαλής. Κατόρθωσε να κοντρολάρει με επιτυχία τον αγώνα και ανταμείφτηκε με την πρώτη του νίκη! Μάλιστα για την επόμενη χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της BMW. Ο Laverty πήρε ξανά μία δεύτερη θέση και ο Leon Camier (Suzuki) ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος. Ο Rea αυτή τη φορά τα πήγε καλύτερα τερματίζοντας τέταρτος, αφήνοντας πέμπτο τον Sykes.

World Supersport


O Kenan Sofuoglou (Kawasaki) επιβλήθηκε απόλυτα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αφού ήταν πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Jules Cluzel (Honda) και την τριάδα συμπλήρωσε ο Sam Lowes (Honda). Πλέον ο Sofuoglou έχει αυξήσει την διαφορά του από τον δεύτερο Cluzel στους 38 βαθμούς και φαίνεται να οδεύει προς τον τρίτο τίτλο του στην κατηγορία.

Αποτελέσματα Superbike

1ο σκέλος
1. Max Biaggi (Aprilia)
2. Eugene Laverty (Aprilia)
3. Chaz Davies (Aprilia)
4. Tom Sykes (Kawasaki)
5. Leon Camier (Suzuki)
6. Sylvain Guintoli (Ducati)
7. Leon Haslam (BMW)
8. Lorenzo Zanetti (Ducati)
9. Ayrton Badovini (BMW)
10. Hiroshi Aoyama (Honda)
2ο σκέλος
1. Chaz Davies (Aprilia)
2. Eugene Laverty (Aprilia)
3. Leon Camier (Suzuki)
4. Jonathan Rea (Honda)
5. Tom Sykes (Kawasaki)
6. Carlos Checa (Ducati)
7. Davide Giugliano (Ducati)
8. Loris Baz (Kawasaki)
9. Ayrton Badovini (BMW)
10. Sylvain Guintoli (Ducati

Βαθμολογία

Βαθμολογία
1. Max Biaggi, 318
2. Marco Melandri, 308.5
3. Tom Sykes, 291.5
4. Carlos Checa, 247.5
5. Jonathan Rea, 225.5
6. Eugene Laverty, 213.5
7. Leon Haslam, 189
8. Chaz Davies, 156.5
9. Sylvain Guintoli, 143.5
10. Davide Giugliano, 125

Αποτελέσματα Supersport

Supersport
1. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
2. Jules Cluzel (Honda)
3. Fabien Foret (Kawasaki)
4. Broc Parkes (Honda)
5. Alex Baldolini (Triumph)
6. Gabor Talmasci (Honda)
1. Kenan Sofuoglu, 198
2. Jules Cluzel, 160
3. Fabien Foret, 144
4. Sam Lowes, 141
5. Broc Parkes, 122
6. Sheridan Morais, 84

Φωτογραφίες

Video Race 1

Video Race 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, 11ος αγώνας, Μόσχα WSBK 2012, 13ος αγώνας, Πορτογαλία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon