.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:31

WorldSBK 2018, 13ος αγώνας, Losail (Κατάρ)

Η βροχή στέρησε δύο σπουδαία ρεκόρ από τον Jonathan Rea

Με όλους τους τίτλους – πλην των Supersport 600 – να έχουν ξεκαθαρίσει από την Αργεντινή, ο τελευταίος αγώνας στο Κατάρ δεν είχε και πολλά διακυβεύματα. Το κεντρικό θέμα ήταν, για μια φορά ακόμη, ο τετράκις πρωταθλητής Jonathan Rea και τα δύο νέα ρεκόρ που κυνηγούσε – περισσότερες νίκες ανά σεζόν και συγκομιδή βαθμών. Και στα δύο είχε σοβαρότατες ελπίδες και έσπευσε να το αποδείξει από τον πρώτο κιόλας σκέλος.

Τι κι αν ο ομόσταυλός του, Tom Sykes, του έκλεψε για μια ακόμη φορά την pole position; Ο Rea έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή και, υπό το φως των προβολέων, οδήγησε τον αγώνα στον δικό του, ακαταμάχητο ρυθμό.

Πολύ σύντομα ο Άγγλος (από τη Βόρεια Ιρλανδία) έβγαλε τον εαυτό του από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς παρέδιδε μαθήματα μοναχικά γρήγορης οδήγησης. Πίσω του ήταν το ζουμί πλέον, με τον Sykes να καταδιώκεται από τη Yamaha του Alex Lowes και την Aprilia του Eugene Laverty.

wsbk qatar 10

Καθώς η Kawasaki του Sykes αποδείχθηκε μάλλον άπιαστη για τους άλλους δύο αναβάτες, όλο το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στο κλείσιμο του αγώνα, όπου οι Lowes και Laverty πάλευαν για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Η μονομαχία του κορυφώθηκε σε έναν δραματικό τελευταίο γύρο, από τον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Lowes, καθώς μόλις στην τελευταία στροφή ο Laverty προσπάθησε ένα απονενοημένο πέρασμα που παραλίγο να του κοστίσει μια πτώση από μπροστινό.

Κάπως έτσι ο Rea ισοφάρισε το ρεκόρ των 17 νικών σε μια σεζόν που κρατούσε ο Αμερικανός Doug Polen από το 1991 – με τη “Fast by Ferracci” Ducati 888 – και έφτασε 12 βαθμούς από το ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής σε μια αγωνιστική χρονιά. Όλα έδειχναν πως το δεύτερο σκέλος της Κυριακής θα του έδινε την ευκαιρία να γράψει το όνομά του σε δύο ακόμη ιστορικά ρεκόρ.

wsbk qatar 11

Δυστυχώς για τον πρωταθλητή, η ευκαιρία του αυτή χάθηκε σε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο. Στην έρημο, λέει, δε βρέχει και συχνά, αλλά αυτή η Κυριακή (28/10) ξημέρωσε με καταιγίδα, ακολουθούμενη από αμμοθύελλα. Ο συνδυασμός έκανε την επιφάνεια της πίστας πολύ επικίνδυνη, με στάσιμα νερά σε διάφορα σημεία και λάσπη σε άλλα, οδήγησε σε εξέταση της πίστας, συζήτηση με τους αναβάτες και τις ομάδες και, εν τέλει, σε οριστική ματαίωση του δεύτερου αγώνα.

Μάλλον άδοξα λοιπόν έκλεισε η χρονιά για τον Rea, παρότι ο ίδιος δε θα πρέπει να χολοσκάει και πολύ, έχοντας συμπληρώσει μια τετραετία στην κορυφή του πρωταθλήματος και ανάγοντας τον εαυτό του στον πιο πετυχημένο αναβάτη στην ιστορία του WorldSBK, επισκιάζοντας τεράστιους θρύλους όπως ο Carl Fogarty.

wsbk qatar 1

Δείτε εδώ αποτελέσματα από το Pirelli Qatar WorldSBK Round

Δείτε εδώ την τελική βαθμολογία Αναβατών WorldSBK

Δείτε εδώ την τελική βαθμολογία Κατασκευαστών WorldSBK

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 12:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon