.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:12

WorldSBK 2018, 3ος γύρος, Aragon

 

Μοιράστηκαν τις νίκες Kawasaki & Ducati

Στην ισπανική πίστα του Aragon, για το 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK 2018, Kawasaki & Ducati μοιράστηκαν τις νίκες, με τον Jonathan Rea και τον Chaz Davies να ανεβαίνουν αμφότεροι στην 1η θέση του βάθρου.

1ος αγώνας

worldsbk 2018 aragon 13

Στον πρώτο αγώνα, ο Jonathan Rea κατάφερε να κρατήσει πίσω του τρεις αναβάτες της Ducati, για να πάρει τη 2η νίκη του για τη σεζόν.

Έτσι, ο Πρωταθλητής του 2017 αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του στη γενική κατάταξη, παρά την ανελέητη πίεση που δέχθηκε από τους Chaz Davies, Xavi Fores και Marco Melandri.

Ο Melandri είχε την pole position, αλλά με πολύ καλή εκκίνηση ήταν ο Jonathan Rea εκείνος που προηγήθηκε του αγώνα. 

worldsbk 2018 aragon 22

Στη συνέχεια κατάφερε να αντέξει την επίθεση του Alex Lowes της Yamaha, και σιγά-σιγά βρήκε τον ρυθμό του, παρόλο που παραλίγο να πέσει στην αρχή του 3ου γύρου.

Μετά τα μέσα του αγώνα, οι αναβάτες της Ducati βρέθηκαν στο κατόπι του, με τον Xavi Fores να καταφέρνει να προηγηθεί για λίγο, με τον Rea να ξαναπερνάει πρώτος στο τέλος του 12ου γύρου.

worldsbk 2018 aragon 11

Στη συνέχεια, ο Rea άνοιξε ελαφρώς τη διαφορά, καταφέρνοντας να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη σε μια πίστα που παραδοσιακά ευνοεί τα Ducati Panigale.

Το έτερο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, o Chaz Davies, εκίνησε μόλις 11ος, απόρροια πτώσης στα δοκιμαστικά, όμως έδειξε ιδιαίτερα δυνατός, ανεβαίνοντας στη 2η θέση, αφήνοντας τον Fores 3ο.

Τέταρτος ήταν ο Marco Melandri, πέμπτος ο Michael van der mark της Yamaha και 6ος ο Tom Sykes της Kawasaki.

Σημειώστε πως ο αγώνας αρχικά διεκόπη με κόκκινη σημαία, για μια άσχημη τριπλή πτώση των Leon Camier, Jordi Torres και Lorenzo Savadori. 

Στο συγκεκριμένο ατύχημα ο Leon Camier της Honda στάθηκε άτυχος, καθώς στο ιατρικό κέντρο οι γιατροί διέγνωσαν 3 σπασμένα πλευρά, και θλάση στο στήθος.

2ος αγώνας

Με τους αστείους -και πλήρως αναποτελεσματικούς- νέους κανονισμούς του WorldSBK, οι αναβάτες ξεκίνησαν τον δεύτερο αγώνα αντίθετα από την κατάταξη του πρώτου, με τα φαβορί να “ξεπαστρεύουν” γρήγορα τους προπορευόμενους, για να βρεθούν και πάλι να παλεύουν για τη νίκη.

Ο Xavi Fores ξεκίνησε αργά, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να προηγηθεί του αγώνα, μόνο και μόνο για να πέσει στον 7ο γύρο.

worldsbk 2018 aragon 3

Οι αναβάτες της Ducati συνέχισαν το κυνήγι της πρωτιάς, με τον Davies να περνάει τον Melandri στα μέσα του αγώνα, αρχίζοντας να “μαζεύει” τον Jonathan Rea που προηγούνταν.

Στον 13ο γύρο Rea και Davies ξεκίνησαν μια φοβερή μάχη, με επικά προσπεράσματα, πριν ο Davies κάνει ένα αποφασιστικό block pass στον αναβάτη της Kawasaki.

Μπορεί τώρα ο Davies να επιθυμούσε να ξεφύγει μπροστά, αλλά οι Rea & Meladri είχαν αντίθετη άποψη, και έμειναν δίπλα στον Ουαλό μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ο Melandri έκανε ένα λάθος και έχασε την επαφή με τους πρώτους 2, ενώ λίγο μετά λάθος έκανε και ο Jonatthan Rea, χάνοντας τη γραμμή του στην έξοδο της 12.

worldsbk 2018 aragon 6

Έτσι ο Davies πήρε την ανάσα που χρειαζόταν για να πάρει μια σημαντική νίκη και να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά του Rea.

Τέταρτος ήταν ο Alex Lowes με τον Michael van der Mark να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

worldsbk 2018 aragon 16

Στην απογοητευτική έκτη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλος του Rea, Tom Sykes.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα 1ου αγώνα

Αποτελέσματα 2ου αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon