.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 19:42

WorldSBK 2018 – 2ος αγώνας, 2η μέρα Buriram, Ταϋλάνδη

 

Chaz Davies η επιστροφή! Διπλό βάθρο για Yamaha!

Με μια εκπληκτική εμφάνιση ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Chaz Davies κατάφερε να πάρει τη νίκη στον δεύτερο αγώνα στην Ταϋλάνδη, ανατρέποντας τα προγνωστικά και σπάζοντας ταυτόχρονα το ανίκητο σερί της Kawasaki σε έναν αγώνα με σημαντικά απρόοπτα! 

worldsbk 2018 buriram race 2 day 2 1

Davies χωρίς αντίπαλο

Ο Ουαλός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, ήταν πραγματικά εξαιρετικός τον δεύτερο αγώνα στη πίστα Chang International, πήρε μια άξια νίκη και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε άριστα τις μέτριες εμφανίσεις του Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) αλλά και του ομόσταυλού του, Marco Melandri μειώνοντας έτσι σημαντικά την διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή.

Εκκινώντας από την 8η θέση της σχάρας εκκίνησης, ελέω αντιστροφής αποτελεσμάτων, ο Davies έκανε ένα φανταστικό πρώτο κομμάτι στον αγώνα και βρέθηκε 4ος μόλις στον 2ο γύρο. Στον έβδομο μάλιστα τέθηκε επικεφαλής περνώντας τον Van der Mark και έχοντας πλήρη έλεγχο του ρυθμού έφτασε χωρίς ιδιαίτερη πίεση μέχρι και τον τερματισμό για την πρώτη του νίκη στη σεζόν. 

Στο βάθρο δεν τον ακολούθησε κάποιος από τους συνήθεις ύποπτους αλλά οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, Michael Van der Mark και Alex Lowes που έκαναν τον καλύτερο μέχρι στιγμής αγώνα τους για τη σεζόν δίνοντας το πρώτο διπλό βάθρο στην ιαπωνική εταιρία από το 2016! Van der Mark και Lowes εκμεταλλεύτηκαν άριστα την αντιστροφή της σχάρας εκκίνησης με τον Ολλανδό (4ος στη σχάρα) να ηγείται στον πρώτο γύρο του αγώνα, δίνοντας αμέσως μετά την θέση του στον Lowes (2ος). Οι μεταξύ τους κόντρες, που χάρισαν όμορφο θέαμα στο κοινό, συνεχίστηκαν μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας με τον Van Der Mark να παίρνει τελικά την δεύτερη θέση από τον Lowes. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Jonathan Rea, o οποίος ξεκίνησε ένατος, και πολύ εντυπωσιακά ως συνήθως, φτάνοντας τους δύο αναβάτες της Yamaha μόλις στον πρώτο γύρο! Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει συνεχόμενα λάθη λόγω πίεσης και να μην μπορεί να περάσει τον Marco Melandri που συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την σταθερότητα της Panigale R του. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον B. Ιρλανδό καθώς τον πέρασε και ο εκπληκτικός, για δεύτερο σερί αγώνα, Xavi Fores. Όταν ο Β.Ιρλανδός άφησε οριστικά πίσω του τον Melandri στα μέσα περίπου τον αγώνα, έβαλε πλώρη για τον Fores, τον οποίο και πέρασε τρεις γύρους πριν το τέλος, για την 4η θέση, με τον Ισπανό να τερματίζει πέμπτος. Στην 6η θέση κατέκτησε ο Leon Camier που συνέχισε την πολύ καλή του εμφάνιση της προηγούμενης ημέρας με τον Melandri να παίρνει την 7η θέση και να μένει ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αν και έχασε την βαθμολογική του πρωτοπορία από τον Rea για δύο μόλις βαθμούς. 

Αυτή ήταν η 28η νίκη στην καριέρα του Chaz Davies, η πρώτη στην συγκεκριμένη πίστα και αυτό το αποτέλεσμα τον κάνει τον τρίτο διαφορετικό νικητή στους τέσσερις πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος που αναμένεται να έχει συναρπαστική συνέχεια.

Σημαντική αρνητική εξέλιξη για τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη της Kawasaki, ήταν η εγκατάλειψή του λόγω μηχανικών προβλημάτων που τον έριξε στην 7η θέση της γενικής. 

Επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike που θα “πατήσει” Ευρώπη για πρώτη φορά φέτος, στις 13-15 Απριλίου, στην πίστα Aragon, της Ισπανίας. 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του 2ου αγώνα της Ταϋλάνδης εδώ

Δείτε την βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών εδώ.

Δείτε την βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών εδώ.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 20:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon