.
Κατηγορία Superbike
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 17:33

WorldSBK 2018 – 2ος αγώνας, 1η μέρα Buriram, Ταϋλάνδη

 

Η επιστροφή του πρωταθλητή Rea

Επιβλητική ήταν η εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή και εργοστασιακού αναβάτη της Kawasaki, Jonathan Rea, στον πρώτο από τους δύο αγώνες στην πίστα Chang International της Ταϋλάνδης. Ο Β.Ιρλανδός πήρε μια καθαρή νίκη, σε μία πίστα που του αρέσει και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τόσο το χειρουργείο στο χέρι του, όσο και μια αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε τον προηγούμενο καιρό.

worldsbk 2018 buriram sabbato 19

Άνετα τη νίκη ο Rea, όμορφες μάχες πίσω

Έχοντας και την pole position στο τσεπάκι του, ο Rea, αλλά και ο ομόσταυλός του Tom Sykes, ξεκίνησαν καλύτερα από όλους στον αγώνα των 20 γύρων με τον Sykes να παίρνει αρχικά τα ηνία. ΄Υστερα όμως από σύντομη “κόντρα” ο Rea πέρασε μπροστά με τον Sykes να χάνει μετά από λίγο (2ος γύρος) μία ακόμη θέση από τον εξαιρετικό Leon Camier (Honda World Superbike Team), έχοντας πίσω του τον επίσης πολύ καλό Xavi Fores (Barni Racing Team) και 5ο τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Marco Melandri να καιροφυλακτεί.

Ο πολύ καλός Camier λειτούργησε σε αυτό το σημείο σαν “ασπίδα” για τον Rea υπερασπιζόμενος πολύ σωστά την θέση του και έτσι ο B.Ιρλανδός της Kawasaki κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά ασφάλειας στον 3ο γύρο. Ωστόσο δεν μπόρεσε να την μεγαλώσει καθώς ο Camier ανέβασε ρυθμό και έμεινε κοντά του.Στο 5ο γύρο ο εκπληκτικός Fores έκανε την κίνησή του και κατάφερε να περάσει τον Sykes, με τον Chaz Davies να ακολουθεί στα χνάρια του Fores, ενώ το ίδιο έκανε και ο Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati ) στον Melandri βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρό του τον προπορευόμενο Sykes που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Fores. Ο Davies πέρασε τον Sykes καθαρά στον 8ο γύρο. Από την άλλη ο Melandri άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα σταθερότητας όσο φθείρονταν τα ελαστικά του και στις τρεις μεγάλες ευθείες της πίστας και στον 8ο γύρο έχασε μία ακόμη θέση από τον Michael Van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) για να καταλήξει στην 8η θέση μόλις ένα γύρο μετά έχοντας πλέον μπροστά του και τον Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

Μπροστά, στην μάχη της κορυφής, ο ανεβασμένος Camier στον 10ο γύρο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του αγώνα με τον πρωτοπόρο Rea να απαντά μόλις ένα γύρο μετά με τον Fores να κάνει την κίνησή του στον αναβάτη της Honda, στον 12ο γύρο και να τον περνά.Ο Davies προσπάθησε να εκμεταλλευτεί σε αυτό το σημείο την ολιγωρία του Camier, ωστόσο, ο ενθουσιασμός του τον οδήγησε σε λάθος με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ των δύο να ανοίξει χαρακτηριστικά, μόνο και μόνο για να μειωθεί ξανά στους επόμενους γύρους, χωρίς κάποια άλλη αλλαγή στην κορυφή.

Η ψαλίδα μεταξύ Camier και Davies έκλεισε οριστικά στον 16ο γύρο με την δραματική μάχη μεταξύ των δύο να ολοκληρώνεται στον 18ο και προτελευταίο γύρο όταν ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati πέρασε μπροστά οριακά, υπερασπίστηκε ιδανικά την γραμμή του και τον Camier να μην μπορεί να αντιδράσει από εκεί και πέρα. Κάπως έτσι ήρθε και το τέλος του αγώνα με τον Rea να περνά την γραμμή του τερματισμού ανενόχλητος ουσιαστικά, παίρνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη για την χρονιά.

Πίσω του τερμάτισε ο εξαιρετικός Fores πάνω στην Ducati Panigale R, για το δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Davies να μένει τελικά ευχαριστημένος με την 3η θέση του αγώνα. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Camier με τον Alex Lowes πίσω του και τον Sykes να παίρνει τελικά τους βαθμούς της 6η θέσης. Έβδομος ο Van der Mark και τον Melandri τελικά 8ο να παραμένει επικεφαλής στο πρωτάθλημα αναβατών με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον 2ο πλέον Rea. Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) και Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse) κατέλαβαν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα, με τον Ισπανό να έχει ξεκινήσει από την 4η θέση της σχάρας.Μείνετε συντονισμένοι για τον αυριανό 2ο αγώνα στην Ταϋλάνδη που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις αλλά και νέο πρωτοπόρο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του 1ου αγώνα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία του πρωταθλήματος Αναβατών.

Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 17:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon