.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 20:24

WSBK 2018, Phillip Island, 2ος αγώνας

 

"Διπλός" ο Melandri στην Αυστραλία, μεγάλη νίκη για τον Ιταλό

O Marco Melandri κατάφερε να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα για τη σεζόν κερδίζοντας και τον δεύτερο αγώνα στο Phillip Island, σε ένα δραματικό φινάλε που γέμισε με ενθουσιασμό τους φίλους της ταχύτητας!

Με αλλαγές στους κανονισμούς πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην Αυστραλία, ύστερα και από τα προβλήματα διάρκειας των ελαστικών που αντιμετώπισαν οι αναβάτες στην κατηγορία SSP. Έτσι και για την μεγάλη κατηγορία οι αναβάτες θα έπρεπε να μπουν στα πιτ μεταξύ 10ου και 12ου γύρου και να βάλουν ένα νέο σετ ελαστικών πριν συνεχίσουν τον αγώνα τους, κάτι που ευτυχώς δεν άλλαξε σε τίποτα το σασπένς του αγώνα που κράτησε μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στην εκκίνηση Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) και Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) ήταν οι αναβάτες που ξεκίνησαν καλύτερα από όλους, με τον αναβάτη της Aprilia να επιδεικνύει εντυπωσιακό ρυθμό και να περνά και τον Jonathan Rea. Ο Laverty όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά άρχισε να ανοίγει και διαφορά! Ο ρυθμός του ήταν πραγματικά οριακός και αυτό τον οδήγησε σε πτώση που τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού και άφησε το πεδίο ελεύθερο για αυτούς που ακολουθούσαν.

To “τρενάκι” αποτελείτο από τους Rea, Melandri, Davies (Aruba.it Racing – Ducati), Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), Sykes (Kawasaki Racing Team), Fores (Barni Racing Team), Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK) και τον ομόσταυλο του τελευταίου, Alex Lowes. Όλοι τους έμειναν μαζί τους πρώτους γύρους με τους Fores, Rea και van der Mark να είναι και οι πρώτοι που μπήκαν για αλλαγή ελαστικών και τους Davies, Melandri, Lowes και Camier να μένουν εντός πίστας και να μάχονται για την πρωτιά. Το εντυπωσιακό είναι ότι αφού έκαναν όλοι τις αλλαγές και βγήκαν ξανά στην πίστα, ήταν σαν το πιτ στοπ να μην έγινε ποτέ, αφού δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα μεταξύ των 8 πρώτων!

Με εννιά γύρους να απομένουν η πρώτη έκπληξη ήρθε από τον προπορευόμενο Davies ο οποίος έκανε λάθος και σημείωσε πτώση, τη στιγμή μάλιστα που είχε πάρει και μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Έτσι τα ηνία του αγώνα πήρε ο εκπληκτικός Xavi Fores ακολουθούμενος από τους Rea, Sykes, Melandri, van der Mark, Lowes και Camier.

Ο Fores τελικά έχασε τη θέση του από τον Rea, ο οποίος προσπάθησε παράλληλα να χτίσει και μια μικρή διαφορά ασφαλείας με τον Melandri να ξυπνά ουσιαστικά και να κάνει την ύστατη κίνησή του για τη νίκη! Πρώτα πέρασε τον Sykes και με ένα γύρο να απομένει βρέθηκε μπροστά από τον Fores και πίσω από τον Rea. Οι δύο αναβάτες έμεινανα σε απόσταση αναπνοής σε όλο τον τελευταίο γύρο με τον Melandri να κάνει ένα υποδειγματικό sleapstream στον B.Ιρλανδο στο τέλος και να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο εξαιρετικός ιδιώτης Fores με τον Sykes στην 4η θέση και τον Alex Lowes στην πέμπτη, μπροστά από τους Camier (6ος) και van der Mark (7ος). Στην 8η θέση ο Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse) με τον Loris Baz (GULF ALTHEA BMW Racing Team) 9ο και την δεκάδα να κλείνει ο πάρα πολύ καλός Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing).

Έτσι ο Melandri άνοιξε τη σεζόν με το δεξί για τον ίδιο και την εργοστασιακή ομάδα της Ducati κάνοντας το διπλό στην Αυστραλία και δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που είχε ήδη ενδιαφέρον πριν ακόμη αρχίσει.

Μην χάσετε τον επόμενο αγώνα στο Chang International Circuit στο Buriram.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του 2ου αγώνα εδώ.

Δείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος αναβατών εδώ.

Δείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 21:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon