.
Κατηγορία Superbike
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 13:49

WSBK 2018, Phillip Island, 1ος αγώνας

 

Σε Marco Melandri και Ducati η 1η νίκη της χρονιάς

Ο Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν τελικά ο αναβάτης που κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία, έπειτα απο μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στην έναρξη του αγώνα, o Tom Sykes, που κατέκτησε την pole position, έφυγε μπροστά, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή Jonathan Rea που έκανε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε από την 6η θέση στη δεύτερη. Ο Ιταλός που ξεκίνησε από την τρίτη θέση της σχάρας εκκίνησης έμεινε κοντά στα δύο εργοστασιακά Kawasaki με πρώτο... “θύμα” του τον Rea. Έπειτα έφτασε και τον Sykes, τον οποίο και πέρασε επίσης, χωρίς όμως να καταφέρει να απομακρυνθεί. Κάπως έτσι ωστόσο φτάσανε στο τέλος του αγώνα με τον Melandri να παίρνει μια μεγάλη νίκη για τον ίδιο και την Ducati.

Ο Sykes παρέμεινε στην δεύτερη θέση, ο Rea όμως σημείωσε πτώση στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο ομόσταυλος του Melandri, Chaz Davies και να πάρει αυτός την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Β. Ιρλανδός έχασε μία ακόμη θέση από τον Xavi Fores (Barni Racing Team), με αποτέλεσμα να καταλήξει στην 5η θέση.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Alex Lowes, με τον Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team) έβδομο. Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia), παρόλο που είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, με ένατο τον έτερο αναβάτη της Yamaha, Michael van der Mark και την πρώτη δεκάδα να κλείνει από τον εντυπωσιακό Αργεντινό, Leandro Mercado (Orelac Racing Verdnatura).

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου αγώνα στο Phillip Island εδώ.

Αύριο, Κυριακή, θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας που αναμένεται εξίσου συναρπαστικός. Μείνετε συντονισμένοι!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 13:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon